שוק העבודה מגיב להאטה: ירידה של 27% בביקוש למנהלי השקעות; ההיי-טק בירידה של 7%
לפי נתוני אתר AllJobs המרכז את כל מודעות הדרושים מן העיתונות ואתרי האינטרנט עולה, כי נרשמת ירידה בביקוש לעובדים ברוב תחומי המשק. זאת לאחר העלייה בביקושים לעובדים ברבעון הראשון של 2008.
לפי נתוני מחלקת המחקר של AllJobs לסך הביקושים במשק, חודש אפריל ומאי מראים שינוי מגמה בביקוש לעובדים בישראל. לאחר עליות של בין 6-7 אחוזים בכמות המשרות המוצעות במשק בין חודשים ינואר – מרץ, חודש אפריל ומאי אופיינו בירידה של 8% בממוצע ביחס לחודש קודם.
ירידה בביקוש להיי-טק לראשונה השנה
בענפי ההיי-טק השונים נצפו ירידות בפעם הראשונה בשנה האחרונה: הדרישה למתכנתים, אנשי אינטרנט וסטטיסטיקאים עלתה ב-2%, עם זאת מקצועות החומרה, אבטחת האיכות, פיתוח אלגוריתמים, ביוטכנולוגיה, ומחשוב ורשתות ירדו ביחס לחודש קודם בכ-7%.
הפיננסים סופגים מכה - ירידה של מעל 20% בביקוש עובדים
פריצתו של משבר האשראי העולמי ביולי האחרון והכוונה לקצץ 83 אלף משרות במגזר הפיננסים העולמי, נותנים אותותיהם בביקוש לאנשי פיננסיים: הביקוש ליועצי השקעות צנח בהשוואה לחודש קודם ב-22%, והביקוש למנהלי השקעות ירד ב-27%, הביקוש לכלכלנים ירד גם הוא ב-4%.
סה"כ תחום הכלכלה והכספים ספג ירידות של 7% ירידה בביקושים בהשוואה לאפריל. בתחום השיווק והפרסום ניכרה ירידה מתונה של כ-4% ביחס לחודש אפריל ובתחום הקמעונאות ניכרה ירידה של 3% בביקוש לעובדים.
ענף הביטוח נגד המגמה - רושם גידול של 19%
רק בענף הביטוח, בניגוד לשאר הענפים ניכר גידול של 19% בביקושים וזאת בעקבות השינויים בענף זה והדרישה הגבוהה לעובדים. אין ספק כי מכירת קופות הפנסיה לחברות הביטוח, פריסת העמלות בביטוח החיים, שינוי מבנה הפוליסות של ביטוחי החיים יחד עם המלצות וועדת בכר והחוקים שבאו בעקבותיה, אשר חייבו את הבנקים למכור את השליטה והבעלות בקופות הגמל הבנקאיות נותנים אותותיהם על שוק הביטוח.
בתחום המשפטים והרכב ניכרה יציבות ביחס לחודש קודם.
רויטל הנדלר, מנכל"ית AllJobs, מציינת, כי השינוי באפריל משויך למיעוט גיוסים סביב פסח , אך מאי משקף כבר ירידה מבנית ברורה. יש לציין כי בעיתונות נצפית ירידה של 0.3% בלבד באפריל, דבר המראה כי הירידה בביקושים עדין לא פגעה בחברות הגדולות המפרסמות בעיתונות המודפסת. עם זאת, אתרי האינטרנט משקפים היום מעל 70% מהמשרות המוצעות במשק, ובהם ניכרת ירידה משמעותית.