הפוטנציאל החבוי של מניית סיווה? מחצית מהטלפונים הסלולרים בעולם ישתמשו בטכנולוגיה שלה

תאריך היעד: כבר ב-2009. אנליסט ב-RBC: "זהו תרחיש ריאליסטי". המניה צנחה בכ-35% בפחות מ-3 חודשים
עדי בן ישראל |

לא כולם בישראל מכירים היטב את חברת השבבים הישראלית סיווה (סימול: CEVA), החברה שמספקת ציוד גם ל-iPhone של חברת אפל (סימול: AAPL), אולם סמנכ"ל הכספים של סיווה מעוניין לדאוג לכך שהעולם כולו יכיר את החברה. בראיון לסוכנות בלומברג אומר יניב אריאלי, כי הפטנט של החברה יותקן בכמחצית מכל מכשירי הסלולר בעולם כבר בשנה הבאה, וזאת בעוד חברות סלולר בהובלת נוקיה מעוניינות להפחית את הוצאותיהן.

סיווה צופה כי 30%-50% מכל מכשירי הטלפון הסלולרי בעולם ישתמשו בטכנולוגיה שלה, לעומת 12% בלבד נכון לרבעון הרביעי של 2007. "זהו תרחיש ריאליסטי", אומר האנליסט דניאל מירון מבית ההשקעות RBC, אשר מעניק המלצת "תשואת יתר" למניה. המניה, אגב, נסחרת בוול סטריט לפי שווי של 168 מיליון דולר, והיא נפלה בכ-35% מאז שלהי דצמבר.

ענקיות הסלולר בעולם תרות אחר טכנולוגיות שונות שיאיצו את קצב הייצור על מנת לעמוד בביקושים המגיעים מכיוון השווקים המתעוררים. סין, למשל, הינה שוק הסלולר הגדול בעולם, וההערכות הן כי שוק זה יגיע ל-738 מיליון טלפונים סלולרים עד שנת 2010 לעומת 540 מיליון טלפונים כיום. על מנת לחסוך בהוצאות, חברת נוקיה העולמית מסרה בחודש אוגוסט האחרון כי היא תסתמך יותר על מיקור חוץ מחברות כדוגמת Infineon ו-Broadcom, הלא הן לקוחותיה של סיווה.

מירון מזהיר באותה נשימה, כי הסיכון הגדול ביותר העומד בפני סיווה הוא כי ההאטה הכלכלית הגלובלית תפגע בביקושים לטלפונים סלולרים. הטכנולוגיה שפיתחה סיווה מתרגמת קולות ותמונות לנתונים דיגיטלים. כל חוזה עם יצרנית שבבים מעניק לסיווה מאות אלפי ועד מיליוני דולרים, אמר מנכ"ל החברה, גדעון וורת'ייזר, בראיון לבלומברג.

סיווה צופה כי הכנסותיה ב-2008 יסתכמו ב-39-41 מיליון דולר, לעומת 33.2 מיליון דולר ב-2007. ההוצאות התפעוליות של החברה לא צפויות לחרוג מ-34.8 מיליון דולר, לעומת 31.3 מיליון דולר בשנה שעברה. "ב-6 החודשים האחרונים היו התפתחויות גדולות בשוק הסלולר, והן ייטיבו עם הצמיחה והרווחיות שלנו בשנים הקרובות", סיכם אריאלי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה