בורסות אסיה סגרו בעליות חדות: שנחאי זינקה ב-4.5%, טוקיו עלתה 1.7%

העליה החדה במחיר הנפט דחפה את מניות האנרגיה והמחצבים ואילו דוחות טובים של קבוצת QBE הרימו את מניות הפיננסים
קובי ישעיהו |

עליות שערים חדות נרשמו בבורסות המרכזיות של מזרח אסיה היום, לאחר סגירה חיובית בוול סטריט אמש. מניות הפיננסים והאנרגיה הובילו את המגמה החיובית. העליה החדה במחיר הנפט דחפה את מניות האנרגיה והמחצבים ואילו דוחות טובים של קבוצת הביטוח QBE הרימו את מניות הפיננסים.

אתמול, אחרי פתיחת המסחר בניו-יורק, פורסם דו"ח מלאי הנפט בארה"ב לשבוע החולף, ממנו עלה כי המלאים ירדו ב-8.3 מיליון חביות נפט, בעוד שהכלכלנים ציפו לעלייה של מעל 1 מיליון חביות. בתגובה לפרסום שינה הנפט כיוון לעלייה.

עם סגירת המסחר בניימקס החוזים העתידיים על הנפט למסירה בחודש ספטמבר נסחרו בעלייה של 3.24 דולר, לרמה של 72.43 דולר לחבית. החוזים העתידיים על הזהב סגרו בעלייה של 5.6 דולר, לרמה של 944.8 דולר לאונקייה.

"הקונצנזוס בקרב המשקיעים נותר על כך שהכלכלה העולמית בדרך הנכונה להתאוששות וחזרה לצמיחה. אולם, צריך לראות שיפור נוסף ברווחיות החברות ובכלכלות כדי שהבורסות ימשיכו לעלות", אמר לבלומברג קיושי אישיגנה, אסטרטג מניות ב-UFJ בטוקיו.

מדדי וול סטריט סגרו כאמור את יום המסחר בעליות לאחר שאת היום פתחו בירידות. מדד הנאסד"ק, שאיבד 1.2% במהלך המסחר, סגר את היום בתוספת של 0.7%. את המעבר לעליות תידלק מחיר הנפט שזינק ב-4.7% למחיר הגבוה מאז חודש יוני, לאחר הפתעה בנתון המלאים. מניות האנרגיה והנפט בלטו לטובה במסחר.

עם סגירת המסחר, הדאו ג'ונס טיפס 0.67% לרמה של 9279 נקודות, הנאסד"ק הוסיף 0.68% לרמה של 1969 נקודות ואילו ה-S&P 500 עלה 0.71% לרמה של 989 נקודות.

בטוקיו רשם מדד הניקיי עליה של 1.7%, בהונג קונג התקדם מדד ההאנג סנג ב-2.06% ובורסת שנחאי הוסיפה 4.5% לערכה.

הבוקר דיווחנו שכלכלני מריל לינץ' לא מעריכים שהירידות החדות שנרשמו לאחרונה בבורסה של שנחאי צפויות להימשך. נזכיר כי מה-4 לאוגוסט ועד אתמול נפל מדד המניות של שנחאי בכ-19.8% והגיע אל סף כניסה מחודשת למצב של "שוק דובי". היום, בכל אופן, מתקנת שנחאי בעליה של יותר מ-2%.

"הדוחות שיפרסמו חברות מובילות בסין יפתיעו לטובה ונראה גם שדרוגי המלצות מצד אנליסטים". כך אומר דיוויד קיו בראיון לבלומברג. "גם הממשלה הסינית תמשיך להפעיל מדיניות פיסקאלית ומוניטארית תומכת בהתרחבות הכלכלה". גם אורי לנדסמן וקייט שפירו מ-ing ניו-יורק חושבים דומה. "השוק הסיני תמיד היה מאוד תנודתי וזה לא השתנה בשבועות האחרונים. הירידות יוצרות הזדמנויות קניה", אומר לנדסמן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה