קובי כהן מאופנת כאוס מתנגד להתראת פשיטת הרגל נגדו

הגיש הבוקר (ה') את התנגדותו להתראה בפני בית המשפט המחוזי בת"א בטענה כי הרשת עוברת ארגון מחדש
אפרת אדיר |

המצב הכלכלי הקשה אליו נקלעה רשת אופנת "כאוס" הביאה את בעלי החברה לסגור סניפים בקניונים ברחבי הארץ ובימים אלה הוגשה בקשה מצד אחד הסיטונאים של הרשת, אלי ביטון, להכריז על קובי כהן, מבעלי "כאוס" כפושט רגל. זאת, בטענה כי כהן לא עמד בהתחייבויותיו הכספיות לביטון. בתגובה, הגיש הבוקר (ה') קובי כהן התנגדות להתראת פשיטת הרגל שהוגשה נגדו, בבית המשפט המחוזי בת"א. כהן, באמצעות משרד עורכי הדין חזקיה-חכמון אומר בתצהיר כי הקשיים אליה נקלעה הרשת מקורם בהתנתקות של ישראל מרצועת עזה והמשכם טלטלה כלכלית שנגרמה לרשת האופנה. כזכור, ייצרה החברה את הסחורה שנמכרה בחנויות הרשת במתפרות שפעלו במחסום ארז, אשר היו בבעלות משפחתו של קובי כהן.

בשנת 2004, משנסגרו המתפרות סמוך לפני ההתנתקות, החלה החברה בחיפוש אחר מקורות ייצור וביצעה רכישות של סחורה בחו"ל, בין היתר, באמצעות איש העסקים אלי ביטון, העוסק בסיטונאות. ייבוא הסחורה מחו"ל היה כרוך בלימוד הליכים חדשים ונתקל בקשיים, הן בשל לוחות הזמנים והן בקושי בהעמדת המזומנים. הפעילות נעשתה במימון פרטי של קובי כהן, מבלי שהמדינה העמידה סיוע ארגוני או כלכלי.

לטענת עוה"ד של כהן, אחד המשלוחים שהוזמנו מאלי ביטון עוכב והסחורה הגיעה לרשת באיחור, כשהיה ברור כי לא תימכר בכמויות ובמחירים שתוכננו תחילה. ביטון, מצידו, סירב לקבל בחזרה את הסחורה או את חלקה, ודרש את פרעון החוב הנטען בתשלומים גבוהים מדי, שבחלקם לא נפרעו. "בנסיבות אלה, נפתחו כנגד קובי כהן תיקי הוצל"פ על ידי ביטון, וכאמצעי לחץ נוסף, הגיש ביטון גם התראה בכתב על פשיטת רגל של כהן", טוענים עוה"ד.

עוד מוסיפים עוה"ד של כהן, כי נושים אחרים, לרבות בנק דיסקונט, נמנעים מנקיטת צעדים חד צדדים ומאפשרים לו לפעול, מבלי להערים עליו מכשולים נוספים.

הטיעון המשפטי המרכזי של עורכי דינו של כהן הוא כי "מדובר בהפעלת לחץ על החייב, בדרך מזיקה, וככל הנראה לקידום מטרות שאין להן קשר עם הליכי פשיטת הרגל", ומכאן הם מבקשים את ביטולה של ההתראה.

נימוק נוסף שמעלים עוה"ד הוא שבימים אלה עוברת הרשת ארגון מחדש ופשיטת רגל לא תסייע להליכים אלה בכלל, ולא לנושה בפרט. "על פי התכנון, הסחורה של "כאוס" תימכר ברובה לחנויות רחוב, כך שניתן יהיה להציע מחירים אטרקטיביים ללקוחות", אומרים עורכי הדין של כהן. חברת כאוס הוקמה בשנת 1995 על ידי דוד גבריאלי. בשנת 2001, נרכשו 50% מהחברה על ידי חברת ש.ק כהן השקעות ונכסים בע"מ, שבבעלות קובי כהן ואחיו שלומי כהן. ב-2005 עזב גבריאלי את החברה ופתח מותג ביגוד עצמאי. עד שנת 2003, הייתה "כאוס" חברה רווחית וצמחה ממחזור של כ-6 מיליון שקל בשנה למחזור של כ-24 מיליון שקל בשנה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה