למרות הירידות - המשקיעים הזרים עדיין נוהרים לארה"ב

מתן בן ברוך |
נושאים בכתבה וול סטריט

אתמול וול סטריט סגרה את הרבעון הגרוע ביותר מאז 2011. הסיבות למסכים האדומים במרבית הימים ברבעון האחרון נבעו החל מחוסר הוודאות בנוגע למועד העלאת הריבית מצד הפד', החששות מהאטה בכלכלה הסינית, מחירי הסחורות הנמוכים ועד למאבקי הנשיאות בבחירות הקרובות לבית הלבן. בשורה התחתונה המשקיעים ראו את מדד הדאו ג'ונס יורד 10% מתחילת השנה, את מדד הנאסד"ק מאבד 5% ואת מדד ה-S&P500 משיל יותר מ-8%.

אך נראה כי למרות המספרים החלשים האלו, המשקיעים ברחבי העולם עדיין מאמינים כי ארה"ב היא חוף מבטחים, כך למשל על פי נתונים רשמיים של הפדרל ריזרב - השנה הייתה שנת שיא בכל הנוגע להחזקות זרות במניות ובאגרות חוב אמריקניות.

והנה המספרים: נכון לסוף חודש יוני, משקיעים מחוץ לארה"ב החזיקו 6.2 טריליון דולר של אג"ח של ממשלת ארה"ב - שיא כל הזמנים, וזה בנוסף לעוד 5.9 טריליון דולר של מניות אמריקניות, מספר שהוא נמוך רק במעט משיא כל הזמנים שהיה ברבעון הראשון של השנה -החזקה במניות אמריקניות בסך 6 טריליון דולר.

נכון לעכשיו, משקיעים מחוץ לארה"ב מחזיקים כ-20% משוק המניות האמריקני ועל פי צפי של מומחים בשוק המספר הזה צפוי לגדול בחמש עד עשר השנים הקרובות להחזקה של כמעט שליש.

מאיפה הכסף מגיע? מדינות כגון נורבגיה וסין, המחזיקות בקרנות הון ממשלתיות אוהבות להשקיע בחברות גדולות ומבוססות שגם מחלקות דיבידנד גבוה, רבות מהחברות האמריקניות עונות על הדרישה הזו. כך גם יפן, שמנהלת את קרן הפנסיה הממשלתית הגדולה בעולם הודיעה לפני כשנה כי היא מתכננת לרכוש עוד מניות בשווקים זרים.

גם את שוק האג"ח האמריקני המשקיעים הזרים אוהבים, כך הם מחזיקים 43% מערך האג"ח הממשלתיות של ארה"ב בשוק, כאשר נציין שבזמן המשבר הגדול ב-2008 המספר הזה היה גבוה יותר ועבר אף את רף ה-50%. גם שוק החוב הקונצרני בארה"ב מפתה את המשקיעים הזרים שנמצאים שם בגדול ומחזיקים 35% מחוב החברות בשוק האג"ח הקונצרני.

נראה כי למרות התנודתיות החריפה בשבועות האחרונים המשקיעים ברחבי העולם עדיין מאמינים באיתנות הכלכלה האמריקנית, וזאת להבדיל משאר שוקי ההון האחרים בעולם (סין, יפן, אירופה), שם התנודתיות והעצבנות חריפים בהרבה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה