
אפליקציה איראנית שהוסרה מהאפ-סטור הצליחה להסתנן חזרה
לא בטוח שזה מה שיימנע מאיראן לפתח נשק גרעיני, אבל הסנקציות של ארצות הברית נגד משטר האייתולות כוללות גם אפליקציה איראנית פופולארית ותמימה בשם Snapp, שמטרתה לחבר בין נהגים לטרמפיסטים. משהו בסגנון Waze Carpool ו-Uber.
האפליקציה הוסרה מהאפ-סטור של אפל באפריל 2017, זמן קצר אחרי החלטת ארצות הברית להטיל סנקציות על איראן. עוד קודם לכן הסירה אפל מהחנות את אפליקציית משלוחי המזון DelicanFoods, שהייתה פופולרית באיראן ואת DigiKala - אפליקציית החנויות הדיגיטליות (E-Comers) שנחשבת לסטארט-אפ הגדול והמצליח ביותר באיראן.
אמנם אין באיראן גישה לחנות האפליקציות של אפל, אבל יישומים שונים כמו אלה הצליחו לפלס את דרכם אל מחוץ לחומה המבוצרת של הענקית האמריקאית, ולהתיישב בבטחה יחסית בחנויות אפליקציות אחרות. וכעת נודע שאחת מאלה - Snapp - הצליחה להסתתר מפני ממשל טראמפ בתוך האפ-סטור עצמה.
העניין התגלה בשבוע שעבר, כשכמה בעלי אייפונים עם IP איראני דיווחו לאפל שכאשר הם מורידים אפליקציה בשם RadickRadio, שמתיימרת להיות אפליקציית רדיו, הם מקבלים, למעשה, גישה ל-Snapp. במילים אחרות, האיראנים כנראה הצליחו להערים על אפל ולשתול את האפליקציה המצליחה שלהם בתוך האפ-סטור, תחת שם אחר ובחזות מתעתעת.
- ארה"ב פורסת מערכת THAAD בישראל - איך השווקים יגיבו?
- טראמפ: "השימוש בנשק גרעיני - סוף העולם; הממשל הקודם התעסק בשטויות במקום לטפל בנשק הגרעיני"
כידוע, מאז חיסולו של קאסם סולימאני, המתח בין איראן לארצות הברית גדול מאוד. כנראה שהתרגיל אינו חלק מתגובה לחיסולו של מפקד משמרות המהפכה, אבל אין ספק שהוא מדגים היטב את הבעייתיות הטמונה בהטלת סנקציות של מדינה אחת על מדינה אחרת במציאות דיגיטלית, חסרת גבולות פיזיים.
ברגע שאפל גילתה את העניין, היא הסירה את RadickRadio מהאפ-סטור, אולם סירבה להגיב על כך. גם Snapp ו-RedickRadio סירבו להגיב בנושא כשנתבקשו על ידי האתר The Verge, שחשף את הסיפור.