בלידר מעניקים אפסייד של 22% לאלרון: "מהווה הזדמנות להיחשף לתחומים צומחים במחיר זול"

האנליסט ערן יעקובי מצמיד לחברה מחיר יעד של 14.5 דולר: "אנו מעריכים כי בשנת 2008 עיקר הפעילות תכוון להשבחת החברות הפרטיות הבולטות ולכן סבורים כי אירועי EXIT (בעיקר גיוסים חיצוניים ו- M&A) יקרו רק לקראת סוף השנה"
שהם לוי |

אלרון הוקמה בשנת 1962 ופועלת כחברת החזקות מקבוצת אי.די.בי, המהווה את הזרוע הטכנולוגית העיקרית של הקבוצה. מניותיה של אלרון נסחרות בנאסד"ק ובבורסה בתל אביב. היסטורית חברות רבות צמחו כפעילות מתוך החברה. כאשר הן הבשילו ביצעה החברה spin-off של התחום לחברה נפרדת. בנוסף חברות רבות צמחו בחברת הבת של אלרון, RDC, שהינה זרוע פיתוח משותפת של אלרון ורפאל (50.1% ו- 49.9% בהתאמה).

אלרון משקיעה בחברות בשלבים שונים, החל משלב הרעיון ועד חברות בשלות, הפועלות בתחומים בהם היא מתמחה. תחומי ההשקעה של אלרון הינם: מכשור רפואי, טלקום, סמיקונדקטורס וקלין טק. בשנים האחרונות הדגש מופנה לכיוון המכשור הרפואי והקלין-טק.

בהיבט האסטרטגי, אומרים בלידר כי החברה מזהה חברות מבטיחות, מקדמת טכנולוגיות בעלות פוטנציאל, יוזמת שיתופי פעולה אסטרטגיים, מבטיחה נגישות להון ומגייסת צוותי הנהלה מיומנים, על- מנת להשביח את החברות בהן היא מחזיקה.

אלרון משקיעה בחברות כבר משלביהן הראשונים דרך חברת הבת שלה RDC .RDC הינה למעשה חממה טכנולוגית המשלבת בין הידע המדעי, יכולות המו"פ והחדשנות של רפא"ל ובין הניסיון הרב שיש לאלרון בבניית חברות גלובליות מובילות. חברה זו הצמיחה מתוכה חברות רבות אשר הבשילו ומוצריהן נמכרים בעולם דוגמת גיוון אימג'ינג.

בהסכם שנחתם בין אלרון לרפאל בימים האחרונים נקבע כי זכותה של RDC לשימוש אזרחי בטכנולוגיות המפותחות על-ידי רפאל תמשיך להיות בתוקף ללא הגבלת זמן. אלרון תבצע השקעה חד פעמית ב-RDC של 4 מיליון דולר ותשקיע סכום של 750 אלף דולר בגין כל חברה חדשה שתקים RDC על בסיס טכנולוגיות אלו.

השורה התחתונה

מחד הפורטפוליו של אלרון ממוקד בענפים צומחים ומאידך מכיל מגוון מרשים של חברות פרטיות מבטיחות בכל סקטור. הדוגמאות הבולטות לחברות מבטיחות: גליל מדיקל, מדינגו, ניולנס ובריינסגייט בתחום המכשור הרפואי, Wavion וסטרלינג בתחום ציוד תקשורת, Safend בתחום התוכנה, ChipX וג'ורדן וואלי בתחום הסמיקונדקטורס ואטלנטיום בתחום הטכנולוגיות הסביבתיות.

להערכת יעקובי גלום פוטנציאל רב בכל אחת מהחברות הנ"ל להצפת ערך לאלרון. הקטליזטורים להצפת הערך ב- 12 עד 18 חודשים הקרובים הם: IPOs, גיוסים חיצוניים, הגדלת המכירות בחברות כמו גיוון אימג'ינג, סטרלינג ואחרות, השקת מוצרים חדשים וניסויים קליניים מתקדמים בחברות המכשור הרפואי.

בלידר מסכמים כי שנת 2007 התאפיינה בעיקר כשנה של השקעות בחברות חדשות וקיימות והשבחתן ופחות של אירועי EXIT. הראיה לכך היא השקת מוצרים חדשים ותחילת מכירות של מספר חברות פרטיות כמו סטרלינג, Wavion Safend, ועוד. אנו מעריכים, כי בשנת 2008 עיקר הפעילות תכוון להשבחת החברות הפרטיות הבולטות ולכן מאמינים כי אירועי EXIT (בעיקר גיוסים חיצוניים ו- M&A) יקרו רק לקראת סוף השנה. לאלרון כ- 56 מיליון דולר במזומן ללא חוב ולכן אנו מאמינים כי היא לא תפספס הזדמנויות השקעה נוספות.

בשורה התחתונה גורס יעקובי כי אלרון מתנהלת כפי שחברת החזקות קלאסית אמורה להתנהל. בתוך כך, מאמין כי קבוצת ההשקעות המגוונת של החברה, בנוסף לרקורד המוכח של ההנהלה, מהווים הזדמנות נהדרת להיחשף למספר תחומים טכנולוגיים צומחים ולא ביוקר. המלצתנו על החברה היא קניה עם מחיר יעד מאד שמרני של 14.5 דולר המגלם upside של 24%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה