ביל אקמן
צילום: טוויטר

"ערך אמיתי או אופטימיות חולפת", ביל אקמן על העליות האחרונות בשווקים

אדיר בן עמי |
נושאים בכתבה ביל אקמן

שווקי המניות כבר 5% מעל יום "השחרור", יש הסכם עם בריטניה ושר האוצר סקוט בסנט מדבר על הסכם קרוב עם סין. אבל, האם זה מצדיק את הראלי בשווקים? 

ביל אקמן, מנהל קרן הגידור פרשינג סקוור, מזכיר למשקיעים. כי "ערך העסק נקבע לפי התזרימים העתידיים שלו." דבריו, שנאמרו בהתייחס להשפעת התעריפים על חברות כמו נייקי (NKE) וצ'יפוטלה (CMG), שבהן הוא מחזיק, נתפסו כאיתות לחוסן ארוך טווח של העסקים האלו, אך הם מבטאים אזהרה -  תעריפים, גם אם יופחתו, עלולים לגרום לירידה דרמטית ברווחים ובתזרימי המזומנים בטווח הקצר. ומכאן, שמשקיעים שוריים ואופטימיים צריכים להיזכר שבסוף מה שקובע אלו הרווחים והמכסים ישפיעו עליהם. 

השווקים הפיננסיים נמצאים בתקופה של התרוממות רוח, המונעת בחלקה מהתקדמות לכאורה במשא ומתן על עסקאות סחר. עסקה חדשה עם בריטניה הוכרזה, אם כי תעריפים של 10% יישארו על רוב הסחורות. במקביל, דמויות מממשל טראמפ מרמזות על עסקה אפשרית עם סין, כאשר טראמפ עצמו הציע ברשתות החברתיות הפחתת תעריפים מ-145% ל-80%. התפתחויות אלו, יחד עם שיפור בתיקי ההשקעות לאחר תקופה מאתגרת, יצרו תחושת אופוריה בקרב משקיעים.

אקמן, הידוע בגישתו המחושבת להשקעות, מזכיר כי השוק עשוי להיות מונע על ידי התלהבות מוגזמת. "מה שקורה כעת עלול להיות משבש בטווח הקצר, אך לא צפוי להשפיע באופן קבוע." אמר אקמן לגבי רווחי החברות. עלויות הייצור של חברות כמו נייק, שמייצרות מוצרים במדינות כמו סין ווייטנאם, צפויות לעלות. כך גם עלויות מחירי המזון עבור רשתות כמו צ'יפוטלה, שמסתמכות על יבוא מרכיבים. עלויות אלו עלולות להתגלגל לצרכנים, להפחית את הביקוש ולפגוע ברווחיות בטווח הקצר.


הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה