בן שלוש: שחקנים חדשים בביטוח יעשו דברים שלא ייאמנו

הממונה על שוק ההון, הביטוח והחיסכון אמר במפגש שארגנה לשכת סוכני ביטוח, כי "הוצאה אפשרית של פרק שיווק הביטוח ממסקנות ועדת בכר לא תפגע ברפורמה בשוק ההון"
שרון שפורר |

הוצאה אפשרית של פרק שיווק הביטוח ממסקנות ועדת בכר לא תפגע ברפורמה בתחום שוק ההון. כך ענה הממונה על שוק ההון, הביטוח והחיסכון, אייל בן שלוש לשאלה שהוצגה לו במפגש עם כ-80 סוכנות וסוכני ביטוח נבחרי הציבור וחברי המועצה הארצית של לשכת סוכני ביטוח בישראל בהנחייתו של נשיא הלשכה, יוסי מנור, שהתקיים בתל-אביב.

על השאלה "במידה ויד נעלמה תיקח את פרק שיווק הביטוח ותוציא אותה מהרפורמה, האם הרפורמה בכללותה תעלם?", השיב בן-שלוש בשלילה והוסיף, כי קיומו של פרק זה אינו תנאי מחייב לכלל הרפורמה המתגבשת.

בן-שלוש אמר, כי מטרת ועדת בכר היא להסתכל על שוק ההון כגורם מרכזי בכלכלת ישראל, תוך דגש על ההקשר הכולל. "הבשורה של צוות בכר היא יצירת תחרות ופתיחת דלת לשחקנים חדשים כדי להיכנס לשוק", אמר בן-שלוש. "המצב בו יש שני גורמים בנקאיים דומיננטיים, לאומי ופועלים, שמחזיקים במרבית השוק אינו תקין. בביטוח המצב דומה, והכוונה לפתוח ולהרחיב את השוק ולהגדיל את מספר חברות הביטוח המקומיות והבינלאומיות שיפעלו בארץ".

"המפתח של ועדת בכר הוא כניסת גורמים חדשים לשוק הביטוח. מספר שחקנים חדשים יעשו כאן דברים שלא יאומנו. המבחן שלנו הוא לגרום לגופים חדשים להיכנס לשוק, ובמקרה הגרוע ביותר יהיו שבעה שחקנים בשוק", הוסיף בן-שלוש.

עוד אמר המפקח על הביטוח, כי לתפקידם של סוכני הביטוח יש ערך אסטרטגי, וציין, כי ועדת בכר ביצעה מספר שינויים בהחלטותיה בעקבות פעילות לשכת סוכני ביטוח בישראל, ואמר כי חזון ועדת בכר לשוק הפנסיה הוא שוק ביטוח תחרותי, המאפשר לכל העובדים במשק לרכוש ביטוח פנסיוני כדי לשמור לעת פרישה על רמת חיים דומה לנוכחית שלהם.

בן-שלוש הודה, כי יש חשיבות רבה ליכולת המעקב והאכיפה של החלטות הוועדה. "פרק האכיפה קובע שיש להעמיד כלים אפקטיביים לרשות המפקח על הביטוח, וצריכה להיות האחדה של הכלים. אכיפה צריכה להיות יעילה, ובמקביל איננו רוצים להלך אימים על הציבור", אמר המפקח על הביטוח. "תפקידנו אינו לתת תעודות יושר. אני דוגל בפיקוח בו איננו אחראים על הייצור (מוצרי חברות הביטוח), אך במידה ויהיו מוצרים שהנם כשל שוק, אנו נעצור אותם".

על השאלה האם תותר מכירת פוליסות ביטוח של חברות זרות, ענה בן-שלוש כי החוק בישראל הנו טריטוריאלי, ולכן כל מי שרוצה לבצע עסקי ביטוח בישראל חייב רשיון מהמפקח על הביטוח, גם אם מדובר בביטוח דרך האינטרנט. בסוגיית פתיחת סניפי חברות ביטוח זרות בישראל, אמר בן-שלוש כי יש לכך הסדר בחוק ויש כבר סניפים כאלה, "אך איננו מעודדים זאת, כי זה לא לטובת הצרכן. מבחינת דרישות ההון אין הבדל בין פתיחת סניף להקמת חברה, לכן אנו מעודדים הקמת חברה", אמר המפקח על הביטוח.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה