ג'יימי אוליבר מנסה לתקן את העולם: משיק את 'יום מהפכת המזון' הגלובלי

הקרן של השף הבריטי משיקה ב-19 למאי את 'יום מהפיכת המזון' שנועדה להגביר את המודעות של אנשים ברחבי העולם לחשיבות התזונה הנכונה
כתבי אייס |

קרן ג'יימי אוליבר של השף הבריטי המפורסם תשיק ב-19 למאי את "יום מהפכת המזון" - פעילות בינלאומית המבטאת את המחויבות של משתתפיו לחינוך לתזונה נבונה בקהילה, בבתי ספר, ובתי עסק ברחבי העולם.

מטרת הפעילות ביום מהפכת המזון היא בעיקר לחנך, לעורר השראה ולהגביר את המודעות של אנשים ברחבי העולם כולו לחשיבות התזונה הנכונה, או "אוכל אמיתי" כהגדרת הקרן. הקרן קראה למשתתפים ליזום אירועים שבהם יעוררו את המודעות לנושא ויסייעו בהעברת ידע ומידע לקהל הרחב, באמצעות שיעורי בישול, הדרכות בבתי ספר, סיורים בחוות חקלאיות ועוד.

למעלה מ-800 קבוצות הדרכה מ-45 מדינות כבר התארגנו לקראת יום זה. ג'יימי אוליבר ידוע באג'נדה שלו לעידוד תזונה בריאה וטובה, בעיקר בקרב ילדים ובני נוער. בהרצאתו המפורסמת בכנס TED לא מכבר, הציג את המצב הקשה של ילדים בעולם המערבי, אשר תזונתם מבוססת על מזון מעובד והם אינם מסוגלים לזהות ירקות שונים בשמם.

עפ"י מידע שמפרסמת הקרן, לרוב אוכלוסיית העולם יש סיכוי גבוה יותר למות מהשמנה מאשר מרעב. למעשה, באמריקה, יותר אנשים מתים ממחלקות הקשורות לבעית השמנה מאשר מסמים, אלכוהול ומלחמות גם יחד.

למרות המודעות הנמוכה לעובדות אלו, בארץ המצב דומה. לדברי יעל טל-רזינובסקי, המנהלת את פרויקט "הורים מבשלים", כ-50% מהילדים בגילאי שנה עד שנתיים סובלים ממחסור בברזל העלול לפגוע בהתפתחות.

הפרויקט של טל-רזינובסקי שואב את השראתו מחזונו של ג'יימי אוליבר ושם לעצמו למטרה לחנך דור חדש של הורים, המודעים לצרכים התזונתיים של ילדיהם ומגדלים אותם על טהרת המזון האמיתי, הבלתי מעובד.

"מאז ומתמיד" אומרת טל-רזינובסקי, "האוכל תפס חלק משמעותי בחיי - הן כטבחית וקונדיטורית והן כיועצת קולינארית, תחום בו עסקתי שנים רבות. הרגע היחיד שבו הרגשתי חסרת אונים במטבח, היה כשנולדה אלה, בתי. כיום בתי בת ארבע ואוכלת סטייק עם תוספת של ברוקולי, או קציצות ברוטב לצד אספרגוס ואני מרגישה גאה על כך שהצלחתי לפתח אצלה סקרנות ופתיחות למאכלים וטעמים שונים ותפריט מגוון ובריא".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה