התחזקות קלה של הדולר: נסחר סביב - 4.13 שקל
את יום המסחר האחרון לשבוע פותח המטבע האמריקני בעליה של כ-0.4% ונסחר סביב 4.129 שקל זאת לאחר שאיבד מאז תחילת השבוע כ-1.5%. האירו מוסיף הבוקר 0.77% לרמה של 5.642 שקל.
מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי שערו היציג של השקל סגר אתמול ברמה של 4.1130 הגבוהה ביותר מאז ה-6 ליוני אך ניחלש מעט במסחר של אחה"צ וניסחר סביב הרמות של 4.1250. הצטמצמות פער הריביות לאחר קביעת שער הריבית ביום שני האחרון ברמה של 4.0% ממשיך לתמוך בהתחזקותו של המטבע הישראלי.אולם, הצפי כי פער זה ילך ויקטן גם משום שהלחץ להורדת ריבית בארה"ב גובר כשבישראל ,צפויה הריבית להמשיך ולעלות הוא הגורם העיקרי להתחזקותו של השקל אל מול הדולר. כמו כן התייצבות שווקי ההון בעולם עשויה להחזיר את תאבון המשקיעים לסיכון ולחדש ביתר שאת את זרם ההשקעות הזרות לישראל עובדה אשר תתמוך משמעותית בהמשך התחזקותו של המטבע הישראלי.
התבטאותו של ברננקי ביום רביעי כי "הפד יהיה מוכן לפעול לפי הצורך" בכדי להתמודד עם המשבר הנוכחי חיזקה את הספקולציות כי הריבית בארה"ב תרד בכ-0.25% כבר בתקופה הקרובה. התחדשות המגמה השלילית בוול סטריט על רקע חששות מהתיקרות האשראי המשיכו להכביד גם הן על השטר הירוק. "אם ברננקי ישתמש בטון שלילי כלפי הורדת ריבית זה עלול לגרום לסערה במסחר, כולל מניות" מסר אקיו שימיזו מנהל בכיר מ Mitsubishi UFJ Trust & Banking. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3670 כנגד האירו ,116.30 אל מול היין ו 2.0155 כנגד הסטרלינג.
היין ניחלש לאחר שבורסות אסיה סיימו במגמה חיובית. התחזקות ההערכות כי משקיעים יפנים פרטיים ימשיכו להוציא כספם אל מחוץ לגבולות יפן עם הקמתם של מספר קרנות נאמנות חדשות אשר ישימו דגש על השקעות חוץ הוסיפו גם הן להתגברות המכירות על המטבע היפני. אמש פורסמו מספר נתונים משמעותיים על הכלכלה היפנית וביניהם תפוקה תעשייתית ושיעור האבטלה אשר ירד לרמה של 3.6%.בנוסף פורסם מדד המחירים לצרכן ליבה אשר הצביע על ירידה של 0.1% וחיזק את ההערכות כי הריבית ביפן תשאר ללא שינוי בתקופה הקרובה. אולם, פירסומים אלו זכו לתגובה מוגבלת מאוד עקב המתנת המשקיעים למוצא פיו של ברננקי בהמשך היום.כעת נסחר היין סביב הרמות של 116.05 כנגד הדולר ,159.00 אל מול האירו ו 234.50 אל מול הסטרלינג. היום יהיה גדוש בארועים כלכלים, בגוש האירו יפורסם הסנטימנט הכלכלי ב- 09:00 (GMT) ובמקביל יפורסמו נתוני רמת האבטלה אשר צפויים להמשיך ולתמוך במטבע האירופי. בארה"ב יפורסם המדד לצריכה פרטית ב 12:30 (GMT). המדד מהווה את אחד ממנועי הצמיחה העיקריים של הכלכלה הגדולה בעולם. בנוסף, יפורסמו נתוני ההכנסה הפרטית אשר צפויה להצביע על ירידה ביחס לפירסום הקודם. ב-14:00 (GMT) ינאם נגיד הפד ברננקי כשהמשקיעים ינסו לקבל איתותים לגבי המשך מדיניותו של הפד בטיפול המשבר הנוכחי בשוק המשכנתאות המשני והמשכות החששות מחנק אשראי.
נפט: מחירו של הזהב השחור ירד אמש לאחר שמשקיעים מימשו רווחים על חוזים עתידים בדלק לחודש ספטמבר אשר פוקעים היום. "מחיר הנפט עלה בחדות לאחר ירידות חדות במלאי הדלק ביום רביעי אולם, השווקים יודעים כי אנו לקראת סיום עונת נסיעות (הדלק) ולכן אנו רואים מכירת חיסול", מסרה אמנדה קורוזנדורף אנאליסטיט סחורות מ Summit Energy לואיזינה. המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר התפתחויות במזג האויר בהינתן תקופת ההוריקנים והחשש מפגיעה בפיעלות במפרץ מקסיקו. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט לחודש ספטמבר סביב הרמות של 73.550 דולר לחבית.
זהב:מחירה של המתכת היקרה עלה אמש עקב חששות משיבושים בהספקה על רקע הודעה של חברת ליהיר כי מכרה בפפואה ניו גיני יצא מכלל פעולה כתוצאה משביתת עובדים. התחזקותו של האירו אל מול הדולר מסייעת גם היא לעליות במחירו של הזהב.השטר הירוק מהווה השקעה אלטרנטיבית לזהב וכשהוא ניחלש אל מול האירו משקיעים רבים פונים חזרה אל המתכת היקרה.כעת ניסחר חוזה עתידי לחודש אוגוסט על הזהב סביב הרמות של 670.0 דולר לאונקיה.