הדולר מחק את העליות מול השקל על רקע היחלשותו בעולם: היציג נקבע על 3.6 שקלים
מסחר תנודתי נרשם היום בשוק המט"ח הישראלי. הדולר, שפתח את היום בהתחזקות של כ-0.3% מול השקל, איבד גובה במהלך היום על רקע היחלשותו בשוק המט"ח העולמי אשר מביאה אותו לשפל היסטורי חדש מול האירו ושפל של 3 שנים מול הין היפני. הדולר נסחר כבר ביותר מ-1.54 ד' לאירו, ומול הין היפני הוא נסחר ברמה של 102.4 ין, בהמתנה לפרסום נתונים כלכליים חשובים בארה"ב.
היום בצהריים (15:30, שעון ישראל) יפורסמו בארה"ב נתוני התעסוקה לחודש פברואר, כאשר ההערכות הן כי שיעור האבטלה יעלה לרמה הגבוהה מזה כשנתיים - 5%. הדאגה סביב שוק העבודה מגבירה את החשש מפני מיתון בארה"ב, מה שמגביר גם את ההערכו להורדת ריבית חדה בארה"ב החודש.
הדולר הוסיף היום 0.03% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.6 שקלים. האירו טיפס 0.56% ל-5.5456 שקלים. בסיכום שבועי, איבד הדולר 0.96% מערכו ואילו האירו התחזק ב-0.32%.
הבנקים: השקל עוד יתחזק
בבנקים הגדולים ממשיכים להאמין בעוצמתו של השקל. בבנק לאומי סבורים כי "חוסנו הפיננסי של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית (בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו) להשפעות הישירות של משבר הסאב-פריים וכן פער הריביות של 0.75% השורר לעת עתה בין ישראל לארה"ב (לטובת המשק המקומי), צפויים להמשיך ולתמוך במטבע המקומי בטווח הקצר-בינוני".
כלכלני בנק הפועלים מסרו בסקירתם השבועית על שוק המט"ח, כי היחלשותו של השקל נובעת מהירידות בשוקי המניות, כאשר המשקיעים הזרים מקטינים את רמת הסיכון בתיקי ההשקעות שלהם ומוכרים שקלים. "המסחר בדולר בשוק המט"ח הישראלי יושפע גם בתקופה הקרובה מהתפתחות המסחר בדולר ובשוקי המניות, ברחבי העולם", אומרים בבנק הפועלים. "יחד עם זאת, הגורמים התומכים במגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפים, שכן המשקיעים הזרים צפויים להמשיך להשקיע בישראל, על רקע הציפיות כי הכלכלה המקומית תמשיך להפגין ביצועים טובים יחסית למדינות המפותחות. מנגד, בארה"ב מתחזקות החששות מהעמקת ההאטה בצמיחה הכלכלית, עד כדי מיתון".
פינוטק: אין סוף לנפילות של הדולר?
מחדר העסקאות של Finotec נמסר, כי נגיד הפדרל רזרב צפוי להכריז על גובה הריבית לטווח קצר ב-18 בחודש. נכון להיום, השוק כבר החל לגלם קיצוץ חד של בין 0.5% ל-0.75% בריבית. כיום ריבית הבנק המרכזי האמריקני עומדת על 3% בלבד, וזאת לאחר קיצוץ של 2.25% מאז ספטמבר 2007.
היום, נתוני המשרות החדשות ללא המגזר החקלאי יתנו את הטון לדולר. כידוע, לפני מספר ימים התפרסם סקר ADP, אשר מודד את קצב העסקת העובדים במגזר הפרטי. התוצאה היתה מרחיקת לכת עם תעסוקה שלילית של 23 אלף עובדים. הערכות אלו מהווים את הזרז המשמעותי להיחלשות הדולר ומעידות כי פיטורי העובדים גבוהים משמעותית מגיוסם. השוק מצפה לתוספת של 25 אלף עובדים חדשים, ציפייה מופרכת למדי. רמה שלילית בדומה לסקר ADP תדגיש שוב כי כלכלת ארה"ב בהאטה קשה אשר בהחלט אפשר להגדירה כמיתון, ועשויה לגרור לעוד ירידות של הדולר וקביעת שפל חדש. בשוק המקומי, השקל נחלש כנגד הדולר על אף ההיחלשות של הדולר בזירה הגלובלית. יחד עם זאת, מאז שהשקל נסחר בשפל של 5 שבועות סביב הרמות של 3.656, התחזק השקל ב2% בעיקר בשל המכירות של השטר הירוק על ידי המשקיעים המקומיים. המטבע הישראלי רשם עלייה של 7.5% מינואר 2008. כעת רמת התמיכה המשמעותית של הצמד דולר-שקל עומדת על 3.58 שקלים.