מי עוד הרוויח? הקרנות שמחזיקות במניות הקשורות לקידוח "תמר 1"
הבוקר, לפני פתיחת המסחר בבורסה, פרסמו השותפות בקידוח "תמר"
המרוויחים הגדולים היו כמובן המשקיעים שהחזיקו ישירות במניות, שהחלו אגב לעלות כבר לפני כחודש. עם זאת, לא מעט משקיעים יהנו בעקיפין מהזינוקים בעקבות אחזקה בקרנות נאמנות שמחזיקות כמויות נכבדות מיחידות ההשתתפות והמניות של החברות המשתתפות בקידוח.
הנהנית הגדולה מהגילוי היא קרן הנאמנות "הלמן-אלדובי" הזדמנות. כ-16% מנכסי הקרן הלמן-אלדובי הזדמנות, שזינקה מראשית השנה בלמעלה מ-20%, מושקעים במניות דלק אנרגיה וישראמקו.
"אם מקידוח תמר שמול חופי חיפה יצליחו להפיק את הכמויות עליהן מדברים תשובה ושאר בעלי חברות חיפוש הנפט והגז הרי שמדובר במהפכה שתשפיע על המשק והכלכלה הישראלית למשך דורות" כך אומרים היום בקבוצת הלמן-אלדובי. לדברי דן הלמן, מנכ"ל הלמן-אלדובי קרנות נאמנות למציאת גז בכמויות של כ-88 מיליארד מ"ק השלכות רוחביות על כל המשק, כולל השלכות פוליטיות מרחיקות לכת: "כמות שכזו מגדילה מהותית את יתרות המט"ח של ישראל עקב ביטול הצורך לייבא חומרי גלם לבעירה, עשויה להוזיל את מחירי החשמל, הופכת את ישראל ליצואנית אנרגיה-במקום ליבואנית, מפחיתה את זיהום האוויר בארץ, מזרימה תמלוגים בהיקפים גדולים למדינה ועוד".
למרות האופטימיות, הלמן מסייג מעט את החגיגה: "מותר לחגוג ולהתחיל לפנטז על הפיכתה של ישראל ל'סעודיה' של הגז אולם, החגיגה עדיין מוקדמת מדי. יש לזכור כי מדובר בקידוח מסובך ועדיין לא ברורות לחלוטין אפשרויות ההפקה ממנו. בנוסף, הובלת גז הינו תהליך סבוך ויקר ויותר מאשר הובלת נפט או מזוט".
מהקפיצה במניות אבנר יהש נהנות בעיקר הקרנות של פסגות. קרן פסגות ת"א 100 מחזיקה כ-2.41% מנכסיה באבנר, פסגות מגמה מחזיקה 3%, פסגות פוקוס 2.17%, ופסגות ת"א 75 מחזיקה 4.24%.
במניות דלק קבוצה מחזיקות הקרנות של מיטב אחוזים ניכרים. קרן ירושלים ת"א 100 דיבידנד (מנוהלת ע"י מיטב) מחזיקה כ-8% מנכסיה בדלק, מיטב ת"א 25 מחזיקה 4.5%, ירושלים מעו"ף 8.58% ומיטב מניות מחזיקה 2.84%.
* הנתונים נכונים לסוף חודש ספטמבר האחרון.