לראשונה מאז דצמבר: שוק האג"ח בארה"ב מאותת על תום עידן הורדות הריבית

נקודת המפנה: חילוץ בר סטרנס בידי הפדרל ריזרב. מנהל השקעות בוול סטריט: "יש תחושה שהיציבות חוזרת לשווקים"
עדי בן ישראל |

כבר חודשים שיו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, מוריד את הריבית בארה"ב ונוקט בצעדים שונים הן על מנת לרכוש את אמון השווקים והן על מנת למנוע מיתון בכלכלה האמריקנית. התשואה הממוצעת על אגרות החוב הממשלתיות בארה"ב עלתה ב-0.33% מהשפל השנתי של 2.49% שנרשם ב-17 במארס. מדובר בעלייה הראשונה מאז חודש דצמבר.

נראה כי תכנית החילוץ של בר סטרנס בידי ה'פד' ב-16 במארס החזירה את הביטחון לשווקים, וזאת לאחר שהתשואה על אגרות החוב הממשלתיות נפלה לשפל שלא נראה מאז 2003 על רקע מחיקות העתק בידי הגופים הפיננסיים השונים.

"יש תחושה שהיציבות חוזרת לשווקים", אומר ג'ון הנדריקס, מנהל השקעות ב-Hartford Investment Management. "הערותיו של ברננקי לפיהן יש כבר הקלה מוניטרית רחבה במערכת, כמו גם הצעדים האחרים שננקטו, יסייעו לכלכלה להתאושש במחצית השנייה של השנה".

נקודת המפנה הגיעה לאחר חילות בר סטרנס בידי ה'פד', אשר העניק הלוואה של 30 מיליארד דולר לג'יי. פי. מורגן לצורך ביצוע העסקה. אגרות החוב נוטות לרשום עליות כשהכלכלה והאינפלציה רושמות האטה, אולם מאז ה-17 במארס מחירי האג"ח רשמו ירידות של 1.59%, וזאת לאחר זינוק של 14.5% מאז ה-12 ביוני (ערב פרוץ המשבר הכלכלי).

"מתחילים לראות שיפור", מדגיש אנדרו הרדינג, מנהל השקעות ב-Allegiant Asset Management. "הייתה סדרה של אירועים חיוביים".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה