HSBC: ישראל "OUT" הגיע הזמן לרוסיה
ב-HSBC, מתרשמים מביצועי הכלכלה הישראלית בשנה החולפת.עם זאת, לטעמם, המירוץ לצמרת הסתיים בארץ, היעד החדש – רוסיה. לאור תפיסתם, מעניקים אנשי הבנק דירוג "ניטראלי" למשק הישראלי ב-2005. ב-HSBC, מציינים את שוק הסחורות כקטליזטור צמיחה ברוסיה, כמו גם הזדמנויות מפתות, שאינן מתומחרות כראוי. כך עולה ממחקר שווקים מתעוררים של הבנק, המצוי בידי Bizportal. לאור האמור לעיל, החליטו בבנק להעניק למשק המתעורר הרוסי דירוג של "תשואת יתר".
אנשי הבנק טוענים, כי השוק הרוסי הוא מהזולים בקרב השווקים המתעוררים, עם מכפיל של 7.4, כאשר מניות הסלולר, לדוגמה, נסחרות במכפיל של 9. מכפיל נמוך לנוכח תחזיות הצמיחה בשווקים הנ"ל, מצביעים בבנק. המכפיל של השוק הישראלי, לצורך השוואה, הוא 14.96, לפי הבנק. ב-HSBC מציינים כי יתכן והתחזיות, לגבי השוק הרוסי, עוד יועלו. זאת לנוכח התוצאות החיוביות של חברות האנרגיה הרוסיות, לאור עליית מחירי הסחורות. נציין, כי רוסיה ממקומת היטב בכל הקשור לצרכנית הסחורות הגדולה בעולם, סין. לפיכך, מציינים בבנק, כי הם צופים רווחים "חזקים" בסקטור המדובר ובכלל.
באשר לישראל, המצב מעודד, ולכן מורידים בבנק את הדירוג ל"נייטראלי". ב-HSBC טוענים כי מבנה הבעלות במשק הישראלי, מתחיל להסתדר. לאמור, הבעלות על הגופים הגדולים במשק, בעיקר הבנקים, עברה לידיים יעילות. משמעות הדבר הינו כי ב-HSBC, לא מאמינים כי יגיעו רוכשי "שוליים". כלומר, בעלים יותר יעילים שירצו לרכוש את החברות, בשל התמריץ של הפקת רווח גבוה יותר, על ידי ניהול טוב יותר. באופן כללי, טוענים בבנק, המשק הישראלי מתומחר במחיר הוגן, וכבר לא מהווה הזדמנות השקעה לתשואה עודפת על שווקים אחרים.
בנוסף, לטענת אנשי HSBC, המצב המדיני בישראל מגולם במחירי המניות. ובכוונתם ל"מצב המדיני", כוונתם הינה לשלום שכבר נחתם, לפי ביצועי הבורסה הישראלית מאז מותו של ה"ראיס". גם ברוסיה המצב המדיני מגולם במחירי המניות, רק המשמעות למשקיעים הפוכה. בעוד המצב בישראל יכול בקלות להידרדר, המצב ברוסיה כבר מכביד על השווקים. לאמור, תנודה פוליטית חיובית ברוסיה, תזניק את השווקים.
לסיכום ב-HSBC, סבורים כי המשק הישראלי מיצה עצמו במידה רבה, במובן של תשואה עודפת. ברוסיה לטעמם, חבויות הזדמנויות. להערכת אנשי הבנק, השקעות במניות רוסיות או במטבע המקומי, יניבו תשואה עודפת. בבנק גם מצביעים על המהפכה בשוק האנרגיה, בעיקר באשר למיזוג גזפרום-רוזנפט (עם או בלי וגונסק –לטענת אנשי הבנק), כגורם חיובי. יתכן ורגיעה בשוק האנרגיה, אחרי סאגת יוקוס, תשפר לבלי היכר את ביצועי חברות האנרגיה הרוסיות. מה גם שב-HSBC, לא צופים יריד,מהותית, במחירי הברנט בשנתיים הקרובות.