גק מא עליבאבא
צילום: פייסבוק

עליבאבא מטשטשת את הפספוס בדוחות עם תוספת של 25 מיליארד דולר לתכנית הרכישה העצמית

ענקית המסחר המקוון הסינית דיווחה על תוצאות פושרות-מאכזבות אותן היא ניסתה לטשטש עם הגדלת תכנית הרכישה העצמית, מה שעבד לה במידה מסוימת - המניה שלה עלתה ב-3.5% בטרום, אם כי היא יורדת ב-1.5% במסחר
רוי שיינמן |

ענקית המסחר המקוון עליבאבא הסינית  ALIBABA GROUP שמחזיקה באתר עלי אקספרס דיווחה על תוצאותיה לרבעון הרביעי של 2023. החברה דיווחה על הכנסות של 36.6 מיליארד דולר ורווח למניה של 33 סנט, זאת לעומת צפי האנליסטים שהיה להכנסות של 36.65 מיליארד דולר ורווח למניה של 34 סנט.

לצד הדוחות, החברה הוידעה על הגדלת תכנית הרכישה העצמית של המניות שלה בסך בהיקף של 25 מיליארד דולר עד לסוף שנת 2027, מה שמעלה את הסכום המיועד לכך ל-35.3 מיליארד דולר. 

"הגדלנו את ההשקעות שלנו בנכסים אסטרטגיים ושיפרנו את תשואת המשקיעים על ידי המאזן החדש שהצגנו, והרכישה העצמית ממחישה את הביטחון שיש לנו בעתיד החברה", מסר סמנכ"ל הכספים של החברה טובי צ'ו. 

אפשר להבין את המהלך של החברה. הפספוס בדוחות מגיע על רקע המשבר הכלכלי המתמשך בסין, והחברה צריכה למצוא דרכים להשאיר את המשקיעים מרוצים. לפני שנה הודיעה עליבאבא שהיא מתכוונת לפצל את החברה לכמה מחלקות, מתחום הקמעונאות המקוונת עד לתחום ה-AI. המהלך הגיע במטרה לייצר יותר ערך למשקיעים שראו את המניה צונחת מאז ההנפקה בסוף 2019, וזרוע הענן הייתה גולת הכותרת של התכנית החדשה, אבל הגבלות ייצוא השבבים החדשות של ארה"ב טירפדו את המהלך, היות וזרוע הענן התכוונה להתבסס באופן משמעותי על מו"פ בתחום ה-AI, שמצריך רכישה של שבבים מתאימים שכרגע מיוצרים על ידי חברות אמריקאיות כמו אנבידיה   NVIDIA COR   ואינטל  INTEL CORPORATION .

בינתיים, עסק הליבה שלה, המסחר המקוון, בו היא פועלת בסין דרך שתי החברות שלה, טאובאו וטימול, מציג צמיחה אנמית של 2% בשנה, והמתחרה הגדולה שלה PDD כבר עקפה אותה מבחינת שווי שוק.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה