בין רמי לוי למרכז ת"א: מה המחיר המינימלי שתשלמו עבור סופגניה במאפיות ה"תל אביביות"?

וגם זה - ללא מילוי. רוצים סופגניה בסטייל, תשלמו עליה הרבה כסף. בדקנו את המחירים ברולדין, מתוקה, טל בייג'לס, אידלסון ועוד. וגם - איפה תמצאו את הסופגניה היקרה ביותר
משה בנימין |

חג החנוכה הוא מהחגיגיים שבחגי ישראל. סופגניות, נרות, סביבונים, שירים ומה לא. חגיגה חשובה לא פחות מתרחשת בקופות בוטיקי המאפיות הפזורים בת"א, אלה נערכו מבעוד מועד וגוזרים קופון של ממש במהלך ימי החג. אחרי שנתבשרנו השבוע כי רמי לוי ימכור סופגניות במחיר של 0.5 שקל, יצאנו לבדוק כמה ישלמו התל אביבים שלא הולכים עד הסופר.

רולדין - רשת ארצית עם מספר סניפים בתל אביב. שם תוכלו למצוא סופגניות רגילות וסוגים רבים של מילויים שונים, כמו שוקולד ואוזו (כן, הערק היווני). ברולדין גם מטגנים את הסופגניות במקום (ברוב הסניפים) ולשם כך סגרו חצי ממקומות הישיבה בסניף והקצו אותו לטובת שטחי טיגון ומכירת סופגניות.

המילויים: ריבת תות, ריבת חלב, וקצפות שוקולד שמנת/וניל המחירים: 4.5, 5.5 ו-7.5 שקל לקצפות.

טל בייג'לס - בערך כמו רולדין, גם בביגל'ס מקצים שטח נרחב למפגני טיגון ומכירת סופגניות, על חשבון מקומות ישיבה. בבייגל'ס תוכלו למצוא סופגניות מיני עם מילוי תות, סופגניות במילוי קרם קפה וריבת חלב, חמאת בוטנים ושוקולד.

המחירים: 5.5, 6.5, 7.5 שקל.

הבייקרי - צמודים למסעדה הנחשבת למעוז היאפים - ה'בראסרי' ושייכים להם. בהתאם לדימוי, למעמד ולשם המותג הפלצני משהו, בבייקרי עושים רק 2 סוגי סופגניות - תות ודובדבן. הסופגניות הן גם הקטנות ביותר, יחסית למה שניתן למצוא בשאר המקומות.

המחירים: לסופגניה ללא מילוי - 4 שקלים, במילוי תות ודובדבן 5 שקלים.

למרות הנטייה הטבעית לזעום על המחיר והתמורה עבורו, הדיווח מהשטח מלמד שסופגניות 'בייקרי' הן הטעימות ביותר, האיכותיות ביותר והמושקעות ביותר שניתן למצוא. כנראה שלמחיר יש סיבה מוצדקת.

בוטיק סנטרל - מוכרים סופגניות מטוגנות במילוי ריבה, ואפויות בקרם שוקולד. בנוסף, מילויים כמו תות, ואגוזים מעוטרות בוניל. מבחינת הגודל - היא עולה על זו של הבייקרי.

המחירים: 5.5 שקלים לכל סופגניה

חמדה - סופגניות בגודל בינוני. המילויים מעניינים - שוקולד בלגי, שוקולד לבן וחלבה, ריבת חלב וריבת תות משובחת.

המחירים: כל הסופגניות במחיר של 7 שקלים. בנוסף, 10+1 על הסופגניות.

מתוקה - 3 סוגי סופגניות. מיני, רגילה ואפוייה. המילויים לסופגניית המיני הם שוקולד, קרם חלבה, ריבות תות, שזיף וחלב. בסופגנייה הרגילה יש את אותם המילויים. הסופגנייה האפויה נעשית מקמח מלא ומגיעה עם ריבת פטל ושוקולד חרובים.

המחירים: 4.5 למיני, 6.5 לרגילה ו-6.5 שקל לאפויה. בנוסף 10+2 על המלאי.

בליקר - בהרצליה ופרישמן. סופגניות מיוחדות למיניהן עם שלל מילוים שונים. קרמבו קפוצ'ינו, קרמל, שוקולד לימון, וניל וריבה רגילה.

מחירים: . ריבה - 5 שקלים. כל הקרמים 7 שקלים

אידלסון - מכינים 2 סוגי סופגניות. רגילה וריבת תות, במחיר של 6 שקלים לכל סופגניה.

עם זאת, ראוי לציין, כי הסופרים הגדולים ורשתות השיווק משקיעות כידוע פחות רגש בכל סופגנייה ומשמשות בעיקר כסוג של פס ייצור לכמויות ענק. את הסופגניות עצמן, מוכנות למכירה לצרכן או לפני אפייה, מקבלות הרשתות בעיקר מ-2 מאפיות הענק פילסברי ובונז'ור שבעצם עושות את כל העבודה.

חישוב קל מעלה שהרווח לכל סופגניה שנמכרת באחד המקומות שצוינו הופך את חנוכה לחג שמח מאוד עבור המוכרים. אם לוקחים בחשבון שמרכיבי הייצור של הסופגניות נמכרים לבעלי העסקים בכמויות גדולות ובמחירים סיטונאיים הנמוכים בהרבה מהמחיר לצרכן, יוצא שסופגניית 'פרימיום' לכאורה איכותית עולה למאפיות הבוטיק פחות משקל לייצור.

עלויות ההכנה בבית, אם מתעלמים מהזמן שצריך להשקיע, העצבים והלכלוך עומדות על כ-15 שקלים להכנת קילו סופגניות ביתיות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה