
"סייברארק ממשיכה לראות ביקושים חזקים, אבל השארנו בתחזית מקום להאטה"
המשקיעים הגיבו באדישות להעלאת התחזית ולדוחות של סייברארק כשחלקם אולי היו מודאגים שנקודת האמצע של התחזית השנתית נמוכה מעט מזו של האנליסטים, אבל היו"ר והמייסד אודי מוקדי ממשיך להפגין ביטחון: "אנחנו ממשיכים לצמוח ולא רואים האטה בקרב הלקוחות"; על עודף ההיצע של העובדים בשוק ההייטק: "אני מאמין שזו מגמה שתחלוף כשהחברות יחזרו לגייס כסף, אנחנו בינתיים ממשיכים לגייס עובדים"
סייברארק CyberArk Software -1.73% רשמה עוד רבעון חזק עם הכנסות ורווח מעל לצפי, והיא גם העלתה את התחזית ההכנסות השנתית שלה לטווח של 1.313-1.323 מיליארד דולר לעומת תחזית קודמת של 1.308-1.318, כשלרבעון השני היא צופה הכנסות של 312-318 מיליון דולר. האנליסטים עם זאת צופים לסייבר ארק הכנסות של 1.32 מיליארד דולר לשנה כולה, מעט מעל נקודת האמצע בתחזית החברה שעומדת על 1.318 מיליארד דולר.
המניה שלה נפלה במסחר המוקדם בכ-4% אך עם פתיחת המסחר היא מחקה את הירידות וכעת נסחרת סביב ה-0. סייברארק צומחת בקצב מהיר וכל האטה בתחזיות עלולה להדאיג את המשקיעים, במיוחד על רקע החששות מהאטה כלכלית עולמית. אבל בשיחה עם אודי מוקדי, יו"ר ומייסד החברה, הוא מבהיר: "אנחנו לא רואים האטה בקרב הלקוחות שלנו, להפך. אבל החלטנו עדיין להשאיר מקום בתחזיות להאטה".
איך היה הרבעון האחרון?
"למדנו למכור מוצרים בכל הפלטפורמה שלנו וברבעון האחרון ראו את הביטוי לזה, כל הזמן הרחבנו והרחבנו את מה שאנחנו מציעים ללקוחות. אנחנו נותנים יותר ויותר פתרונות בבת אחת, זה לגבי הצד האורגני. בצד החברות שרכשנו - היו כבר תחילת מכירות עם וניפיי שעוסקת בעולם זהויות המכונה והדברים נראים שם טוב. ה-CISO בחברות מבינים את החשיבות של העניין הזה".
ומה לגבי זילה שרכשתם ברבעון הקודם?
"התחלנו לשווק את המוצרים שלהם, זה ממש בהתחלה. הם היו בתערוכה הגדולה שלנו ויש להם תרומה גדולה ל-ARR כי הם באו כבר עם 5 מיליון דולר ב-ARR, רואים תחילת ביקושים חזקה ואפילו הופתענו לטובה".
- מה קורה במניות הסייבר - והאם יש הזדמנויות?
- אחרי וויז וצ'ק פויינט: שת"פ נוסף בין שתי ענקיות סייבר ישראליות
השימוש בסוכני AI הולך וגובר, איך מתמודדים עם האיום הזה במובן של אבטחת זהויות?
"מצד אחד יש את הזהויות האנושיות, ומהצד השני יש את זהויות המכונה, שתחת הקטגוריה הזו נכנסים גם סוכני AI, ויש הרבה יותר זהויות מכונה מאשר זהויות אנושיות - ביצענו מחקר ופרסמנו דוח שממנו עולה כי בממוצע על כל זהות אנושית בארגון יש כ-82 זהויות מכונה. זה איום גדול מכיוון שלכל מכונה יש הרשאות. התוקף הוא יכול להגיע לסוכנים האלה, אבל כמו שזה נראה עכשיו זה איום עתידי שפחות נמצא בשטח, ואנחנו נערכים אליו".
איך בכלל אפשר לדעת שאחד מסוכני ה-AI שלך מותקף?
"בדיוק, אז היום יותר מתמקדים בצד של הזיהוי, לדעת לזהות אנומליות, שהסוכן הזה לדוגמא לא אמור לגשת לקוד של המפתחים. מנסים לזהות בעיקר אנומליות בגישה של הסוכן שחורגת מההרשאות שלו, זה יוצר משטח תקיפה חדש לגמרי לתוקפים".
מתי תדעו לתת פיתרון גם לאיום הזה?
"אמרנו שנוציא את הפתרון עד סוף השנה. בזהויות האנושיות אנחנו נותנים פתרון מלא, מהזהויות עם הכי פחות הרשאות לאלה עם הכי הרבה, ובזהויות מכונה גם כן ניתן מענה כולל".
- לפני רגע הם ראו שחור, עכשיו האנליסטים אומרים ש"ה-S&P 500 יעלה בעוד 10%"
- האנליסטים קוראים לפירוק אלפאבית: "החיפוש מעיב על ערך החטיבות"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
על רקע אי הוודאות בעולם לא מעט חברות משכו תחזיות ויש כאלו שהורידו, מה גרם לכם להרגיש בנוח דווקא להעלות?
"אנחנו רואים ביקושים מאוד חזקים אז יש לנו ביטחון בתחזית, אבל לא העברנו את כל התחזית שלנו למקרה שתהיה הרעה במאקרו אצל הלקוחות, אם כי כמו שאמרתי אנחנו לא רואים את זה כרגע. אנחנו חוזרים ל-Rule of 40 וזה חשוב לנו. הכי חשוב לנו להיות חברה צומחת".
איך אתם רואים את התחרות היום?
"הגענו למקום שאנחנו קונסולידטור. נכנסנו קצת למגרש של אחרים מן הסתם עם הרכישות שלנו. בזמנו שהתרחבנו לעולם הוורקפורס למשל התחלנו להתחרות באוקטה. עם זילה במידה מסוימת אנחנו מתחרים גם בסיילפוינט. באופן כללי אנחנו רואים שאנחנו מנצחים ביותר עסקאות".
איך נראה קצב גיוס העובדים?
"ממשיכים לגייס באותו קצב. משקיעים בזה הרבה. מתרחבים בכל העולם, עם דגש על מומחיות ב-AI. בערך רבע מהעובדים נמצאים בישראל ואנחנו רוצים להגדיל את הכמות הזו, זה סוד הקסם של החברה. יש המון ידע שמגיע גם מרכישות".
אתם רואים יותר בקשות לרילוקיישנים בתקופה האחרונה?
"לא ברמה מוחשית לשמחתי".
איך אתה רואה את המצב בשוק העבודה - עוד ההיצע ומשבר הג'וניורים?
"סייברארק עשתה דווקא תכנית ייעודית לסטודנטים. אנחנו מנסים לתרום לפיתרון. אנחנו ממשיכים לגייס אבל אני חושב שזו בעיה אמיתית, אם כי אני חושב שהיא מאוד פתירה. יש מה ללמוד ממה שעושים בארה"ב - סטודנטים בארה"ב למשל כבר מתחילים לעבוד ולצבור ניסיון בזמן הלימודים ואפשר לעשות מאמץ להביא את המנהג הזה גם לישראל. לגבי עודף ההיצע של עובדים - אני חושב שזו מגמה שתחלוף. בסייבר הסטארטאפים ממשיכים לגייס כסף ואני חושב שבתחומים אחרים יחזרו הגיוסים בשלב מסוים, במיוחד כשהמלחמה תיגמר, וזה יביא גם לעלייה בגיוסי עובדים. רמת הכישרון בישראל היא מרשימה. אנחנו רואים את קצב הפיתוח בישראל וגם ארגונים זרים מתרשמים מזה".