מצרים תסייע לישראל בהקמת מרכז לבדיקות והיתכנות לסביבת מיקרוסופט
נציגים של ממשלת ישראל ממשרד האוצר ונציגי ממשלת מצרים, ישתפו פעולה ויחליפו מידע בכל הקשור להקמת מרכז בדיקות והיתכנות תוכנה (CCC, ר"ת Competence Customer Center) לסביבת מיקרוסופט, כך סוכם ביום ד' בפגישה אישית שנערכה בין נשיא מיקרוסופט אירופה, ז'אן פיליפ קורטוואה, לבין סגן בכיר לחשב הכללי, איציק כהן. הפגישה נערכה במסגרת כנס לנציגי מדינות וממשלות שערכה ענקית התוכנה באדינבורו, סקוטלנד. הכנס ננעל בהרצאת מליאה שנשאו יו"ר מיקרוסופט, ביל גייטס, ונשיא איסלנד, אולפור רגנר גרימסון.
בפגישה עם נשיא מיקרוסופט אירופה, הציגו כהן ואנשיו מספר דרישות ובקשות מענקית התוכנה. אחת הדרישות הייתה לקבלת סיוע ממיקרוסופט להקמת מרכז CCC לסביבת יישומי מיקרוסופט המשמשות את ממשל זמין במשרדי הממשלה. המרכז יהיה דומה בתפקודו לאותו מרכז עליו דיבר איציק כהן בכנס משתמשי סאפ, קרי מרכז לוקאליזציה, בדיקות והיתכנות ליישומי תוכנה.
לדברי בועז דולב, מנהל פרויקט תהילה בממשלה, משרד האוצר מבקש לסייע בכל דרך למפתחים השונים במשרדי הממשלה המפתחים אפליקציות עבור ממשל זמין על פלטפורמת תהילה. "המרכז, לכשיקום, יאפשר להם לבדוק את היישומים, לקיים בדיקות היתכנות ולהגדיל את מספר היישומים בממשל זמין. אנחנו עובדים עם המשרדים השונים וכרגע סביבת הפיתוח המועדפת עליהם היא מיקרוסופט. לכן, דרשנו סיוע בנושא מצד החברה".
נשיא מיקרוסופט אירופה, שחלק שבחים רבים לממשלת ישראל ולצוות המרכבה, סיפר לאורחיו כי מצרים מקימה מרכז דומה לזה שישראל מתכננת, והוא מיועד לאותן המטרות. קורטוואה הציע, כי בסיועו ובתיווך שלו, יפגשו נציגי המדינות ויחליפו ביניהם מידע. על פי הצעתו, המצרים יסייעו לישראל בהקמת המרכז, ואילו ישראל תעביר למצרים מהידע והניסיון שלה בתחום הממשל זמין ופרויקט המרכבה.
איציק כהן וצוותו הסכימו לרעיון, וכבר בשבוע הבא, לכשישובו לישראל, יחלו המגעים. יצויין, כי ישראל מבקשת ממיקרוסופט סיוע ברמת תמיכה וידע, כאשר היישום בפועל יבוצע על יד אנשי משרד האוצר וממשל זמין.
נושא אחר שעלה בפגישה בין כהן לקורטוואה, הוא הממשקים למערכות סאפ מתוך מערכות האופיס של משרדי הממשלה. בנושא זה, סיכמו השניים, כי מיקרוסופט תסייע לממשלת ישראל בהקמת ממשקים לפרויקט המרכבה הממשלתי המבוסס על סאפ, על סמך הניסיון והידע שנצברו בעולם בשיתוף הפעולה ההולך ומתהדק בין מיקרוסופט לסאפ. הקמת ממשקים כאלו תאפשר למשתמשים רבים יותר בשירות הממשלתי ליישם הרבה יותר אפליקציות על מערכת הסאפ, שהיא מערכת מורכבת וקשה להתממשקות בסביבת היוזרים ומשתמשי הקצה.
נושא אחר שנדון בפגישה בין כהן לנשיא מיקרוסופט אירופה הוא מדיניות הרישוי של מיקרוסופט כלפי משרדי הממשלה ורמת התעריפים שלהם. בנושא זה, נמסר מטעמו של איציק כהן, כי הושגו הבנות, אבל לא נמסרו פרטים נוספים. במשלחת הישראלית לסקונטלנד מציינים בסיפוק את האווירה הטובה ששררה בפגישה בין נשיא מיקרוסופט אירופה לבין איציק כהן. השניים כבר נפגשו בעבר וקיים ביניהם ערוץ פתוח וישיר לכל בעיה שמתעוררת.
בשיחות לא רשמיות עם נציגי מיקרוסופט, הועלה גם נושא הגירת משרדי הממשלה לסביבת ויסטה. כזכור, הצהיר באחרונה איציק כהן, כי משרדי הממשלה אינם ממהרים לעבור למערכת ההפעלה החדשה, ובשיחות פרטיות עם גורמי מקצוע בסקוטלנד, רמזו אנשי המשלחת הישראלית לחבריהם במיקרוסופט, כי עליהם לבדוק היטב את כל היישומים בויסטה ובאופיס 2007 ולוודא שהם אכן מתאימים למערכות גדולות כמו זו של משרדי הממשלה בישראל.