מורה נבוכים בבורסה: מהו מדד שארפ

מדי שבוע נביא בעבורכם מונח משוק ההון וננסה לפשט ולהסביר אותו בלשון קצרה. הפעם בחרנו לדבר על המדד שבודק את ביצועי קרנות הנאמנות. מהו המדד וכיצד הוא פועל?
חזי שטרנליכט |

מדי שבוע אנחנו נבקש לפשט ולהסביר בעבורכם, מונחים מעולם הבורסה ושוק ההון במדור "מורה נבוכים בבורסה". צוות הכתבים של Bizportal ישמח לפרש ולהשיג בעבורכם הגדרות בהירות למונחים שתמיד רציתם לדעת עליהם יותר, בשפה פשוטה ובהירה.

עוד נבקש להזכיר לכם כי לנוחיותכם קיים מילון מונחים רחב ונוח לשימוש שנבנה על ידי חברת קו מנחה והוא נגיש לשימוש הציבור באתר Bizportal (לחצ/י כאן). למשלוח בקשות למונחים לביאור בשוק ההון, שלחו מייל לעורך האתר. מדד שארפ הסבר: מדד שארפ נועד לבדוק הבדלי תשואות בין נכס חסר סיכון לנכס מסוכן. כאשר הנכס המסוכן יכול להיות מניה, קרן נאמנות וכיוב'. נהוג להשתמש במדד לצורך השוואה בין קרנות נאמנות. המדד מבטא עבור כל יחידת סיכון שנוספת - מה תהיה פרמיית התשואה שמתקבלת.

המדד משווה את התשואה שמשיגים נכסי הבסיס בפרקי זמן שונים ליחידות סיכון. המדד אומד את הסיכון לפי סטיית התקן, והוא מחושב כך שהוא מחלק את ההפרש בין התשואה על ההשקעות שהשיג נכס הבסיס (קרן נאמנות, מניה וכו') לתשואת נכס חסר סיכון, בסטיין התקן של הנכס עצמו.

באשר לקרנות הנאמנות, ככל שערך מדד שארפ גבוה יותר כך גדלה האטרקטיביות של הקרן. לפי עקרונות המדד. כלומר, על כל יחידת סיכון משיגים תשואה גבוהה יותר. כך קל יותר להשוות בין קרנות הנאמנות לפי הקטגוריות שלהן. מדד שארפ, מאפשר לסייע למחפשי ההשקעה בקרנות הנאמנות לשקול את מהלכיהם, כאשר הם מתלבטים בין שתי קרנות דומות.

על מורה נבוכים

מורה נבוכים - היצירה הפילוסופית העמוקה של הרמב"ם (רבינו משה בן מימון), עסקה במסורות פילוסופיות יהודיות לפי הסגנון האריסטוטלי ביוון. רבים רואים בספר כמבוא להבנת ערכים ביהדות, תפיסת עולמו של הרמב"ם, וביאור שאלות מהותיות בנוגע לדת. בשפה העברית השתרש המושג "מורה נבוכים" כמושג לתיאור: מדריך, מבאר, ומקור לפירוש.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה