הדולר היציג ננעל בירידה: שלל נתוני מאקרו כלכלה מסין הפיגו את חששות הסוחרים

להערכת כלכלני בנק לאומי: "בטווח הקצר, המשך תוואי ההתאוששות הכלכלית בעולם המלווה בגידול בתיאבון לסיכון של המשקיעים יביא לחולשה בדולר"
נועם הוד |

נדמה שאי הוודאות השתלטה בימים האחרונים על השווקים שכן הדולר התחזק השבוע מול השקל, זאת במקביל למגמת המסחר של השטר הירוק מול רוב המטבעות העיקריים בזירה העולמית. אולם היום, הדולר שב להיחלש בזירה הבינ"ל וגם בזו המקומית על רקע נתוני מאקרו כלכלה טובים מארה"ב ומסין, שתיים משלושת הכלכלות הגדולות בעולם.

במהלך נובמבר ותחילת דצמבר בנק ישראל לא התערב במסחר בשוק המט"ח הישראלי, כך עולה מנתונים שפרסם הבנק וללא עזרה מצידו של פישר, השער היציג של הדולר מול השקל נסחר השבוע סביב לרמת 3.8 שקלים, כאשר מרמתו הנמוכה ביותר השנה, שנרשמה לקראת סוף אוקטובר, הדולר הספיק לרשום מהלך עליות של כ-3%.

עם נעילת יום המסחר האחרון לשבוע בזירה המקומית, הדולר הרציף איבד0.16% לרמה של 3.775 שקלים. האירו השיל 0.13% ושערו היציג נקבע על 5.5644 שקלים. בזירה העולמית: הדולר נסחר בירידות קלות מול האירו לרמה של 1.47 דולר לאירו, מאבד 0.12% למול הפאונד ומתחזק מנגד 0.86% למול היין היפני.

בסיכום שבועי (לא כולל את המסחר ביום ו') התחזק הדולר בכ- 0.2% מול השקל ובכ- 2.1% מול האירו.

המסחר בזירה העולמית מתנהל היום על רקע מבול נתוני מאקרו כלכלה בסין, שהעלו את רף האופטימיות בנוגע לקצב ההתאוששות הכלכלית ברמה הגלובאלית ובכך תרמו לפגיעה בנהירה מהימים האחרונים לחוף מבטחים בדמותם של הדולר והיין היפני. גם נתוני תביעות האבטלה בארה"ב מאתמול תרמו את מנת חלקם לעליית ביטחון המשקיעים בשווקים.

מבין גשם נתוני המאקרו בסין עולה כי מדד המחירים לצרכן רשם בנובמבר עלייה ראשונה מזה 10 חודשים, נתון התפוקה התעשייתית עלה בחודש החולף מעל הצפי ונתוני הייצוא עבור חודש שעבר הציגו ירידה נמוכה מהצפי. לסקירת נתוני המאקרו בסין

"האינדיקאטורים מאששים את הטענה כי סין תמשיך להוביל ולתמוך בהתאוששות הכלכלה העולמית", כך טוען יאסו נאקאיאמה, סוחר מט"ח מ-Shinkin Central Bank, בראיון שהעניק למרקטוואץ' על רקע החדשות הכלכליות שמגיעים הבוקר מסין.

להערכת כלכלני בנק לאומי, "בטווח המיידי, עליית מפלס חששות המשקיעים בעולם בשבוע האחרון תספק תמיכה למטבע האמריקאי. בטווח הקצר, המשך תוואי ההתאוששות הכלכלית בעולם המלווה בגידול בתיאבון לסיכון של המשקיעים יביא לחולשה בדולר. בין הגורמים העשויים לפגוע במגמה זו נצביע על הרמה הגבוהה בה נמצאים שווקי המניות בעולם והמשך העלייה במחירי הסחורות".

כלכלני חטיבת המחקר בבנק אגוד מדגישים כי השטר הירוק נסחר סביב נקודת התנגדות של 3.81 שקלים ומנגד, סביב רמת תמיכה של 3.7765 שקלים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה