שוק האג"ח: הבולטות השבוע בקרב הלא מדורגות

שוק האג"ח הממשלתי נסחר בשבוע החולף כמעט ללא שינוי, בקונצרני הלא מדורגות היו כמובן תנועות
ערן סטפק |

שבוע מסחר שקט וללא ארועים מיוחדים עבר על שוק אגרות החוב הממשלתיות בבורסה בתל אביב. למעשה, כמעט כולן, הן השקליות והן הצמודות נסחרו השבוע בתנודות מזעריות לכאן או לכאן, לאחר מהלך העליות המרשים שהיה בהן מתחילת השנה.

בסך הכל, מדובר במהלך טבעי ומתבקש שכן תהליך כל כך מהיר של עליות שערים באגרות חוב, בשיעורים שמגיעים לארבעה ואף חמישה אחוזים, בפרק זמן של פחות מחודשיים מזמין עצירה מסוימת ואף מימוש בריא, גם ללא סיבות קונקרטיות.

בסופו של השבוע, תשואות אגרות החוב דומות לאלו שבהן סגר שוק האג"ח הממשלתי בשבוע שעבר: מק"מ לשנה נסחר בתשואה של 4.39% (4.42% בסוף השבוע שעבר). שחר במח"מ של 5.5 שנים מניב תשואה זהה כמעט לזו שהיתה בשבוע שעבר (5.65%). ונכון הדבר גם לגבי השחר הארוך (מח"מ מעל 11 שנים) שתשואתו עומדת כעת על 6.09%.

>B<גם באפיקים הצמודים התשואות כמעט ולא השתנו:>qB< אגרות החוב לטווח קצר (מח"מ של עד 2-2.5 שנים) נסחרות בכ 2.5%, במח"מ של 5 שנים התשואה עולה ל2.9% ואילו במח"מ 10-12 שנים התשואה הינה 3.38%.

כאמור, אלו תשואות דומות מאד לתשואות שבהן סגרו אגרות החוב הצמודות את שבוע המסחר הקודם, כך שלמעשה, פחות או יותר שוק האג"ח הממשלתי כולו "עשה את הזחילה" השבוע.

הקונצרני

לעומת השוק הממשלתי, בשוק אגרות החוב הקונצרני אין כמעט מצב שבו אגרות החוב נסחרות כמעט ללא שינוי, ובפרט כשמדובר באגרות החוב המסוכנות יותר. קוראיו המתמידים של הטור ואף אלו שהצטרפו אליו בשבוע שעבר זוכרים בוודאי את הדיווח כאן מהשבוע שעבר על אגרות החוב של החברות אופק נדל"ן ודיידלנד שבעל השליטה והרוח החיה בהן, מר אלי ברדוגו , הלך לעולמו במהלך השבוע שעבר. ואכן ביום ראשון חודש המסחר בניירות אלו תוך כדי ירידות שערים חדות. לאחר מכן במהלך יתר השבוע תיקנו אגרות החוב מעט ובמצטבר רשמו ירידות שערים חדות של 10.5% (אופק נדל"ן) ו-28% (דיידלנד).

חברת ב.יאיר דיווחה על השלמת המשא ומתן עם חברת אפריקה מגורים בנוגע למכירת 50% מפרוייקט Sky2 בנתניה ובתגובה רשמו אגרות החוב של החברה עליות שערים במהלך השבוע, אולם בהמשך הצטמצמו העליות ובמצטבר ניתן לציין רק את אגרת החוב מסדרה 5 שעלתה בקרוב ל 7%. כמו כן בלטו בעליות השבוע אגרות החוב של טופאימאג' שעלתה ב-8.5%, אגרות החוב של גלובוס גרופ שעלו בלמעלה מ-8% ואגרות החוב של חברת אפסק שעלו בקרוב ל-5% בעקבות זכיה בחוזה בחו"ל.

מנגד ירדו אגל"ה של חברת יולי הון בשיעור של 8.5% ותשואתן מתקרבת לרף 30% לשנה, ואילו אגרת החוב של חברת סובריין ירדה השבוע בקרוב ל-6% מה שמעמיד את תשואתה לפדיון על קרוב ל-33%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה