אמיר ירון נגיד בנק ישראל
צילום: יעל צור

הנגיד: "האינפלציה תרד לאחר סיום השיבוש בשרשרת האספקה"

עוד התייחס ירון להמשך ההתערבות של הבנק המרכזי בשוק המט"ח ואמר: " לא נהיה אדישים לשינויים שאינם תואמים את הנתונים הבסיסים של המשק" - כלומר, ייתכן שהבנק ימשיך לרכוש דולרים מעבר ל-30 מיליארד שסיים לרכוש לאחרונה בניסיון לעצור את הנפילה בשער הדולר
נתנאל אריאל | (11)

"אנו מעריכים כי האינפלציה בחודשים הקרובים תהיה בסביבת הגבול העליון של היעד. כמו כן, אנו מעריכים שהאינפלציה השנתית צפויה לרדת בהמשך, ולשוב אל סביבת מרכז היעד לאחר שיחלשו השיבושים בשרשראות האספקה המגבילים נכון לעכשיו את  ההיצע" את הדברים האלה אומר נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון.

לדבריו: "אנו רואים מספר עדויות מעודדות על הקלה בחלק מהקשיים בשרשראות האספקה העולמיות, ולאורך זמן תהליך זה צפוי לתמוך בירידה במחירי הסחורות והשינוע. בנוסף אזכיר גם כי על רקע הפעילות הערה בשוק העבודה בעקבות ההסרה ההדרגתית של מגבלות הקורונה, גברה לאחרונה הוודאות בתחום השכר הודות ל-"עסקת החבילה" המסדירה את עליית השכר בחלקים נרחבים במשק  בהסתכלות קדימה. אנו מסתכלים גם על העולם בנוגע להתפתחויות האינפלציה. בהשוואה בינלאומית, ניתן לראות שהאינפלציה בישראל מצויה בעשירון התחתון בקרב מדינות ה-OECD".

את הדברים אמר הנגיד בהרצאה בפקולטה לניהול באוניברסיטת ת"א. ירון הוסיף כי: "המצב הנוכחי מאפשר לנו מרחב בניהול המדיניות המוניטרית תוך שאנו ממשיכים לבחון כל העת את ההתפתחויות בתחומים השונים, ובכך להמשיך לתמוך בהמשך הפעילות הכלכלית במשק והיציאה מהמשבר. אזכיר שתחזית חטיבת המחקר צופה כי עד סוף הרבעון השלישי של 2022 ריבית בנק ישראל תעמוד על או 0.1% או 0.25%. זוהי תחזית שמשקפת תוואי ריבית מדוד יותר בהשוואה למדינות אחרות בעולם, שחלקן כבר החלו בצמצום מוניטרי לאחר שבהן האינפלציה חורגת באופן משמעותי מיעדיהן".

בהתייחס לסוגיית שער החליפין ציין הנגיד כי הדברים שמסר במסיבת העיתונאים במשרד האוצר לפני מספר ימים עדיין משקפים את גישת הבנק לנושא ואת הפעולות בהן הוא בוחר לנקוט בשווקים. הנגיד הסביר כי: ״בראייה ארוכת טווח בנק ישראל יצר תהליך לאורך השנים שאיפשר למשק להסתגל בצורה הדרגתית ולעבור ממשק מוטה ייצור למשק מוטה שירותים תוך שמירה על רמת תעסוקה גבוהה וזה הישג גדול."

ובמבט קדימה הבהיר הנגיד: "כפי שכבר הראינו רף ה-30 מיליארד דולר אינו מהווה חסם עליון לגובה ההתערבות. אנו בוחנים כל העת את ההתפתחויות בשוק מטבע החוץ והבנק ממשיך לנהל את המדיניות בהתאם למצב המשק ולהמשך הפעילות הכלכלית. לא נהיה אדישים לשינויים שאינם תואמים את הנתונים הבסיסים של המשק.״

תגובות לכתבה(11):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 9.
    חיים 13/11/2021 08:50
    הגב לתגובה זו
    כאשר בוחרים נגיד בררת מחדל מקבלים מחדל. הנגיד חושב ש "האינפלציה תרד לאחר סיום השיבוש בשרשרת האספקה" אבל יתכן מאד שלא, מאחר וסין הפסיקה ליצא דיפלציה לעולם.
  • 8.
    הנגיד חקיין ומוסיף עוד שמן למדורת הנדלן (ל"ת)
    עמי 13/11/2021 07:43
    הגב לתגובה זו
  • 7.
    נגיד שנרדם בעמידה. ממש נפל מוחלט (ל"ת)
    הערה 13/11/2021 01:19
    הגב לתגובה זו
  • 6.
    מיקי 12/11/2021 20:22
    הגב לתגובה זו
    מטבע שלא שווה כלום וערכו יורד וימשיך לרדת גם אם האמריקאים יעלו ריבית זה דבר מטומטם, תמצאו לי מישהו שקונה ביוקר מוצר שערכו יורד, הרי לא תמצאו מישהו שיעשה את זה, לגבי ההגנה על יצואנים , אין מה להגן עליהם כמו שאין מה להגן על יבואנים, יש שוק חופשי שהם צריכים לחשוב לבד איך להתנהל כלכלית נכון ותפסיקו לאיים עלינו עם פיטורים כי הפסקנו להאמין
  • 5.
    טובי 12/11/2021 19:32
    הגב לתגובה זו
    מישהו באמת מבין מה הוא אומר המדיניות שלו לא ברורה ולכן מליאה ניחושים של כתבים וכתבות
  • אסביר לך 13/11/2021 05:58
    הגב לתגובה זו
    אז הוא אומר לאנשים מה שהם רוצים לשמוע בדיוק כמו החבר שלו בארצות הברית ג’רום פאול.
  • 4.
    עמך 12/11/2021 18:50
    הגב לתגובה זו
    מדקלם את דף המסרים של הפד. האינפלציה פה ותדאר איתנו. רק הלשכה המרכזית מחביא אותה בכל מיני תרגילים. הקטנת אריזות ודאי דירה זו לא אינפלציה?
  • 3.
    סתם ליצן שלומיאל! (ל"ת)
    הערה 12/11/2021 17:17
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    בנק ישראל - מוסד מיותר לחלוטין ואף מזיק! (ל"ת)
    רבקה 12/11/2021 16:37
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    חחחח 12/11/2021 15:49
    הגב לתגובה זו
    כלומר שער של3 שח לדולר ו3.4לאירו תואמים את הנתונים הבסיסיים של המשק?! תגידו מאיפו הביאו את העילוי הזה????
  • בןריס 13/11/2021 21:42
    הגב לתגובה זו
    אם המגמה של המשק להתחזק ביחס לשאר העולם גם המטבע יתחזק וכל מה שבנק ישראל יכול לעשות זה לתמוך בהתחזקות הדרגתית שתאפשר לעסקים להסתגל לסביבה העסקית החדשה