חברת "חמים וטעים" מקימה מפעל בחולון בהשקעה כוללת של 4.5 מיליון דולר
חברת "חמים וטעים", המתמחה בייצור מוצרי מזון ביתיים קפואים בטעמים אתניים, רוכשת 3 דונם באזור התעשייה בחולון ב- 1.5 מיליון דולר. בשטח החדש ייבנה מפעל בהשקעה של כ-3 מיליון דולר; ההשקעה כוללת את בניית המפעל ורכישת מכונות תעשייתיות מתקדמות מאירופה עבור הרחבת קווי הייצור החדשים. המפעל החדש גדול פי שלושה מהמפעל הקיים אשר ממוקם באותו אזור.
המפעל החדש צפוי להיפתח לפעילות תוך שנה. הפעילות וקווי הייצור החדשים צפויים להגדיל את מחזור המכירות של החברה ל-45 מליון שקל בשנה.
מנכ"ל החברה, אבי לוי: "הצורך במפעל נוסף עלה עקב ביקוש הולך וגדל של קהל לקוחותינו למוצרים מבית "חמים וטעים". בנוסף, בעקבות עליית מחירי הגלם, ניכרת עלייה של 35% מאז תחילת השנה ביחס לשנים קודמות ברכישה של אוכל ביתי מוכן בשוק הקמעונאי. הציבור מעדיף לרכוש את האוכל המוכן שהפך למשתלם יותר מאשר חומרי גלם שהתייקרו מאד ולבשל בעצמו. לפיכך, אנו מתרחבים ומגדילים את ההיצע, המוצרים והטעמים השונים".
חברת "חמים וטעים" מהווה 30% מנתח השוק של מוצרי המזון המוכן המבורקד. על-פי נתוני סטורנקסט, נכון לשנת 2007, שוק מוצרי המזון המוכן המבורקד נאמד בלמעלה מ- 27 מיליון. מחזור המכירות הכולל של החברה הצפוי לשנת 2008 כולל הייצוא לחו"ל, עומד על כ- 35 מיליון שקל בשנה. החברה מייצרת כיום 200 טון מוצרים בחודש.
"חמים וטעים", נוסדה ב-1980, ונמצאת בבעלות הנוכחית כ-20 שנה. מגוון המוצרים כולל כ-40 מוצרים שונים, הכוללים קובה במילויים שונים, סיגרים, פסטלים, אמפנדס, אגרול, שניצלונים, פלאפל, חטיפי כרובית ותירס, וכיו"ב.
החברה משווקת את מוצריה לרשתות השיווק השונות עבור צרכן הקצה, וכן הינה ספקית לחברות הגדולות כיום בשוק הצרכנות כגון תנובה, משרד הביטחון ועוד. החברה משווקת את מוצריה גם לארה"ב תחת מותג "סברה", ולצרפת תחת מותג "ירדן". בעתיד הקרוב תשווק ליעדים נוספים בחו"ל.