העיתונאים עושים שריר: בקשה לצו מניעה שיאסור על ynet לפטר את תני גולדשטיין
ארגון העיתונאים וההסתדרות הכללית נגד ynet: שני הארגונים פנו היום (יום א') לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בבקשה להוצאת צו מניעה שיאסור על האתר לפטר את הכתב הכלכלי תני גולדשטיין. הפניה לוותה בטענה, כי הפיטורין נעשו לנוכח פעילותו של גולדשטיין בהתארגנות עובדים וכי הדבר הוא בבחינת הפרה בוטה של הוראות הדין. עוד נודע, כי בין דרישות הארגונים הוצב תשלום פיצויים ללא הוכחת נזק בסכום של 200 אלף שקלים - זאת בגין הניסיון לפטר את גולדשטיין.
ב-19 בינואר, כך לטענת הארגונים, גולדשטיין הודיע כי בכוונתו להתפטר מעבודתו באתר אולם חזר בו כעבור מספר ימים ואף קיבל את ברכת המערכת לכך. עם זאת, וכפי שפורסם באייס לפני כשבוע,
בעתירה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין אמיר בשה, אלי כהן וענת גוטמן, נכתב כי הנהלת האתר הודיעה על פיטוריו של גולדשטיין תוך 'עריכה ושכתוב' של העובדות והצגת הפיטורין כ'התפטרות' מטעמו; "נראה, כי מטרת המשיבה (ynet - ד"פ) הינה ליצור עובדות מוגמרות בשטח, ולפגוע במובילי ההתארגנות באופן פרטני, למען יראו שאר העובדים מה יעשה למי שיפעל להתארגנות עובדים - וייראו... בפנינו דפוס פעולה שיטתי של רמיסת התארגנויות, תוך שימוש במנגנון מתוחכם ומשומן, שכל מטרתו לקטוע באיבה את התארגנות העובדים". בהמשך נכתב: "במסגרת התארגנות זו, המשיבה חצתה גבולות וקווים אדומים, והתנהלה באופן פוגעני ומאיים כלפי העובדים וביטחונם התעסוקתי, באופן שלא היה מבייש את הנקלה שבמעסיקים, ואינו ראוי כלל למעסיק שהוא עיתון, ועובדים שהם עיתונאים".
בעתירה התייחסו הארגונים גם לטענת עורך ynet, יון פדר, לפיה זה לא ידע כי שלושת עובדיו היו מעורבים במהלך ההתארגנות באתר; "אין ולא יכול להיות חולק, כי המשיבה ידעה על התארגנות העובדים בחצרה ועל מעורבותם של הפעילים שלקחו חלק בהתארגנות העובדים במשיבה. לפיכך, לא יכולה להישמע טענה ולפיה, המשיבה או מי מטעמה לא ידעו על התארגנות העובדים בחצרה".
בהמשך מופיע פירוט באשר לזימונים לשימוע שהתקבלו בזה אחר זה אצל גניסלב ואצל זילבר ועל מה שקרה מאוחר יותר, כאשר גולדשטיין לכאורה קיבל הודעת פיטורין בעצמו; "חפזונה של המשיבה מעיד כי זו האחרונה החליטה להילחם בהתארגנות העובדים בחצרה, ויהי מה, תוך שהיא רומסת ברגל גסה את הוראות החוק ומסלקת מעל פניה עובדים מעולים ונאמנים למקום העבודה, בהתעלם כאמור מהחוק, מהעובדים עצמם ומבני משפחתם, והכל על מנת להעביר מסר חד וברור לציבור העיתונאים: אצלה לא תהיה להתארגנות עובדים תקומה".
תגובת ynet: לצערנו, ynet נאלץ להיפרד מחלק מעובדיו כחלק מהליך בלתי נמנע של צמצומים העוברים על העיתונות הישראלית בכלל ועל ynet בפרט. מר גולדשטיין לא פוטר אלא התפטר מיוזמתו מתפקידו, התפטרות שהתקבלה ע י ynet. מובן שמטעמי צנעת הפרט אין בכוונתו ללבן את העניינים מול מר גולדשטיין בפומבי .
- 5.העיקר שג'וני זילבר הלך. מה עוד אדם יכול לבקש? (ל"ת)שמח מאוד 19/02/2012 22:50הגב לתגובה זו
- 4.מוחטאי 19/02/2012 21:14הגב לתגובה זוזה איגוד מקצועי אמיתי. כל הכבוד. מה שנשאר עכשיו זה לתת למחטא בעיטה הגונה בתחת ולהוציא אותו מבית סוקולוב. חוץ מלקבל משכורת ענקית. כן ענקית מדמי החבר שלנו מה עושה בדיוק המוחטא בשבינו? בשביל נביחת אנחנו יכולים לקנות כלב. לנו באיגוד החדש יש קרוב לשמונה מאות חברים ובקרוב נהיה האיגוד היציג. ואיפה יהיה המוחטאי? ינקה רחובות.
- 3.חמיצר 19/02/2012 20:12הגב לתגובה זו4 אותיות, עד חמש ידיעות דלות במשמרת ואמנון מרנדה אחד שעוצם עין נוכח העובדה שדסק החוץ בתת תפקוד בכל המשמרות שלי.
- 2.חופית 19/02/2012 19:48הגב לתגובה זוהרמיזה הזו היא מפלטו של הנבל. הרי אין שום צנעת פרט בדיון המשפטי הפומבי, שבו יכו את ווינט שוק על ירך. זהו ניסיון נואל להטיח רפש, במקום שבו המערכת הנצלנית עומדת לנחול תבוסה.
- 1.האמת צריכה להאמר 19/02/2012 18:51הגב לתגובה זותסתכלו על מארגני הוועד, ותשאלו את עצמכם: מה המכנה המשותף שלהם? התשובה: חולשה מקצועית
- חזי 19/02/2012 19:54הגב לתגובה זוגילי מדסק חוץ חלשה? ג'וני מהמחשבים חלש? תפסיקו לקשקש