BDI: נס מובילה את ענף שירותי התוכנה בישראל
כלכלני קבוצת BDI מפרסמים את תוצאות הדירוג לענף שירותי התוכנה והאינטגרציה. באופן כללי, נתוני המחקר מצביעים על שיפור משמעותי שהגיע בהמשך לשיפור במצב הכלכלי במשק. הצמיחה הביאה למימוש השקעות בשירותי תוכנה ואינטגרציה מצד חברות ועסקים, שהקפיאו הוצאות בתקופת המיתון ובשינויים רגולאטורים בשוק ההון, הבנקאות, הפיננסים והתקשורת, שתרמו אף הם את חלקם לצמיחת הענף.
במרכז הדירוג קובע המחקר של BDI-CODE מי הם השחקנים המובילים בענף. במקום ה-1 ע"פ המחקר מדורגת חברת נס טכנולוגיות עם הכנסות של כ-1.73 מיליארד שקל, אחריה בדירוג ממוקמות: קבוצת תים-מלם, חברת מטריקס, חברת טלדור וקבוצת One (מחשוב ישיר).
כאמור, קבוצת נס טכנולוגיות, מובילה את דירוג הענף, עם גידול של כ-27% בהשוואה ל-2004. בשנה החולפת, האריכה נס טכנולוגיות את חוזה ההפצה עם SAP בשוק המקומי, עד לשנת 2010 והתמקדה בהרחבת פעילותה הבינלאומית, באמצעות שורה של רכישות (אינובה, דלתא, ראדיקס), בנוסף להגדלה משמעותית בפעילותה בשוק המקומי.
את המקום השני בדירוג תופסת קבוצת תים-מלם, אשר רכישתן של 65% ממניות חברת מלם מערכות על-ידי תים מחשבים ומערכות, הפכה אותה לאחת מקבוצות המחשוב הגדולות בארץ. חברת מטריקס, המדורגת במקום השלישי, סיימה גם היא את 2005עם גידול של כ-17% בהכנסותיה, אשר הסתכמו בכ- 1.06 מיליארדי שקל. מובילות נוספות על פי הדירוג, חברת טלדור, שהציגה גם היא גידול מרשים בהכנסותיה (33%), שהסתכמו בכ- 550 מיליוני שקלים. קבוצת ONE (מחשוב ישיר) סיימה את 2005 עם הכנסות של 412 מיליוני שקלים, גידול של כ- 21% ביחס לאשתקד.
יצויין, כי בבחינת תחום התוכנה והשירותים בשוק המקומי בלבד, המובילה היא מטריקס עם הכנסה שנתית של 960 מיליון שקל. הפריקטים הגדולים שלה היו פרויקטים בתחום ה-CRM בבנק מזרחי ובבק לאומי - ב-45 מיליון שקל בכל אחד מהם.
נתונים נוספים מהמחקר על ענף שירותי התוכנה בישראל מוכיחים, כי לאחר מספר שנים של האטה, ניתן לראות הטבה משמעותית בענף שירותי התוכנה והאינטגרציה, שהחלה מאמצע 2004. גידול מרשים של כ-14% בהיקף ההשקעה בתוכנה במשק, שהסתכם בכ- 6.5 מיליארד שקלים, מהווה אינדיקציה לשיפור שחל במצבו של הענף, זאת בהמשך לגידול של כ- 10% ב- 2004.
בחברה מציינים, כי צמיחת הענף הביאה לעלייה בביקוש לעובדים ולעלייה בשכרם, אם כי רמות השכר עדיין רחוקות מהרמות שנרשמו בתקופת השיא של הענף בשנת 2000. מספר העובדים השכירים בתחום שירותי המחשוב בישראל נכון לסוף 2005 עמד על כ- 67 אלף , ושכרם הממוצע הסתכם בכ- 15,800 שקל ברוטו. ענף התוכנה והאינטגרציה כולל מגוון רחב של שירותי מחשוב, ביניהם תמיכה ושירות, מיקור חוץ, יעוץ אינטגרטיבי, הדרכה והטמעה, פיתוח, אינטגרציה, אבטחת מידע ועוד, כאשר מרבית החברות בענף עוסקות גם במכירת חומרה. מהמחקר עולה, כי אחד המאפיינים של הענף בשנים האחרונות הוא ניסיון של השחקנים הבולטים לספק את כל צרכי המחשוב של לקוחותיהם (one stop shop).