הדר גולדשטיין הבינלאומי; קרדיט: הבינלאומיהדר גולדשטיין הבינלאומי; קרדיט: הבינלאומי
הכר את המומחה

"מניות התשתיות בארה"ב יעלו, הן ירדו לשפל של שנים"

הדר גולדשטיין, מנהלת מרכז השקעות בבנק הבינלאומי, מאמינה שעכשיו הזמן להגדיל חשיפה לשוק המקומי, כשהמכפילים נוחים והמשקיעים הזרים חוזרים; היא מעריכה עלייה של למעלה מ-10% בבורסה בתל אביב השנה, מזהה הזדמנויות גם בתשתיות וביטחוניות בארה"ב, ומדגישה: "אל תנסו לתזמן את השוק - תישארו רגועים, תפזרו סיכונים, ותשקיעו בהתמדה"


למה בחרת את תחום העיסוק הזה? 

"מאז שאני קטנה אני זוכרת את עצמי שולפת את מוסף הכלכלה מהעיתונים שאבי היה קונה הביתה. חברה שכנע אותי להירשם איתה לתואר ראשון בכלכלה וזרמתי".


 כמה זמן את במקצוע הזה?

 "25 שנים".


מה האני מאמין שלך?

קיראו עוד ב"גלובל"

"אני לא מאמינה בתזמון שווקים וניסיונות לתזמן שיא ושפל. אני מאמינה בתכנון פיננסי מתאים לרמת סיכון".


מה הגורמים החשובים שאת מתחשבת בהם כשאת בוחרת מסלולי השקעה ללקוחות?

"כל מה שנכנס לאפיון הלקוח, צרכיו העכשוויים והעתידים בהתחשב במקום הכי נוח לו גם במצבים של תנודתיות בשווקים".


מה הלקוחות שואלים אותך הכי הרבה?

"כמה אני חושבת שהם ירוויחו מההשקעה".


ספרי  על אירוע מרגש או מאתגר שקרה לך עם לקוח. 

"בתקופת הקורונה כולם דיברו על משבר שמעולם לא היה בעולם והכל היה שחור וקודר. לקוחות כל יום הפסידו המון כסף. לקוחה שממש כל יום שוחחה איתי למרות שחוותה לא מעט אירועים, מלחמות, ירידות ועליות והייתי עבורה המרגיעה הלאומית. הצלחנו לשמר את האחזקה בתיק הקיים עם נגיעות קטנות של שינויים ואז שהשווקים התחילו לעלות היא כל יום צלצלה לומר לי תודה שהצלחתי לעצור אותה ממכירה בכל מחיר. היא שמחה שיכלה לעזור לילדיה לרכישת נכסים לאור הצלחותיה בשוק ההון".


כשאת מקבלת פניות מלקוחות מבוהלים כשהשוק יורד - מה את אומרת להם? 

"אני תמיד מקשיבה לרכשי ליבם ונותנת להם לדבר. לא נלחמת באינטואיציות וחלומות . אח"כ גם מרגיעה מניסיוני בשוק ההון ותמיד נותנת להם דוגמאות חיוביות שמדברות בעד עצמן".


מה החלום שלך?

"לראות את ילדיי ומשפחתי מצליחים, בריאים ותמיד שמחים".


השלימי את המשפטים:

כסף זה - "אמצעי להצלחה ולחיים מלאי אפשרויות".

 לקוחות הם - "עם לא פשוט אך ממלא בידע ומייצר ניסיון".


אם היית יכול לחזור לרגע בזמן, איזה טיפ היית נותנת לעצמך בתחילת הדרך?

"להתחיל להשקיע בגיל צעיר יותר ורק בסלי מניות מובילים".


מה את חושבת על שוק המניות המקומי ולמה?

"יעלה מעל 10% בשנה. השוק המקומי עם פוטנציאל צמיחה גבוהה ביחס לשווקים אחרים. ראשית בזמן שהשווקים האחרים הגיבו בעליות, אנחנו היינו עסוקים במלחמה. ראינו את השוק מגיב בעליות יפות לאחר הסכם הפסקת האש בצפון ברבעון האחרון של 2024 מה שגרם להרבה משקיעים זרים לשוב להשקיע בישראל. הכספים נכנסו בעיקר למניות הבנקים והביטוח שהיו במכפילים נמוכים מ-1. גם היום במכפילים 1.2 עדין מעניין להשקיע בבנקים לדעתי בטח בסביבת ריבית שעדין גבוהה יחסית. ההסכם המתגבש בין ארה"ב לאירן במידה וייחתם עשוי להשפיע בצורה משמעותית על ישראל, בטח בעייני המשקיעים הזרים ולצמצם את פרמיית הסיכון שלא מתומחרת עדין בשוק. הגעה להסכם עשויה להוביל להתחזקות משמעותית של השקל, ירידה בפרמיות הסיכון תוך ירידה בתשואות האג"ח ובציפיות לריבית בנק ישראל. ההמלצה שלי לתת משקל יתר לשוק המקומי".


מה את מעריכה שיקרה בS&P 500 ולמה?

"יעלה עד 10% השנה. אחרי עלייתו של טראפ לשלטון, האופטימיות שהישרה בשוק הובילה לעליות חדות. תוכנית המכסים שהצהיר עליה יוצאת לדרך ומזעזעת את השווקים. טראפ שטוען כי המכסים נועדו להחזיר את העושר לארה"ב ולחזק את הכלכלה האמריקאית גרם לתנודתיות חדה בשווקים וירידות חזקות בעיקר שהצהיר שעפ"י התכנית המכסים על סין יהיו מעל 50%. החשש הגדול הוא שארה"ב תהיה במיתון. בשבוע האחרון ראינו שקרן המטבע הבינלאומית חותכת תחזיות לצמיחה, במיוחד לארה"ב לשנים 2025-2026. ארה"ב ספגה את הירידה החדה ביותר של 0.9% בתחזית ל-2025 ל-1.8%. הערכה היא שהבנק המרכזי בארה"ב (FED) יוריד ריבית אם החולשה בכלכלה תהיה ברורה וניכרת. תרחיש זה טוב לשוק האג"ח, אך לא בהכרח לשוק המניות".

הדר גולדשטיין, יועצת השקעות ותיקה בבנק הבינלאומי, מעריכה שמניות התשתיות בארה"ב צפויות לעלות לאחר שירדו לשפל של שנים, במיוחד אם הריבית תרד והעלויות של החברות יקטנו. לצד זאת, היא מזהה פוטנציאל גם בתחום הביטחוני והצריכה המחזורית, במיוחד למי שמוכן להמתין. לדבריה, גם השוק המקומי אטרקטיבי עם תחזית לעלייה של יותר מ-10% השנה, הודות לחזרת משקיעים זרים ורמות תמחור נוחות. "אל תנסו לתזמן את השוק", היא מדגישה, "תשקיעו בפיזור ותישארו רגועים גם בזמנים של תנודתיות".


ממה משקיעים צריכים להיזהר?

"מהתקשורת וכתבות מבלבלות שגורמות לערער את ביטחונם בהשקעותיהם".


איזה תחומים יבלטו לטובה?

"לערכתי מה שנראה ממשיך להוביל זה תחום התעשיות הביטחוניות. האיומים שקיימים בעולם גורמים לכלל המדינות כולל ארה"ב ואירופה להמשיך להתחמש ולהוביל בתעשייה זו. בהנחה שאכן הריבית תרד אני מעריכה שגם תחום התשתיות בארה"ב יעלה. העלויות של החברות הללו ירדו והרווחים יעלו. ענף בצריכה המחזורית - לאחר שספג פגיעה קשה עם חידוש מלחמת הסחר בן סין לארה"ב, במיוחד לאור מדיניות המכסים האגרסיבית של דונלד טראמפ ,שהוביל לשיבושים בשרשרת האספקה וחוסר הוודאות בקרב המשקיעים. ניתן לראות כי בימים האחרונים מתפרסמות הצהרות פומביות המגיעות גם מסין וגם מארה"ב על נכונות למשא ומתן, מה שגורם לשינוי כיוון בתחום זה. התגובה המוגזמת של השוק יצרה הזדמנויות במניות נבחרות שנסחרות בשפל של מספר שנים, עבור משקיעים ארוכי טווח המוכנים להתעלם מתנודתיות קצרת טווח".


איך משקיע סביר צריך להשקיע 200 אלף שקלים שיש לו בצד בהנחה ש- הוא ואשתו בני 50 עם 3 ילדים, משפחה ממוצעת.

"ממליצה על תיק 30/70 – 30% מניות (חצי חו"ל וחצי בארץ במדדים מובילים) ו-70% אג"ח בחשיפה 60% מוטת לשקל בריבית קבועה ו-40% צמודות מדד) ממליצה להשקיעה דרך קרנות נאמנות מנוהלות המחזיקות סדרות רבות של אגח ופיזור מנייתי הולם. יש גם קרנות עוקבות תיק שניתן להשקיע דרכן".


בן 40 רווק, עובד בהייטק ומרוויח מצוין. 

"60% מניות לפחות והשאר באג"ח כאשר החלוקה בארץ היא 50% למדד קצר-בינוני ו-50% בשקלי ריבית קבועה במחמ בינוני –ארוך. ההשקעה במניות מפוזרת 10% לאירופה, 30% ארה"ב לסקטורים מובילים כולל עוגנים של נאסדק ו-sp500, השאר בארץ בסקטורים מובילים כמו בנקים וביטוח, מדד התעשייה המקומית, תשתיות לאומיות, נדלן וכד'".

 

זוג בני 28 לפני חתונה עם שכר ממוצע במשק.

"השקעה סולידית בהנחה שמייעדים את הכספים לחתונתם ותחילת החיים. לא הייתי לוקחת מוצרים עם מחמ ארוך משנתיים".


סטודנט רווק בן 26 גר בבית, עובד בוולט, רוצה להיות מיליונר ואוהב סיכונים.

"סקטורים שיכולים להיות תנודתיים יותר אך עם רווחים גבוהים בטווח הארוך שזה בעיקר טכנולוגיה, שבבים, AI".


זוג בני 65, הילדים מסודרים, מקבלים קצבאות עולות על הצרכים שלהם. 

"30% במניות בחלוקה בין ישראל לחו"ל עם חשיפה גם אירופה במדדים מובילים בחלק הסולידי לכלול גם השקעה באגח חו"ל בריבית קבועה וחלוקה שווה בין השקלי לטווח ארוך לצמוד מדד לטווח קצר בינוני. ממליצה גם הפעם לשלב קרנות נאמנות מנוהלות".


מסר, טיפים, ותובנות שתוכל לשתף אותנו בהם?

"יש לא מעט מסרים וכולם טובים ונכונים למשל: לפזר את ההשקעות ולא לשים את כל הביצים בסל אחד - פיזור למגזרים, גאוגרפי, נכסים שונים וכו'.הבינו את הסיכון שאתם לוקחים ותשקיעו בהתאם ליכולת שלכם לספוג הפסדים זמניים.אל תנסו לתזמן את השוק. שמרו על קור רוח במיוחד בזמנים של אי וודאות. להימנע מהחלטות פזיזות בעקבות חדשות יומיות. תהיו בקשר עם יועץ ההשקעות שלכם לפחות פעם ברבעון".



הדר גולדשטיים והבינלאומי יוניק עשויים להחזיק במניות המוזכרות בכתבה. הנאמר אינו מהווה המלצה, ייעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות ההשקעה ואינו מחליף ייעוץ המותאם לנתוני הלקוח וצרכיו. אין לראות באמור ייעוץ השקעות.


תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    כתבה מקצועית (ל"ת)
    אנונימי 08/05/2025 13:23
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    מוטי 08/05/2025 09:00
    הגב לתגובה זו
    כתבה מאוד עיניינית וממצא עונה על רוב חששות המשקיעים אם מצע לממש את כל ההצעות נצא יותר רגועים ואפילו קצת עשירים הצלחה לכולם
  • 1.
    אנונימי 08/05/2025 01:03
    הגב לתגובה זו
    שאחרים לא יודעים כלום. מי שמשקיע לטווח ארוך צריך לדעת לנתחשוקחברה ומי שעוסק במסחר לטווח קצרעוסק ההימורים. היתר משלמים למומחיםעאלק עבור חוסר הבנהאו חוסר ידע.