המדדים בוול סטריט מתבססים בטריטוריה הירוקה: הרמוניק עולה 4%

החברה לא סיפקה כל הודעה מיוחדת. עוד בישראליות: צורן מוסיפה 3.6% ומנגד אלווריון משילה 3.7%
שהם לוי |

המדדים המובילים בוול סטריט חזרו בשעה האחרונה להיסחר בעליות שערים, אחרי שבאמצע יום המסחר גלש הדאו ג'ונס מעט לטריטוריה השלילית. יום המסחר מושפע מאוד מנתוני המאקרו שחלקם פורסם טרם פתיחת המסחר ואחרים במהלכו.

סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן רשם קריאה גבוהה מהערכות השוק, כאשר עמד על רמה של 59.8 הנקודות לעומת ציפיות לקריאה של 59 הנקודות. יחד עם זאת, הציפיות האינפלציוניות לטווח של שנה האמירו לרמה של 5.2%.

קודם, פורסם נתון הצריכה הפרטית לחודש אפריל רשם עלייה של 0.2%. המשקיעים שואבים עידוד מהתוצאות הכספיות של דל (סימול: DELL) ומארוול (סימול: MRVL) אמש אחרי המסחר. שתי החברות עקפו את הציפיות ומניותיהן רשמו עליות שערים נאות במסחר שלאחר הסגירה.

אמש נסגר המסחר בוול סטריט בצד החיובי, הסשן השלישי הרצוף של עליות שערים מתחילת השבוע, על רקע שיפור לטובה של נתוני התמ"ג לרבעון הראשון, אשר הראו צמיחה של 0.9% לעומת קריאה ראשונה של 0.6%. בסיומו של יום חיובי, הדאו ג'ונס עלה ב-0.41%, הנאסד"ק טיפס ב-0.87% וה-S&P 500 טיפס ב-0.53%. לסקירת וול סטריט מלאה של יום חמישי.

מדדים מובילים: מדד הנאסד"ק נסחר בעלייה של 0.65% לרמה של 2,524 הנקודות. מדד הדאו ג'ונס נסחר בירידה של 0.2% ומדד ה-S&P500 נסחר בעלייה של 0.26%.

מאקרו

נתונים שפרסם משרד המסחר האמריקני מצביעים כי הצריכה הפרטית לחודש אפריל עלתה ב-0.2% אחרי שעלתה 0.4% במרץ. ההכנסה הפרטית עלתה ב-0.2% באפריל אחרי עלייה של 0.4% במרץ, אולם גבוה מצפי האנליסטים לעלייה של 0.1%.

סקר סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן שנערך בשיתוף עם סוכנות הידיעות רויטרס הראה כי הקריאה האחרונה לחודש מאי עמדה על 59.8 הנקודות לעומת 62.6 הנקודות בחודש אפריל, מעט מעל התחזיות של הכלכלנים ברמה של 59.5 הנקודות. הקריאה שנמדדה בחודש מאי היא הנמוכה ביותר מאז יוני של 1980, אולם היתה מעט מעל הקריאה שפורסמה באמצע החודש ברמה של 59.5 הנקודות.

מדד מנהלי הרכש של שיקגו לחלוטין הצביע על המשך מגמת ההתאוששות בחודש מאי בעיקר בהובלת המרכיב החשוב -- ההזמנות החדשות שרשמו עלייה של יותר מ-3 נקודות לרמה של 56.1 הנקודות. למעשה רמזו כי יותר חברות באזור דיווחה על עלייה בפעילות העסקית מאז ירידה. אולם מדד מנהלי הרכש הכולל רשם קריאה של 49.1 הנקודות, לעומת הקונסנזוס שעמד על רמה של 48.5 הנקודות. נזכיר, כי כל קריאה הנמוכה מ-50 הנקודות מרמזת על הצטמקות בפעילות ולהפך.

בזירת הסחורות, החוזים העתידיים על הנפט חוזרים לטפס אחרי שנפלו כבר למחיר של 125 דולר במסחר המוקדם. בבדיקה אחרונה עולים החוזים ב-0.53 דולר למחיר של 127.15 דולר לחבית. החוזים העתידיים על הזהב רושמים עלייה של 8.20 דולר, למחיר של 889.90 דולר לאונקיה.

בסקירה למשקיעים אומרים האנליסטים של ג'יי.פי.מורגן כי האינפלציה בארה"ב תעמוד על 5.1% בשנה במידה והנפט ימשיך לשהות ברמה של 135 דולר בהמשך השנה. "בהינתן העובדה שהנפט המטפס מכביד על הצריכה, רווחי החברות יושפעו לרעה במידה והמחיר ימשיך לשהות ברמות הללו" נאמר בסקירה.

מניות במרכז

ה'פייננשל טיימס' מדווח כי פראנס טלקום (סימול: FTE) שוקלת להגיש הצעת רכש לחברת הטלקום השבדית טליה-סונרה. החברה הצרפתית פנתה לבנקים במטרה לקבל קו אשראי בהיקף 10 מיליארד אירו.

חברת ההשקעות טראסינדה, שבבעלות הביליונר קירק קרקוריאן, הודיעה כי לא תשנה את תנאי הצעת הרכש לפורד (סימול: F) במחיר של 8.50 דולר למניה, למרות הירידה בערך המניה. טראסינדה מעוניינת לרכוש 20 מיליון מניות של החברה.

היום פורסם כי הושהו שיחות המיזוג בין יונייטד איירליינס (סימול: UAUA) ויו.אס. איירווייז (סימול: LCC) וכי הראשונה נוטה לכיוון שיתוף פעולה אפשרי עם קונטיננטל איירליינס (סימול: CAL).

ה'וול סטריט ג'ורנל' מדווח היום כי יצרנית ציוד הטלקום האריס (סימול: HRS), אשר השיקה תוכנית לבחינת חלופות אסטרטגיות כולל מכירה אפשרית של החברה, קיבלה מספר הצעות רכש מקדימות בהיקף של 10 מיליארד דולר, או 70 דולר למניה. החברה מצפה להצעות בטווח 75-80 דולר למניה ועשויה לבטל את המכירה בעקבות המחיר הנמוך.

יצרנית המחשבים דל (סימול: DELL) דיווחה לאחר המסחר אמש על תוצאות טובות לרבעון הראשון. החברה עקפה את תחזיות האנליסטים לרבעון כשרשמה רווח של 784 מיליון דולר, או 38 סנט למניה, מעל הציפיות לרווח של 34 סנט למניה. ההכנסות זינקו ל-16.1 מיליארד דולר. מניותיה של החברה טיפסו יפה במסחר המאוחר בוול סטריט.

רשת התכשיטים טיפאני (סימול: TIF) דיווחה על זינוק של 19% ברווח לרבעון הראשון, או 50 סנט למניה. זאת מעל צפי האנליסטים לרווח של 40 סנט למניה. החברה ציינה כי נהנתה מהצמיחה באסיה ובאירופה, אשר איזנה חולשה בארה"ב.

ישראליות במרכז

יצרנית השבבים מארוול (סימול: MRVL) דיווחה אמש לאחר המסחר על תוצאות מצוינות לרבעון הראשון כשרשמה רווח של 69.9 מיליון דולר, או 9 סנט למניה. בניכוי הפריטים רשמה החברה רווח של 24 סנט למניה, מעל הציפיות לרווח של 7 סנט למניה. ההכנסות זינקו ב-27% והסתכמו ב-804.1 מיליון דולר. מניותיה של מארוול זינקו ב-17% לאחר המסחר על רקע התוצאות הטובות.

אלביט הדמיה (סימול: EMITF) דיווחה אמש כי עברה להפסד ברבעון הראשון בו לא מימשה נכסי נדל"ן. החברה רשמה הכנסות של 195.2 מיליון שקל בלבד לעומת הכנסות של 558.4 מיליון שקל ברבעון המקביל. בשורה התחתונה רשמה החברה הפסד של 3.5 מיליון שקל.

וריפון (סימול: PAY) סיימה את המסחר אמש בזינוק של 8.25% ובמחזור גדול וטיפסה מעל מחיר של 14 דולר, לראשונה מתחילת החודש. עם זאת לחברה יש עדיין לאן לטפס אחרי שנסחרה ברמת מחיר של 45 דולר לפני שקרסה בעקבות תיקון התוצאות הכספיות לאחור.

טאואר סמיקונדקטור (סימול: TSEM) אשר לא מצליחה לייצר מומנטום מאז ההודעה על רכישת ג'ז טכנולוגיות וקיצוץ 170 עובדים במפעליה במגדל העמק, תנסה לטפס מעל מחיר של דולר, בו היא נסחרת בשבועות האחרונים.

NDS (סימול: NNDS) רשמה אמש ירידה של יותר מ-9% במסחר למרות שהחברה לא פרסמה כל הודעה מיוחדת. יהיה מעניין לעקוב כיצד תתאושש המניה מירידה לא אופיינית עבור החברה הזו.

אמפל-אמריקן (סימול: AMPL), חברת האחזקות של יוסי מימן, הודיעה כי הגדילה את הצעת הרכש עבור 15% נוספים בגדות מיכלים כימיקליים ומסופים בישראל. ההצעה החדשה עומדת על 5.724 שקל למניה. היום מחזיקה אמפל ב-64.39% בגדות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה