הממשלה אישרה את תוכנית חלוקת האופציות של לאומי
הקבינט הכלכלי-חברתי בממשלה אישר (ג') את תוכנית חלוקת האופציות לציבור של בנק לאומי אשר יזם משרד האוצר. השר שטרית היה היחיד שלא אישר את ההצעה - והחליט להעדר מהישיבה. משיחות עם מעורבים בנושא - ההערכה בשלב זה היא, כי המהלך ילך לחקיקה בתוך חודשיים.
החשב הכללי, ד"ר ירון זליכה המוביל את המהלך אמר, כי ההחלטה שהתקבלה היום היא צעד גדול בדרך להשלמת הפרטת בנק לאומי עד סוף 2005 ובכך תושלם הפרטת כל המערכת הבנקאית לאחר 22 שנים. הוא אמר כי העלות להפעלת שיטה זו נאמדת כיום בכ-200-250 מיליון שקל והוסיף, כי בדומה להפרטות אחרות מרבית הסכום תמומן מתמורות ההפרטה ולא מתקציב המדינה.
למרות האישור - התקבלה ההצעה לפיה, תמשיך המדינה לחפש רוכש לבנק לאומי, במקביל להמשך הליך אישור תוכנית האופציות. ראש הממשלה דרש משר האוצר, נתניהו כי משרדו יציג את התוכנית לאישור כחוק לכל דבר.
עוד על פי ההחלטה שהתקבלה היום - תבוצע התוכנית לחלוקת אופציות בשלושה שלבים, כאשר מי שיממש את החבילה שיקבל בשלב הראשון, לא יוכל לממש את שני השלבים הבאים. ההערכה היא, כי את החבילה הראשונה של האופציות תממש שכבת המוצקה הרחבה בישראל שתאפשר העשרת העשירים גם כך עוד יותר. עוד על פי ההחלטה זכאים לקבלת האופציות יהיו רק אלה העונים להגדרה - אזרח ותושב ישראל, כך שישראלים יורדים לא יהנו ממנה.
שר האוצר, בנימין נתניהו, אמר כי, היעד של החזרת נכסי בנק לאומי לאזרחי מדינת ישראל יתבצע עד תום שנת 2005 באמצעות חלוקת המניות לציבור. במקביל קבע השר כי במידה ויתברר שקיימות אלטרנטיבות אפשריות נוספות למכירת מניות בנק לאומי הן תיבחנה ותיושמנה באם ניתן.
שר האוצר הוסיף כי, היתרונות העיקריים בדרך הפרטה זו הינם: שיתוף הציבור לראשונה בתמורת ההפרטה, זירוז והשלמה מהירה של תהליך ההפרטה (לאחר 21 שנה), הפחתת הריכוזיות במשק, תרומה חשובה לצמיחה במשק, העמקת שוק ההון, הגדלת כמות המניות הנסחרות והגברת מעורבות הציבור בשוק ההון.