נפילה של 20% בסין לא מספיקה: ה-CSI עלול לצלול 21% נוספים
הטלטלה בשווקים הפיננסיים בעולם הפילה את מדד ה-CSI בשנחאי בכ-20% מהשיא - הירידה החדה ביותר מזה 3 שנים. אנליסטים ומשקיעים רבים מנסים להבין האם די בירידה זו, אולם הערכות בשוק מדברות על כך שהמדד ימשיך ליפול, בשיעור של 20% נוספים.
מכפיל הרווח הממוצע של המניות במדד עומד כיום על 41.12 - פי 2 מהממוצע של 19.71 אשר מאפיין את המניות הסיניות הנסחרות בהונג קונג. עושה רושם שהמניות הסיניות הנסחרות בשנחאי ובשנזן איבדו שליטה, בעוד שאותן מניות בהונג קונג נסחרות במכפילים נמוכים הרבה יותר. אמנם לאורך ההיסטוריה נסחרו המניות בסין במכפילים גבוהים יותר מאלו שנסחרו בהונג קונג, אולם הפרמיה הגבוהה ביותר עמדה על 65% ולא כ-100%.
פער השווי הזה בין ה-CSI לבין הונג קונג המשיך להתרחב גם כאשר המדד בשנחאי נפל בחודשים האחרונים, שכן אותן מניות בהונג קונג ספגו גם כן ירידות חדות. אם ההיסטוריה אכן מעידה על העבר, הרי שהנתון הבא אמור להדאיג את המשקיעים בסין: בפעם האחרונה שהמניות בסין נסחרו בפרמיה כל כך גבוהה על המניות הסיניות בהונג קונג, הן נפלו ב-15% כבר בתוך חודש.
"התשובה הקצרה שלי תהיה: כן, המניות צריכות לרדת", אמר דייוויד לזנבי, מנהל השקעות המכוון לשווקים המתעוררים וחולש על נכסים בהיקף של 6 מיליארד דולר ב-Legg Mason. לזנבי מציין כי לעומת נפילה של 32% במניות הסיניות הנסחרות בהונג קונג בחודשים האחרונים, המניות הסיניות בשנחאי לא צמצמו את הפער והן עדיין יקרות. לזנבי הדגיש כי הוא מכר את כל החזקותיו המנייתיות בסין כבר בסוף הרבעון השלישי של 2007.
לפי נתוני סוכנות בלומברג, על מנת שפער השווי בין שנחאי להונג קונג יחזור לרמת הממוצע ההיסטורי, ה-CSI צריך ליפול לרמה של 3,696.87 נקודות, רמה שתהווה מכפיל רווח ממוצע של 32.52. במילים אחרות, המדד צריך לרדת ב-21%.
מצד שני, יש התולים את תקוותם בצמיחה המהירה בסין ומסבירים כי המניות הסיניות שונות ממניות במדינות אחרות. כלכלת סין צפויה לצמוח השנה בקצב של 10.25% - פי 6 מהצמיחה החזויה בארה"ב. מנהל ההשקעות צ'אן קם-קונג, החולש על נכסים בהיקף של 15 מיליארד דולר ב-DBS, אומר שהמניות הסיניות עוד יעלו. לדבריו, "המניות הסיניות הן בהחלט יותר אטרקטיביות. הצריכה הפרטית תחזיק מעמד למרות ההאטה הכלכלית בארה"ב".