מרקסטון ויורק סגרו העיסקה: פסגות ימזג את פעילות הגמל של פריזמה
בית ההשקעות פסגות ימזג לתוכו את כל פעילות הגמל של בית ההשקעות פריזמה. כך סוכם היום (ה') בין ראשי קרן יורק קפיטל, בעלת השליטה בבית ההשקעות פסגות, לבין ראשי קרן מרקסטון בעלי השליטה בבית ההשקעות פריזמה.
בתמורה להעברת פעילויות קופות הגמל של פריזמה, יקצו בעלי המניות של פסגות לפריזמה בית השקעות כ- 24% ממניות בית ההשקעות פסגות. בעקבות המיזוג, ובכפוף לכל האישורים הרגולטוריים והבנקאיים הנדרשים, תנהל חברת פסגות- גדיש קופות גמל נכסים בהיקף כספי של כ- 40 מיליארד שקל ואילו ההיקף הכספי הכולל של הנכסים המנוהלים על ידי בית ההשקעות פסגות יסתכם בכ- 100 מיליארד שקל.
נציין כי במקביל מנהלת מרקסטון מו"מ למיזוג שאר הפעילויות של פריזמה (קרנות נאמנות, תעודות סל וניהול תיקים) עם בתי ההשקעות מיטב וגאון. אם תושלם העיסקה הזאת, יחזיק מיטב כ-40% מבית ההשקעות החדש שיקום, פריזמה תחזיק בשיעור של 45% מאותו גוף וגאון ב-15% הנותרים. הסגירה של עיסקה זו צפויה להסתיים בתוך 2-3 שבועות.
רון לובש, יו"ר פריזמה ויובל גביש, מנכ"ל פריזמה, מסרו היום: "מהלך מיזוג הגמל עם פסגות נעשה בראיית טובת העמיתים ושמירת רצף זכויותיהם ובתוך כך בתקופת המעבר, ימשכו כל שרותי התמיכה והשרות לעמיתים, למפיצים, למנהלי ההסדר, לסוכני הביטוח, היועצים בבנקים ולמעסיקים".
אריק שטיינברג יו"ר פסגות ורועי ורמוס מנכל בית ההשקעות פסגות אמרו כי יפעלו כדי להעניק לכל לקוחות הגמל של פריזמה שייקלטו בניהול של בית ההשקעות פסגות את הניהול הטוב והמקצועי ביותר. במסגרת הקליטה המהירה של העמיתים יעמיד בית ההשקעות פסגות את כל שירותי התמיכה למפיצים ולכל מנהלי ההסדר וסוכני הביטוח שעבדו עד כה מול הקופות הנרכשות. זאת, בנוסף להעמדת מערכי השירות ליועצים בבנקים, סוכני הביטוח והמעסיקים".
"אנו רואים חשיבות רבה להבטיח לכל אחד מן העמיתים בקופות הנקלטות את השירות הטוב ביותר ולענות לכל שאלה תוך התאמה אישית של המוצר שבו הוא חוסך לצרכיו של העמית" אמרו שטיינברג וורמוס.
נציין כי פריזמה הוא אחר מבתי ההשקעות שנפגעו בצורה הקשה ביותר במשבר האחרון, בעיקר בגלל פדיונות כבדים שנרשמו בקופות ובקרנות שהוא מנהל, אבל לא מעט גם בגלל ביצועים גרועים של הקופות והקרנות בשנה האחרונה.
פריזמה הוקמה בסוף 2005 - תחילת 2006 על ידי קרן מרקסטון, שזיהתה הזדמנות בעקבות מסקנות ועדת בכר ויישומן בארץ ועל רקע הפריחה של המשק הישראלי ושוק ההון. מרקסטון רצתה להקים בית השקעות חדש שיוביל שינוי ברמות הניהול והשירות בישראל, בדומה למקובל בחו"ל ובעיקר בוול סטריט.
הכוונות היו טובות אבל הביצוע לקה בחסר, בלשון המעטה. מרקסטון הזרימה לפריזמה כסף גדול ורכשה מבנק הפועלים בתחילת 2006 את קרנות פ.ק.ן בסכום עתק של כ-850 מיליון שקלים. לאחר הרכישה החל גל פדיונות מהקרנות, שנפרדו מחיקם החם והמגונן של יועצי ההשקעות של הפועלים, שהפכו לנייטרלים. בסוף אותה שנה נרכשו הקרנות של ל.ה.ק במחיר של כ-150 מיליון שקלים. הקרנות, שניהלו בעת הרכישה כ-40 מיליארד שקלים, מנהלות כיום פחות מ-10 מיליארד שקלים בלבד.
השלמת העיסקה כאמור, כפופה לקבלת כל האישורים הרגולטוריים והבנקאיים הנדרשים.