תכנית ההגירה לארה"ב למיליונרים תפוג בספטמבר; עשירי העולם בלחץ
תכנית ההגירה האמריקאית, EB-5, אשר מאפשרת לבעלי הון להשקיע בהקמת עסקים במדינה ולקבל אשרות שהייה (ויזה), עומדת כעת במוקד השיח בקרב המשקיעים, וזאת שבועות ספורים לפני חידושה בחודש ספטמבר הקרוב.
התוכנית, שכפי שהיא פופולרית, היא גם באותה מידה מעוררת מחלוקת, אפשרה עד כה לאלפים להגשים את "החלום האמריקאי" ולקבל ויזה אמריקאית בהשקעה מינימלית של כחצי מיליון דולר, עומדת בפני ביקורת חדה מפני פוליטיקאים וגורמים רשמיים שקוראים לרפורמה חדשה בתוכנית.
הסנטור האמריקאי, צ'אק גרסלי, הוציא השבוע מכתב לנשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בו הוא מציין כי התוכנית בת ה-28 שנים, שימשה עד כה קרקע להונאות, שימוש לרעה ואיום בטחוני עבור ארה"ב.
אחת הטענות המרכזיות נגד התוכנית היא שהיא נועדה במקור לעודד תעסוקה במקומות עם שיעור אבטלה גבוה אשר מייחלים להזרמת הון וליצירת מקומות עבודה, אך במקום לקבל את התוצאה הזו, בפועל האנשים שמשתמשים בתוכנית הם "עשירים ממנהטן" שמנצלים את התוכנית כדי לקבל ויזות.
- לפני המכסים - הייצוא מאירופה לארה"ב זינק ב-22.4%
- המכירות הקמעונאיות אכזבו בפברואר - המשקיעים לא מודאגים
"המטרה המקורית של התוכנית היא לא להקים מלונות 5 כוכבים במנהטן" אמר השבוע ברנדון מאייר, שותף בחברת ההגירה פקהאורי. "התוכנית נוצרה עבור סקטור התעשייה, אך הפכה למקור כספים עבור יזמי נדל"ן".
תוכנית ה-EB-5 עובדת דרך מרכזים קהילתיים המאושרים על ידי הממשלה לגייס כספים מאזרחים זרים ולהעבירם לפרויקטים שיוצרים לפחות 10 מקומות עבודה חדשים. במידה וההשקעה הולכת לאזורים בעלי שיעור אבטלה גבוה, כל מה שנדרש מהמשקיע הוא כחצי מיליון דולר. במידה וההשקעה הולכת לכל אזור אחר בארה"ב, נדרש מהמשקיע להעביר סכום מינימלי של מיליון דולר, ובתמורה יקבל גרין כארד מיידי.
"ישנן לא מעט דרכים במסגרת החוק שבהם המשקיעים מנצלים את החוק כדי להשקיע בנכסים בניו יורק, לוס אנג'לס וסאן פרנסיסקו". כך לדבריו של ויואק טנדון, מנכ"ל חברת EB5 BRICS, המתמחה בויזות EB-5. "אנחנו ממנים 2 פרויקטים במנהטן, מלון מריוט ובניין משרדים מסחרי, שניהם בהשקעה של כחצי מיליון דולר בלבד". במילים אחרות, המשקיעים קונים מלון חדש בלב ליבה של בירת הכלכלה של אמריקה, ובאותו הזמן נהנים מהיתרונות של השקעה באיזור עם "נתון אבטלה גבוה".
- מה יהיה היום בבורסה?
- "גם ליועצים יש לילות לבנים - ככה זה בשוק ההון"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
על פי הדיווחים, ייתכן וסכום המינימום יתעדכן כלפי מעלה בזמן חידוש תוקפה של התוכנית, כאשר כעת מדובר על העלאת הסכום המינימלי מחצי מיליון דולר ל-1.35 מיליון דולר, ואת המדרגה השניה ממיליון דולר ל-1.8 מיליון דולר, וזאת לאחר שלא בוצע שינוי בסכומים בתוכנית מאז שהחלה לפעול התוכנית ב-1990.
הפחד מהעלאת סכום המינימלי מורגש בעיקר בהודו, שם הדיווחים מדברים על כ-500 בקשות שצפויות להגיע למשרדי ההגירה עד סוף ספטמבר על מנת להמנע מהגדלת סכום המינימום שעשויה להגיע.
נציין כי לכל מדינה ניתנת הקצאה של 7% מתוך 10,000 הויזות שמאושרות מידי שנה. עם זאת, במידה ויש מדינות שלא ניצלו את מכסתן באותו שנה, המכסה העודפת עוברת למדינות אחרות להן יש רשימות המתנה. כך שמדובר בדרך כלל בסין שמקבלת את המכסות הנוספות.
הודו לעולם לא ניצלה את מכסת 700 הויזות הזמינות לעשירים הודים מידי שנה. לעומת זאת, בסין, רשימת ההמתנה ארוכה כל כך, שבממוצע יקח לאזרח סיני כ-10 שנים לקבל גרין כארד. הנתון הזה מדהים אם לוקחים בחשבון שזמן ההמתנה הממוצע עמד כשנתיים בלבד ב-2015. בהודו אגב, זמן ההמתנה עומד על כ-18 עד 24 חודשים. מהסיבה הזו, עשירי הודו ממהרים לנצל את פרק הזמן הקצר שנותר להם לפני שהמינימום להשקעה יעלה, כשהצפי הוא להשקעה של כ-100 מיליון דולר עד חודש מרץ 2019 מאזרחים הודים.
יש לציין די לא סביר שממשל ארה"ב יפסיק לחלוטין את התוכנית, כיוון שזו תורמת לא מעט לעסקים בארה"ב ועוזרת לשדך עסקים למשקיעים, כך שהבית הלבן לא צפוי לעמוד נגדה. מה גם, שחתנו של טראמפ, ג'רד קושנר, שמשפחתו מפעילה חברת נדל"ן, השתמש בעבר בכספים אשר הגיעו דרך תכנית EB-5.
לדבריו של טנדון: "אם חושבים על זה, מה טראמפ הבטיח לבוחרים? הוא רוצה ליצור יותר מקומות עבודה עבור אמריקאים ושאנשים ישקיעו בארה"ב. זו בדיוק הסיבה לשמה התוכנית הוקמה".
- 3."עשירי העולם" הצחקת את הישראלים, דירה ממוצעת עולה יותר (ל"ת)אלי 30/07/2018 11:20הגב לתגובה זו
- 2.בא 30/07/2018 10:55הגב לתגובה זושעה אחת קודם .
- 1.בא 30/07/2018 10:46הגב לתגובה זובחיים , לכן כול אחד יקבל 73 בתולות קדושות בעולם הבא . אך הם לא יסכימו לקיים יחסי מין .עוד ניראה אם אתם הצלחה בחיים או אולי ....כישלון .