דחיית ההנפקות בלונדון - בגלל האופי הישראלי
בבית ההשקעות הבריטי MG Equity יוצאים היום נגד המגמה השלילית על ה-AIM, ונגד גל ביטול ההנפקות הישראליות בלונדון. בבית ההשקעות טוענים כי בחינת התשואות של הבורסות המובילות בעולם, יחד עם בחינת ההתנהגות המסורתית של שוק המניות הבריטי בתקופה זו, מביאות למסקנה כי אין מקום לאוירה העכורה וכי ה-AIM היא עדיין אחת הבורסות האטרקטיביות ביותר.
עוד לדבריהם, AIM ספג את הירידות המינימליות ביותר מבין הבורסות המובילות. במחצית השנה הראשונה של 2006 גויסו ב- AIM כ-7.3 מיליארד דולר, לעומת 2.5 מיליארד דולר בלבד בתקופה המקבילה אשתקד
מבדיקה השוואתית שנערכה בבית ההשקעות עולה, כי הבורסות בשווקים המתפתחים ספגו בשבועות האחרונים ירידות של 15%-30%. הנאסד"ק ספג בחצי השנה האחרונה ירידה של 10.11% והדאו ג'ונס ספג בחצי השנה האחרונה ירידה של 2.31%. לעומת זאת בחצי השנה האחרונה ספג ה–AIM ירידה של 1.1%, הירידה הנמוכה ביותר מבין כל הבורסות המובילות בעולם.
בנוסף, במחצית השנה הראשונה של 2006, הונפקו כ-60 חברות זרות לעומת 33 חברות שהונפקו בתקופה המקבילה אשתקד. בסה"כ גוייס ב–AIM במחצית הראשונה של 2006 7.3 מיליארד דולר, לעומת 2.5 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
לדברי אמיר רווה מנכ"ל בית ההשקעות הבריטי MG Equity, העובדות בשטח מצביעות על כך שהבורסה בלונדון ממשיכה להיות הבורסה היציבה ביותר ולא בכדי הנאסד"ק ובורסות מובילות אחרות מנסות לרכוש אותה. "באופן מסורתי, השוק בלונדון יוצא לחופשת הקיץ לקראת סוף יוני ומדשדש עד ספטמבר. השנה בעקבות הירידות בשווקים הגלובאליים, התופעה החלה מעט מוקדם מהרגיל".
לגבי ההנפקות של החברות הישראליות שנדחו, רווה טוען כי מדובר באופיו של המנפיק הישראלי. "חברה טובה יכולה להנפיק תמיד, והראייה כי לא נפסקו ההנפקות בלונדון. המשקיעים הישראלים מוטים לשווי גבוה ובשוק הנכנס ל"מתכונת קיץ" לא ניתן לקבל את השווי המקסימאלי. זו הסיבה לדחיית ההנפקות, ולא חוסר היכולת להנפיק". לגבי הזמן האופטימלי להנפקות, רווה טוען כי הטיימינג הנכון להנפקה הוא בחודשים מרץ ונובמבר בהם הפעילים בשוק מחפשים אפיקי השקעה מעניינים.