כאל כרטיס אשראי
צילום: צילום מסך אתר החברה

כאל אטרקטיבית מתמיד עם 20% גדילה של רווח נקי

הכנסות החברה עלו ברבעון ל-758 מליון שקל ועלו ב-14.5% בהשוואה לשנה שעברה ובהתאם, גם הרווח הנקי קפץ ב-20% ועומד על 97 מליון שקל

רן קידר |

בעיצומו של שלב מכירת החברה, כאל מגדילה את האטרקטיביות שלה ומספקת תוצאות טובות לרבעון הראשון של 2025. שלב ההצעות הסתיים לפני כשבועיים ותזמון הדוח מגדיל את הסיכויים של דיסקונט (שמחזיקה ב-72%)  למכור אותה בשווי של 4 מיליארד שקל. דיסקונט דיסקונט -0.24%  יוכלו לבחור עם מי להתקדם, כשבין ההצעות נמנו קבוצת יוניון והראל הראל השקעות 0.47%  , קרן אייפקס והריבוע הכחול רבוע נדלן -0.18%  , קרן סנטרברידג' ועוד. אמנם ההערכות שההצעות נעו בסכומים של 3 עד 3.5 מיליארד שקל, אבל אלו הן הצעות לא מחייבות והגופים שיתקדמו לשלב הבא יוכלו להגדיל את ההצעה והיא תהיה מחייבת. 

צמיחה בשני מוקדי הרווח

אם נסתכל על הנתונים, נראה עלייה של כמעט 20% ברווח הנקי לסכום של 97 מליון שקל. הדבר נובע מעלייה ברווחים ובהיקף של עסקאות האשראי, שבשנה שעברה סבלו מהצמצום הצרכני של תחילת המלחמה ומאז התאוששו. מחזור כרטיסי האשראי עלה ל-49.2 מיליארד שקל וצמח ב-13.8% לעומת השנה שעברה. בנוסף להתאוששות הצרכנית, כאל הציגה גם עלייה של כ-80 אלף כרטיסים פעילים לעומת הרבעון הקודם וצמיחה של 7.5% מהרבעון המקביל בשנה שעברה. סך הכרטיסים הפעילים של כאל עומד על 3.8 מליון.

תחום נוסף שבו נראתה צמיחה הוא שוק האשראי. סקטור האשראי צמח בקצב איטי עוד לפני תחילת המלחמה, בעקבות ריבית גבוהה שפגעה בביקושים. המלחמה רק החריפה את ההאטה בצמיחה במכירת אשראי וכל השוק הלך וקטן. עם זאת, מקיץ 2024 שוק האשראי כולו התחיל להתאושש וכאל נהנתה מצמיחה של 7.3% ביחס לרבעון המקביל. האשראי הצרכני גדול משמעותית מהאשראי העסקי, ובעוד האשראי הפרטי עומד על סך של 8.1 מיליארד שקל, העסקי עומד על 1.4 מיליארד שקל בלבד. 

בנוסף לכך, כאל הציגה גם ירידה בהפסדי האשראי. אמנם ההפסדים עמדו על 62 מליון שקל לעומת 40 מליון שקל ברבעון המקביל, אבל אם ננטרל את ההפרשה הקבוצתית, נראה שברבעון הקודם ההפסדים היו 74 מליון שקל ולכן, גם בהקשר הזה כאל מציגה תוצאות טובות וכיוון חיובי.

מבחינת מאזן החברה, נכון לסוף הרבעון הראשון הוא עומד על 22.3 מיליארד שקל, והדבר מראה על גידול של 8% לעומת השנה שעברה.

מבחינת התשואה להון, אם מנטרלים השפעות חד פעמיות, גם פה נרשמה צמיחה, עם 14.5% לעומת 14.2% ברבעון המקביל.

הישורת האחרונה לקראת המכירה

התוצאות האלה שמות את דיסקונט בעמדה נוחה מאד. כאל נמצאת במגמת צמיחה מתמדת, הדדליין שנקבע לה על ידי ועדת שטרום הוא מאי 2027, ואפילו ארוך יותר, היות במידה ודיסקונט יפחיתו את החזקותיהם לפחות מ- 25% הם יקבלו ארכה של שנה נוספת. זאת אומרת, שבבואם לקדם 2-3 הצעות לשלב הבא, הם יוכלו להסתמך על תוצאות הדוח כדי לאותת שהמחיר שהם מכוונים אליו, 4 מיליארד שקל, הוא מחיר ריאלי ומוצדק.

יוניון של ג'ורג' חורש מצטרפת למירוץ לרכישת כאל

קיראו עוד ב"בארץ"

כאל על המדף: האם המכירה הבאה בשוק האשראי תגיע לשווי שיא?


או במילותיו של לוי הלוי, מנכ"ל כאל, "כאל ממשיכה להציג ביצועים חזקים בכל הפרמטרים העסקיים גם ברבעון הראשון של שנת 2025, זאת חרף סביבת המאקרו המאתגרת. אנו מציגים רווח שיא של 97 מיליון שקל וצמיחה חזקה של 14% בהכנסות, וממשיכים להתמקד במנועי הצמיחה על מנת להבטיח את המשך המובילות של כאל בענף."

לוי הלוי, מנכ
לוי הלוי, מנכ"ל כאל. קרדיט: רמי זרניגר


האטרקטיביות של כאל ברורה. היא האחרונה שנותרה על המדף והיא מציגה תוצאות טובות יותר מהמתחרות, שכבר נמכרו. השוואה לנתוני 2024 מראה שכאל עשתה רווח נקי של 324 מליון  שקל והציגה עלייה של 17%, בעוד שמקס הרוויחה 273 מליון שקל בלבד וישראכרט עמדה על 210 מליון שקל.

אגב, אלעל, שנהנתה לאחרונה מעלייה בעקבות ביטולי הטיסות של החברות הזרות, יכולה גם במקרה הזה להרוויח. מכיוון שיש לה מועדון משותף עם כאל והיא מחזיקה באופציית "פאנטום", מכירה של כאל יכולה להעניק לה סכום של 120-200 מליון שקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה