
שלטון המנהלים - הרוויח כ-250 מיליון דולר והפך לאחד מהשכירים העשירים במשק
בזמן שהחברה מאבדת כיוון והמניה נופלת, המנכ"ל הכי וותיק בחברה ציבורית, דן בודנר גורף הון. על הנזק הגדול של שלטון המנהלים ועל האקזיט הצפוי
דן בודנר זוכה בתואר - המנכ"ל הוותיק ביותר בחברה ישראלית בוול סטריט. מתוך כ-150 חברות, אין מנכ"ל שמנהל את החברה כ-26 שנה. בודנר מנהל את ורינט שהונפקה כחברה הראשונה אחרי 9/11 לפני 23 שנים והוא לא זז מהכסא. הציעו לו מיזוגים (גם עם נייס), הציעו לו אקזיטים (קרנות וחברות גדולות שהתעניינו). אבל הוא העדיף לשלוט לבד. בודנר גם זוכה בתואר נוסף - הוא המנכ"ל הכי וותיק של חברה ישראלית נסחרת (בוול סטריט ות"א). אין מנכ"לים שעומדים בראש החברה שלהם במשך תקופה כזו (היה אחד - גיל שויד שעזב לאחרונה את צ'ק פוינט)
מבחינה כלכלית, ומהזווית שלו הוא צודק. טוב לו במקום שלו, הוא מרוויח כ-10 מיליון דולר בשנה, בשביל מה למכור ולצאת. מה הוא יעשה? איפה הוא ירוויח כמו שהרוויח בורינט? ואיפה עוד הוא יהיה שליט על?
רגע, אתם בטח שואלים למה הוא השליט? התשובה היא שאין בעל שליטה בורינט. ורינט היתה חברה בת של קומברס של קובי אלכסנדר, אבל בשלב בקומברס ואלכסנדר הסתבכו עם בקדייטינג, כבר לא היתה להם אחיזה אמיתית בורינט. בודנר שהיה גם אז מנכ"ל מאוד דומיננטי, הפך לשליט על.
בודנר "המלך" של ורינט
קוראים לזה שלטון המנהלים וזו הרעה החולה של וול סטריט וגם של הבורסה בת"א. המנכ"לים האלו ששולטים כי אין להם בעל שליטה, עם אינטרסים שונים מהאינטרסים של המשקיעים - הם רוצים שכר גבוה, אופציות (שזה מהווה אינטרס זהה למשקיעים), אבל הם לא רוצים אקזיט. חוץ מזה - האם שמעתם פעם על מנכ"ל שרוצה להחליף את עצמו? הם מתקבעים על הכיסא, וזה לרוב רע לעסק. הם עושים זאת "בשביל החברה", אנחנו הכי טובים, הכי מנוסים, אבל מנכ"ל שנמצא 25 שנים בתור מנכ"ל הוא רע לחברה.
ניגוד העניינים המובנה הזה מתבטא בתוצאות העסקיות של החברה ובמניה של ורינט. פעם היא היתה שחקנית שווה לנייס, היום היא בתקופה של הנמכות ציפיות כאשר מדי פעם היא מפתיעה לטובה, בגדול - היא די תקועה ועם איומים גדולים. רואים את זה בשווי שלה - וול סטריט כל כך מאוכזבת ממנה שהיא מעניקה לה מכפיל רווח של 6. חברת טכנולוגיה בתחום של פתרונות למוקדים של שירותי לקוחות, במכפיל רווח חד ספרתי. ורינט מאוימת על ידי ה-AI. כל שוק מוקדי השירות של הלקוחות נמצא בשינוי מובנה והפתרונות משתנים. לא ברור איך הוא יראה בעקבות מהפכת ה-AI. בורינט טוענים שזו הזדמנות בשבילם והם מפתחים כלים שמתאימים ועובדים לצד פתרונות AI. אבל הסיכונים גודלים.
עכשיו יש דיבורים על אקזיט - קרן ההשקעות Thoma Bravo במגעים לרכישת ורינט, תסמכו על בודנר שהוא יידע לקבל את הקופון שלו עם תהיה עסקה. אבל גם אם תהיה עסקה בפרמיה, ורינט היא אכזבה גדולה. בודנר זכה בכסף, אבל הוא לא זכה בכבוד - הוא "קבר" את ורינט שהיתה פעם מובילת שוק אמיתית.
- 3.עם רבע מליארד דולר בכיס ממש מעניין לו את הזרבובית הכבוד שאתם לא נותנים לו... (ל"ת)אבישלום 03/07/2025 14:16הגב לתגובה זו
- 2.קובי 03/07/2025 12:25הגב לתגובה זוגם שם שלטון המנהלים
- 1.אנונימי 03/07/2025 08:02הגב לתגובה זואם תיהיה עסקה ולא כפי שנכתב. לקראת סוף הכתבה.