איגוד לשכות המסחר: צופים פיטורי 80,000 עובדי חברות כוח אדם באוגוסט-ספטמבר
"כבר בחודשים אוגוסט-ספטמבר השנה יפוטרו כ- 80,000 עובדי חברות כח אדם, העובדים בפועל אצל מעסיקים שונים במשק", כך מזהיר חיים עוז, סמנכ"ל חטיבות ענפיות באיגוד לשכות המסחר.
בינואר 2008 נכנסה לתוקף הוראת חוק העסקת עובדים על-ידי קבלני כח אדם, הקובעת כי עובד חברת כח-אדם לא יוכל לעבוד במעמד זה תקופה העולה על 9 חודשים. משמעות הדבר היא כי בחודש אוגוסט הקרוב יאלצו מעסיקים רבים, אשר להם עובדי חברות כח אדם, להחליט באם לקבל את העובד, לאחר 9 חודשי עבודה, כעובד קבוע או לפטרו.
להערכת עוז, כ- 115,000 עובדים מועסקים באמצעות חברות כח אדם (ללא קבלני שירותים), זאת מתוך 2.7 מיליון מועסקים במשק. עובדי חברות כח האדם מהווים כ- 5% מכלל המועסקים במשק. במגזר הציבורי מועסקים כ- 45,000 עובדי חברות כח אדם, המהווים כחמישית מכלל המועסקים במגזר זה.
עוז מציין כי, המעסיקים מדווחים כי יוכלו לקלוט לא יותר מ- 15-20% מכלל עובדי חברות כח אדם כעובדים קבועים. "היות והמעסיקים צופים האטה בפעילות העסקית, הם מעדיפים, בעידן של אי ודאות כלכלית, שלא להרחיב את מצבת העובדים הקבועים. במגזר הציבורי צפויה קליטה דומה של עובדים, היות ולא יתווספו תקנים לקליטת עובדים קבועים כמספר העובדים המועסקים כיום באמצעות חברות כח-אדם."
"מצב זה יגרום להגדלת מעגל המובטלים במשק בצורה קיצונית ביותר, וכתוצאה מכך לירידה בצריכה הפרטית. פיטורי עובדים רבים הנמצאים ברמות השכר הבינוניות והנמוכות יאיצו את ההאטה בקצב הצמיחה, ויממשו את התחזיות השחורות של מיתון במשק הישראלי", הדגיש סמנכ"ל חטיבות ענפיות באיגוד לשכות המסחר.
בהקשר הזה, אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, פנה אתמול (1.7.08) לשר התמ"ת, ח"כ אלי ישי והתריע בפניו כי היעדרו של פתרון, החייב לקבל ביטוי בחקיקה כבר בחודש אוגוסט הקרוב, יגרום לפיטורי עובדים רבים. לין הציע לשר להאריך את תקופת העסקה של עובדי חברות כ"א ל- 18 חודשים ולא 9 חודשים כיום."