הרבה הרבה ברום: הרווח של כי"ל זינק פי 3 ל-95 מ' ד'

המכירות זינקו ב-14.7% לשיא של 710 מ' ד'. בחברה מסבירים: השיפור נובע בעיקרו מתנאי שוק טובים יותר, שהתאפיינו בגידול בביקושים ועליות מחירים, בעיקר באשלג, מגנזיום ובמרבית מוצרי הברום
שרון שפורר |

קבוצת כימיקלים לישראל סיימה את הרבעון הראשון לשנת 2005 ברווח נקי של 95.3 מיליון דולר לעומת רווח נקי של כ-32.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-195.2%.

מכירות קבוצת כימיקלים לישראל ברבעון הסתכמו בכ-710 מיליון דולר לעומת 619.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-14.7% ושיא רבעוני חדש.

הרווח הגולמי של הקבוצה לרבעון הסתכם בכ-279 מיליון דולר גידול של כ-39.3% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי של החברה גדל אף הוא בשיעור חד עוד יותר של 128.5% והסתכם ב-139.4 מיליון דולר.

בכימיקלים לישראל מסבירים, כי השיפור ברווח הנקי נובע בעיקרו מתנאי שוק טובים יותר, שהתאפיינו בגידול בביקושים ועליות מחירים, בעיקר באשלג, מגנזיום ובמרבית מוצרי הברום, בחלקן גם תודות לייסוף האירו, הליש"ט והיין לעומת הדולר. בנוסף, חל גידול כמותי במכירות חלק מהמגזרים, כולל באשלג, מוצרי הברום, מגנזיום ומוצרים נוספים. המשך צעדי ההתייעלות והרה-ארגון בחברה תרמו אף הם לשיפור זה. החברה הצליחה להשיג גידול ברווח התפעולי וברווח הנקי למרות עלויות הייצור הגבוהות יותר הנובעות בעיקר מהתייקרות של חומרי גלם מרכזיים ועליית מחירי האנרגיה, תיסוף השקל לעומת הדולר, וגידול בעלויות נוספות.

עוד הוסיפו, כי הצמיחה בכלכלה העולמית כמו גם השיפור בשוקי היעד של כימיקלים לישראל תרמו להמשך המגמה החיובית במרבית תחומי הפעילות של מגזרי הקבוצה והם מציינים במיוחד את:

1. כיל דשנים, אשר נהנית מהמשך עליית מחירים ומגידול בביקושים בחלק משוקי היעד.

2. כיל מוצרים תעשייתיים - הביקושים לחלק ממוצרי הקבוצה המבוססים על ברום, בייחוד ברום אלמנטרי, תמיסות צלולות לקידוחי נפט וגז וחלק ממעכבי הבעירה, גדלו אף הם כתוצאה משיפור בשוקי יעד מרכזיים.

3. כיל מוצרי תכלית - הביקוש למוצרי המגזר הושפע לטובה משיפור כלכלי בחלק משוקי היעד, שאפשר עליות מחירים בחלק מהמוצרים, אם כי המגזר עדיין מושפע לרעה מהצמיחה הכלכלית הנמוכה יחסית באירופה, המהווה את השוק המרכזי למוצרי המגזר, מהייסוף בשער החליפין של היורו (לעומת רבעון מקביל אשתקד) שפגע בכושר התחרות של מוצרי המגזר המיוצרים באירופה ומהתייקרות מחירי חומרי גלם מרכזיים. 4. כיל מטלורגיה - סיימה רבעון זה עם רווח תפעולי של 1.2 מיליון שקל כתוצאה מעליית מחירים משמעותית בשוק זה וכן גידול כמותי.

מצבת ההתחייבויות הפיננסיות נטו של החברה קטנה במהלך הרבעון הראשון של השנה בשיעור ניכר: ההתחייבויות הפיננסיות נטו של החברה עמדו על כ-489 מיליון דולר לעומת 568 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, קיטון של כ-80 מיליון דולר.

מקור המימון העיקרי של כימיקלים לישראל הינו הלוואות בנקאיות וחוץ בנקאיות לטווח קצר ולטווח ארוך, הניתנות ברובן על ידי בנקים ומשקיעים בינלאומיים. בתאריך 4 במארס, 2005, חתמה הקבוצה עם משקיעים מוסדיים מחו"ל על הנפקה של שטרי חוב לא סחירים בהיקף של כ-125 מיליון דולר לתקופה של 5 עד 10 שנים.

תזרימי המזומנים מפעילות שוטפת של הקבוצה ברבעון הראשון של שנת 2005 הסתכמו בכ-124.1 מיליון דולר בהשוואה ל-91.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

הוצאות המימון של כימיקלים לישראל הסתכמו ברבעון בכ-2.3 מיליון דולר בהשוואה לכ-8.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד - ירידה של כ-6.3 מיליון דולר בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה