אנפייז
צילום: טוויטר

אנפייז עם תוצאות מאכזבות - מה זה אומר על סולאראדג'?

המתחרה הגדולה של סולאראדג' פספסה את צפי האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה וסיפקה תחזיות מאכזבות - מה ניתן להסיק מכך על הדוחות של החברה הישראלית שיפורסמו בחודש הבא?

איתן גרסטנפלד | (3)

חברת האנרגיה הסולארית אנפייז Enphase Energy 1.51%  פרסמה אמש לאחר נעילת המסחר בוול סטריט דוחות מאכזבים עבור הרבעון הראשון של השנה וכן תחזיות מאכזבות לרבעון הקרוב. בעקבות הדוחות, מניית החברה, שנחשבת למתחרה הגדולה של סולאראדג' הישראלית, ירדה בכ-10% במסגרת מסחר המאוחר.


ההכנסות החברה ברבעון הראשון של השנה עמדו על כ-356.1 מיליון דולר, עלייה של 35% ביחס לכ-263 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, אך מתחת לצפי האנליסטים להכנסות של 360.9 מיליון דולר. בחברה מציינים כי במהלך הרבעון הם חוו ירידה של 13% במכירות בארה"ב ביחס לרבעון הקודם (Q4), שנבעה בין היתר מירידה בביקוש בארה"ב. מנגד, ההכנסות של החברה באירופה עלו ברבעון החולף בכ-7% בהשוואה לרבעון הרביעי של 2024.


בשורה התחתונה, הציגה אנפייז רווח רבעוני מתואם של 68 סנט למניה, אך מתחת לצפי האנליסטים לרווח של 70 סנט למניה.


במבט קדימה, החברה צופה שההכנסות ברבעון השני יעמדו על בין 340-380 מיליון דולר, כאשר אמצע הטווח נמוך בצורה משמעותית מצפי האנליסטים להכנסות של 376 מיליון דולר. בשיחת המשקיעים סיפר, בדרי קוטנדרמן, מנכ"ל החברה כי המכסים של ממשל טראמפ נוגסים בתחזית הרווח של החברה. לדבריו, המכסים צפויים להקטין את את הרווח הגולמי שלה ב-2% ברבעון השני ובין 6%-8% ברבעון השלישי, בעיקר בשל העובדה שחלק מתאי הסוללה מקורם בסין.

איך זה משפיע על סולאראדג'


אנפייז, היא המתחרה הגדולה ביותר של סולאראדג', ולכן התוצאות שלה יכולות לספק תמונה, גם אם חלקית לקראת הדוחות של סולאראדג' שיפורסמו בחודש הבא. העובדה שהחברה רשמה ברבעון האחרון קיטון במכירות בארצות הברית היא בשורה מאכזבת מאד, שכן ברבעונים האחרונים נדמה היה שהשוק האמריקאי ממשיך להתאושש. מנגד, אנפייז דיווחה על צמיחה בשוק האירופאי, שסבל בתקופה האחרונה מירידה מתמשכת, בין היתר בשל הירידה בביקושים והתחרות הגדולה.


על פניו, ההתאוששות בשוק האירופאי היא דווקא בשורה טובה לסולאראדג' שהחשיפה שלה לשוק האירופאי גדולה יותר משל אנפייז. עם זאת, אנפייז לא מספקת הסברים לשינויים באירופה ולכן קשה להעריך האם מדובר בהתעוררות רוחבית בשוק המדשדש או שמא מדובר בשינויים נקודתיים שביצעה החברה והשפיעו על תוצאותיה. באופן דומה, החברה אמנם מציינת כי הייתה ירידה בביקושים בארצות הברית, אך לא מפרטת מעבר לכך, מה שמשאיר את המשקיעים עם המון שאלות. כך למשל, בדומה לאירופה, האם הירידה בביקושים נבעה משינויים פנימיים בשוק שדיכאו את הביקוש או שמא מדובר בחולשה של החברה עצמה.


נתון חשוב נוסף שצריך לזכור הוא שאנפייז נסחרת לפי שווי של 7 מיליארד דולר, בזמן שסולאראדג' נסחרת בשווי של פחות מ-1 מיליארד דולר, כלומר פי שבע. זאת, על אף שבשנה החולפת (2024) ההכנסות של אנפייז היו גבוהות מאלו של סולאראדג' בכ-50% בלבד. נכון, זה לא אומר יותר מדי, ויש סיבה לכך שהשווי של סולאראדג' נשחק כל כך בשנתיים האחרונות, והחברה עדיין נושאת על גבה לא מעט משאות שליליים, אבל זה כן מעיד על האפסייד שטמון בה במידה והשוק אכן יצליח להתאושש, והיא כמובן תצליח לבצע את ההתאמות הנדרשות, בעיקר הטכנולוגיות. הדרך לשם עוד ארוכה.

קיראו עוד ב"גלובל"


הדוחות הקרובים - המבחן הגדול של סולאראדג'


הדוחות האחרונים של סולאראדג' החזירו מעט את האופטימיות למשקיעים. התוצאות של החברה אמנם היו רחוקות מלהיות טובות, אבל היא כן הצליחה לאותת לשוק כי צלחה את המבחן הראשון בכל הקשור להתאוששות - תזרים חיובי.  המטרה של הנהלת החברה בשלב הראשון הייתה לייצב את החברה מבחינה תזרימית, כאשר התוצאות, כך ההנהלה אומרת, יגיעו בהמשך. 


שוקי ניר, מנכ"ל החברה אמר לאחר פרסום הדוחות, כי "החזרה לייצור תזרים מזומנים חיובי, ברבעון הרביעי, היא צעד ראשון בדרך. אנחנו מצפים להציג תזרים חיובי גם ברבעון הראשון של 2025 ובשנה כולה". על כן, המבחן הקרוב של הנהלת החברה יהיה בדוחות הקרובים. היא תצטרך להוכיח לשוק שהמעבר לתזרים חיובי לא היה חד-פעמי, וכי היא מצליחה לשמור על יציבות תזרימית ברבעון ובשנה הקרובה. זה לא יהיה קל, כפי שכבר כתבנו בעבר, באופן מעט פרדוקסלי היא נהנתה מתנאים טובים יותר כדי להציג שיפור בתזרים - כשחברה מתכווצת, ההון החוזר שהיא צריכה - מלאי, יתרת לקוחות, יורדת. במקום לממן את הלקוחות, נעשה תהליך הפוך, וזה מתורגם לתזרים חיובי. חוץ מזה, קצב ייצור המלאי נמוך משמעותית כי יש לחברה ערמות של מלאי, אז גם כאן יש חיסכון תזרימי.


בהמשך, תצטרך החברה לתרגם את השיפור התזירמי גם לביצועים. או כמו שניר עצמו אמר בשיחה עם אנליסטים, השינוי של החברה "כולל גם התמקדות חסרת פשרות ביעילות תפעולית כדי להחזיר אותנו לרווחיות. בתחילת 2025, קיבלנו החלטה קשה להפחית את מצבת כוח האדם והוצאות נוספות. נמשיך ליישם צעדי חיסכון בעלויות על ידי התמקדות בפרויקטים מרכזיים, שווקים ומוצרי ליבה". וזה בדיוק יהיה המבחן שלו להראות לשוק שהליך ההבראה מתחיל לתת את אותותיו בשורת ההכנסות והרווח.

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    סולאראדג על סף פשיטת רגל. (ל"ת)
    מהנדס סולאראדג 23/04/2025 11:10
    הגב לתגובה זו
  • אנונימי 23/04/2025 14:04
    הגב לתגובה זו
    איזה מהנדס בדיוק אתה מהנדס תודעה
  • אנונימי 23/04/2025 15:31
    סולארדג תפתיע בענק. בדוחות 5. למאי