לין במלחמה בהכפפת רשות החשמל למשרד התשתיות
דיון בוועדת הכלכלה בכנסת בנושא הרשות לשירותים ציבוריים חשמל, נקבע לשבוע זה (ד') במסגרת דיון בנושא משק החשמל. נשיא האיגוד, אוריאל לין, פנה אתמול באופן אישי לכל חברי הוועדה בבקשה שישמרו על עצמאותה של הרשות ויתנגדו להצעה בחוק ההסדרים - לפיה תוכפף הרשות למשרד התשתיות. מפנייתו עולה, כי "ניסיון העבר הוכיח, שזוהי הדרך היחידה המאפשרת הגנה נאותה על ציבור הצרכנים והמגזר העסקי במצב בו הם נזקקים לשירות חיוני ממונופול מוחלט".
לדבריו, "החלטתכם בנושא מיצובה של הרשות לשירותים ציבוריים חשמל, תקבע כיצד יראה משק החשמל בשנים הקרובות". בחוק ההסדרים מבקשים להכפיף את הרשות לשירותים ציבוריים חשמל, לשר התשתיות במטרה לשכלל את תהליך הרגולציה. איגוד לשכות המסחר מתנגד כיום בתוקף להצעה זו, ומבקש לשמור על עצמאות הרשות במילוי תפקידיה כפי הוגדרו בחוק משנת 1996, ואף להרחיב במסגרת זו את סמכויותיה.
הרשות לשירותים ציבוריים חשמל הוקמה במטרה ליצור מנגנון פיקוח על מתן שירות ציבורי חיוני - החשמל. על מנת לבצע את משימתה הודגשה בחוק משנת 1996, חשיבותה ועצמאותה המשפטית והתפקודית של הרשות, כמו גם עצמאותם של חברי הרשות.
באיגוד לשכות המסחר אומרים, כי עצמאות הרשות נועדה לוודא שהחלטותיה יקבעו על סמך שיקולים המשקפים ראיה מקצועית ואובייקטיבית, ולא על בסיס אילוצים לא רלוונטיים. פעולות הפיקוח צריכות להיעשות ברמה מקצועית, תוך שמירה על איזון אינטרסים בין הצרכנים, חברת החשמל, יצרני החשמל הפרטי והמדינה.
האיגוד אומרים היום, כי השינוי יפגע בתפקידי הרשות המוגדרים בחוק: קביעת תעריפים, קביעת אמות מידה ומדדים לטיב השירות וטיפול מול צרכני החשמל. השינוי יהפוך לדעת חברי האיגוד את הרשות מגוף מקצועי עצמאי ונקי מהשפעות חיצוניות - לגוף שיהיה כפוף ללחצים מבחוץ.
הכפפת הרשות למשרד התשתיות, אומרים באיגוד - תבלום את המשך הרפורמה במשק החשמל - משק החשמל עובר בשנים האחרונות שינוי חשוב הכולל פתיחתו לתחרות. בתהליך זה לרשות תפקיד מהותי בשמירה על האינטרסים של כל הגורמים הרלוונטיים במשק. השינוי יחזיר לדברי האיגוד את משק החשמל לעידן טרום החוק מ-1996 ויביא לחיזוק מעמדה המונופוליסטי של חברת החשמל, ולמעשה לגימודה של הרשות המפקחת.
בשנתיים האחרונות שכללה הרשות את מערכת יחסיה עם ציבור הצרכנים והיצרנים. כחלק מהמקצועיות והמשקיפות המאפיינים אותה, יזמה הנהלת הרשות תהליכי שימוע של הגופים הרלוונטיים במשק (מגזר עסקי, צרכנים פרטיים, יצרנים פרטיים ועוד) לפני קבלת החלטות משמעותיות לכלל המשק. תהליכי שימוע אלו הינם תנאי הכרחי לקיומו של ארגון מקצועי המודע לצורכי הצרכנים.
להלן שתי דוגמאות לחשיבותה של הרשות בניהול התקין של משק החשמל: תקן 12 (המעבר לדוחות נומינליים) ? דוגמא מצוינת לצורך בחיזוקה של הרשות. ללא התערבותה של הרשות, היה נדרש המשק לשלם תוספת עלויות חשמל של כ-360 מיליון ש"ח בשנת 2005.
באיגוד לשכות המסחר אומרים, כי פתיחה חלקית של תחרות בתחום היצור באמצעות אספקת חשמל על ידי יצרנים פרטיים (קיבוץ עין חרוד החל לספק חשמל לרשת הארצית).