
כך תהנו מהמשך פריחת הדובדבן היפני ותנצלו את הין הזול
הבורסה ביפן עשתה מסע הליכת זן ארוך לחזור אל השיא. יש לכך סיבות מאקרו אקונומיות פנימיות ובינלאומיות. הבינלאומיות הן גם הפיכתה של יפן לשותפה מרכזית של ארצות הברית על חשבון סין.
יפן היא יעד מועדף שלי. גם בהיבט הניתוח הטכני, תרשים הנרות היפני והפילוסופיה שעומדת מאחוריו, גם כמורה ומתרגל מיינדפולנס וזן בודהיזם וגם כתייר. השנה אצא למסעי השישי ליפן ואולי לראשונה אוסיף לו גם זווית של השקעות כפי שעשיתי בעבר עם מסעותיי לארצות הברית בשנות ההתפתחות של תעשיית הפיננסים וההאצה של הכלכלה האמריקאית.
עוד על יפן:
>>מה המשקיעים היפנים חושבים על ישראל בתקופה הזו?
>>קרן הפנסיה השניה בגודלה בעולם מתכוונת לקנות ביטקוין.
>>ממשיך לשבור שיאים: מדד הניקיי היפני חצה את רף 40 אלף הנקודות.
העובדה שיפן חוזרת להיות משמעותית על מפת ההשקעות העולמית עוד לא חלחלה לתודעת המשקיע הישראלי ואין עוד בית השקעות שמציע את הערוץ היפני במסגרת המסלולים מחקי המדדים. אתם לא צריכים לחכות לבתי ההשקעות. יש מגוון אפשרויות להשקיע ביפן והין שנמצא ברמת שפל הוא בונוס.
וורן באפט זיהה את הפוטנציאל כבר ב - 2019 וגם קת׳י ווד דיברה על חשיבות ההשקעה ביפן. חמש האחזקות היפניות הידועות של באפט הן SSUMY, MSBHF, MITSY, MARUY, ITOCY. חמש המניות האלו עשו מהלך יפה והחברות נסחרות במכפילים נמוכים יחסית לשוק האמריקאי. בהמשך ננסה לראות מי מתאימה יותר כרגע מבחינת התזמון הטכני. לפני כן בואו נסתכל קצת על קרנות סל.
קרן הסל הגדולה ביותר להשקעה ביפן היא EWJ. במאמר הזה שכתבתי כאן לפני שנה ובו הסבתי את תשומת ליבכם לעניין של באפט ו-ווד ביפן כתבתי שניתן לרכוש את EWJ כשתפרוץ את רמת ההתנגדות. תוכלו לראות את העליה היפה שהגיעה אחרי הפריצה והיום, כשנה אחרי, גם הממוצע ל - 200 יום חוצה את אותה רמת התנגדות. על תרשים ענני איצ׳ימוקו, שגם הוא יפני, תוכלו לראות שתי נקודות תמיכה אפשרויות להצטרפות למסיבה. אחת היא 69.2 . השניה היא 67.7.
במקביל תסתכלו על גרף הין - דולר. צריך לעקוב אחריו ביחד עם EWJ. משקף את רמת השפל אליה הגיע הין ביחס לדולר (משתקפת גם ביחס לשקל. הזדמנות להצטייד למי שמתכנן טיול ליפן). ברמות האלו נראה שלא כדאי ללכת נגד הין או לנטרל את שער המטבע מההשקעות. מי שהשתכנע מפוטנציאל ההשקעה בין יכול לבחון את YCL שנותנת חשיפה כפולה לין ביחס לדולר. שימו לב שכשישראלים שמשקיעים בקרן אתם חשופים גם לשער הדולר שקל.
מי שבכל זאת רוצה לנטרל את שער הין מהשקעותיו ביפן יכול להשקיע ב - DXJ. תראו על הגרף את עוצמתה בהשוואה ל - EWJ שכמובן מתכתבת עם חולשת הין. אבל, לאור רמת השפל של הין צריך לעקוב אחרי מדד העוצמה הזה על מנת לראות מתי כדאי לעבור ל - EWJ.
מה לקחת מהמניות היפניות של באפט?
סה״כ 5 המניות היפניות של באפט רלבנטיות מהבחינה הטכנית. אל שתיים שמתי לב במיוחד להתחלת פוזיציה: - ITCOY מתקדמת יפה במגמת העליה. מדרגה אחרי מדרגה.


מה עושים עם פני סטוק שקופצת?
ג.ד כתב ביחס ל - KULR: ״שבת שלום זיו, בהמשך להתכתבות בוואטסאפ, החברה היא חברת טכנולוגיות שעוסקת בפלטפורמת ניהול אנרגיה. לאחרונה הגיע החברה לפריסת חובותיה ולהסכמים עם מרטין לוקהיד וחברת H55 (חוזה של 1 מליון דולר). המניה עלתה בחודש האחרות ב 300 % למרות שבימים האחרונים היא יורדת. ב 12.4 יפרסמו דוחות . אבקש התייחסות בביזפורטל במסגרת שאלות גולשים.״
הזדמנויות עדכניות
לסיום שתי הזדמנויות טכניות: - AMD: תמיכה מעל רמת תמיכה מאוד חשובה. הזדמנות לנצל את התיקון במניה.



- 1.אנונימי 08/04/2024 12:29הגב לתגובה זואף מילה על הדרמה בשווקים? הסנופי קרס מתחת לרמות התמיכה ואז זינק שוב למעלה... מה הפרשנות הטכנית להמשך?