שוק המטבעות: דולר-שקל בדרך לעוד גל ירידות

בסקירה הקודמת הערכתי שהצמד דולר שקל צפוי לצאת לתיקון טכני קצר מעלה, ואכן בימים שאחרי קפץ הצמד מרמת 3.70 עד לשיא באזור 3.83. שוב אין הדבר מעיד על היפוך מגמת הירידה אלה תיקון טכני קצר שכבר אתמול הסתיים והנחית את המטבע בחזרה מטה
רובי סלם |

"בסקירות הקודמות הערכתי שעם שבירת רמת ה-3.82 יצא לדרך מהלך ירידות חד אשר ינחית את הדולר לרמות נמוכות יותר ביחס לשקל ובעוצמות גבוהות יותר. מי שעקב אחר הצמד, בעצם מי לא, הבחין במהלך הירידות החד עד לשפל של 3.6950. בנקודה זו היה אפשר לראות חזרה של קונים לשוק שמממשים רווחים ולכן לא אתפלא אם בימים הקרובים נהיה עדים להתחזקותו של הדולר באופן זמני". 16.01.08

בסקירה הקודמת הערכתי שהצמד דולר שקל צפוי לצאת לתיקון טכני קצר מעלה, ואכן בימים שאחרי קפץ הצמד מרמת 3.70 עד לשיא באזור 3.83. שוב אין הדבר מעיד על היפוך מגמת הירידה אלה תיקון טכני קצר שכבר אתמול הסתיים והנחית את המטבע בחזרה מטה.

בנקודה זו דורש הצמד מעקב צמוד שכן יכול להיות ואיתות נוסף לעסקה בפתח. עסקה נכונה במקרה הנוכחי תהיה מכירת דולרים וקניית שקלים אולם איתות אמין לעסקה יתקבל רק בפריצת השפל הקודם 3.69. אז בהנחה ומתנדי המומנטום יאשרו עשוי הדבר להוביל לגל ירידות נוסף שינחית את הצמד עד לרמת ה-3.60 לפחות. רמת ה-3.69 מהווה נקודת אל-חזור וברגע שתיפרץ אמורה לשמש רמת התנגדות ונקודת יחוס טובה לסטופ-לוס.

חשוב לזכור שמגמת הדולר בעולם ובארץ עודנה ירידה חד משמעית ונכון לנקודת הזמן הנוכחית כל תיקון אמור להיות בר חלוף ובסיומו אמור הצמד לקבוע שפל חדש. בשבועות הקרובים נמשיך במעקב צמוד ונאותת במידה ויהיה סיכוי להיפוך מגמה.

מבחינת הצמד החביב עלי למסחר יומי לטווח קצר- היורו דולר, השבוע צפויים להתפרסם מספר נתונים חשובים שיהוו טריגר לתנועה קצרה בשוק אותה נוכל לנצל לרווח מהיר .

אחד הנתונים החשובים שצפוי לגרום לתנודה בצמד הינו "מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני".

כל הכותרות

מדד מנהלי הרכש (PMI) הוא הרכיב העיקרי בדו"ח הייצור שמפרסם המכון לניהול ההיצע (®ISM Manufacturing Report On Business) ונחשב למדד האמין והיציב ביותר למדידת התרחבות או התכווצות הפעילות במגזר היצרני.

את הסקר עורכים ב-ISM בקרב 2500 חברות המספקות מידע אודות שינויים בתפוקה, בהזמנות חדשות, יצוא, יבוא, תעסוקה, מלאים, מחירים וזמן אספקה. עיבוד התשובות מאפשר קבלת תמונה כלכלית ברמה הארצית. המדד הראשי הוא ממוצע משוקלל של חמישה תתי סעיפים: הזמנות חדשות (30%), ייצור (25%), תעסוקה (20%), משלוחי ספקים (15%) ומלאים (10%).

המדד מוערך במיוחד בשל עומק המידע שבו כמו גם בשל דייקנותו הרבה. מהמידע ניתן לנתח את מגמות הביקוש וההיצע. הבנת האיזון בין כוחות הביקוש להיצע ולפיכך, מאפשרת ראייה חודרת לתוככי החלטות מדיניות הבנק המרכזי האמריקאי, מאחר והבנק מייחס חשיבות מכרעת ליחס בין כוחות אלה.

רמה הגבוהה מ-50% מצביעה על התרחבות פעילות המגזר ורמה הנמוכה מ-50% מצביעה על התכווצות בפעילות המגזר. רמה הגבוהה מ-42.7% מעידה על עלייה צפויה בתמ"ג ורמה הנמוכה מ-42.7% מעידה על ירידה צפויה בתמ"ג.

הנתון צפוי להתפרסם מחר באירופה 11:00 שעון ישראל. הצפי עומד על 52.1 כאשר הפרסום הקודם עמד על 52.6 ולכן נחשב שלילי ליורו. אולם הניסיון מלמד שהשוק לא תמיד מגיב בצורה לוגית לנתונים ולכן יש לבחון את התנהגות הצמד לאור הפרסום.

במקרה הנוכחי בגלל חוסר הוודאות בשוק הייתי בוחר באסטרטגיה טקטית מסוג SCALPING לטווחים קצרים מאוד של מספר דקות עד מספר שעות. נכון לעבוד עם גרף של 5 דק' לעמודה ולבחון את מגמת המחיר המתהווה בחצי שעה שלפני ואחרי הנתון ולרכב על הגל. ניתן גם להיעזר בשלושה ממוצעים נעים 10,20,30 לתזמון אופטימאלי וניהול הפוזיציה. בעסקאות מסוג זה פוטנציאל הרווח עומד על 0.5% וההוראה לבלימת הפסד על 0.25%. התנודה אומנם קטנה יחסית אבל במינוף 1:100 ניתן להשיג תשואה נאה בזמן קצר גם בהון עצמי נמוך.

*מאת-רובי סלם, מנהל תחום המט"ח במרכז להשכלה פיננסית, מבית מטריקס.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה