הדובים בוול סטריט התעוררו: הנאסד"ק צנח 1.1
המניות האמריקניות נסחרו ביום רביעי במגמה מעורבת, כאשר לאורך כל המסחר החליפו המדדים המובילים את צבעם מירוק לאדום, כשבסוף סגרו בירידות. המסחר היום היה מאופק בהתחשב בעליות של יום שלישי ששלחו את הדאו ג'ונס להוסיף יותר מ-300 נקודות לערכו.
היום, פורסמו נתונים ממשלתיים, המצביעים על עלייה זעירה במכירות הקמעונאיות ועל אינפלציה רגועה בבית היצרן, הנתונים אשר תאמו את ציפיות האנליסטים בוול סטריט, גרמו להפחתת הציפיות להורדה נוספת בריבית הפד.
בעניין הפד, היו"ר בן ברננקי, הודיע היום כי וועדת השוק הפתוח הפרדלית (FOMC) נוקטת במספר צעדים אשר יעניקו לציבור אפשרות גדולה יותר להבין את בסיסם של החלטות הפד בנוגע לריבית. בהצהרה נאמר, כי ה-FOMC יספקו אינפורמציה יותר מעודכנת על התפתחות התחזית הכלכלית בכך שיפרסמו את התחזיות הכלכליות ארבע פעמים בשנה, מאשר פעמים, כפי שנהגו עד היום.
אתמול, כאמור, הסוחרים שלחו את המדדים המובילים לעליות חדות, הדאו ג'ונס טיפס כ-2.6% והנאסד"ק זינק ב-3.46%, לאחר שהמשקיעים שאבו אופטימיות מסקטור הפיננסים והקמעונאיות.
היום, בניגוד לאתמול שהיה נטול מנתוני מאקרו משמעותיים, השוק קיבל את מדד המחירים ליצרן, נתוני מכירות הקמעונאיות לחודש אוקטובר - אינדיקאטור חשוב להוצאות הצרכנים, ועוד.
מדדים וסחורות
הנאסד"ק סגר בירידה חדה של 1.1% לרמה של 2,644 הנקודות. הדאו ג'ונס סגר בירידה של 0.7% לרמה של 13,214 הנקודות.
היום, פורסמו נתוני הצמיחה של אזור האירו, מהם עולה כי הכלכלה האזורית צמחה ב-0.7%. מיד לאחר פרסום הנתונים האירו רשם התחזקות אל מול הדולר, למרות שהפאונד הבריטי נחלש לאחר שהבנק המרכזי באנגליה אמר שהשוק מחכה לשתי הורדות ריבית, הראשונה ברבעון הראשון והשנייה ברבעון השלישי.
החוזים על הנפט לדצמבר, סגרו בטיפוס של 2.92 דולר, או 3.2%, ברמה של 94.09 דולר לחבית, בהמתנה לנתונים השבועיים על מלאי הנפט בארה"ב, שיפורסמו מחר.
במאקרו
לפני צלצול הפעמון היום (בפתיחת הבורסה), פורסם מדד המחירים ליצרן (PPI). המדד רשם עלייה של 0.1% במחירי הצרכנים. מדד הליבה, אשר לא מתחשב במחירי האנרגיה והמזון, נשאר ללא שינוי. הנתונים תאמו את טווח קונסנזוס ציפיות הכלכלנים בוול סטריט.
באותו הזמן, משרד המסחר האמריקני פירסם את נתוני הקמעונאיות לחודש אוקטובר. הנתונים תאמו את הציפיות והצביעו על עלייה זניחה של 0.2% במכירות הרשתות בחודש אוקטובר. נתוני המכירות רשמו אותה עלייה גם בהוצאת נתוני מכירות כלי הרכב.
רשתות השיווק דיווחו על מכירות הגרועות ביותר עבור חודש אוקטובר מאז שנת 1995. אך, צריך לזכור שחלק מהאשמה קשור למזג האוויר החם מהרגיל לעונה הפוגע במכירות הביגוד – רוב האנשים לא קונים ביגוד חורף חדש עד אשר הם נזקקים לו. למרות זאת, קטגוריות נוספות צפויות להיות חלשות, כולל מוצרי בית כגון רהיטים, עיצוב וחומרה.
היום, פורסמו גם נתוני המלאים העסקיים בארה"ב לחודש ספטמבר. הנתונים תאמו את הציפיות והצביעו על עלייה של 0.4% בערך הדולרי של המלאים בחודש ספטמבר.