הדולר ממשיך לאבד גובה: יורד 0.26% לרמה של 4.11 שקל

מחדר המסחר של פינוטק נמסר כי "לשקל יש כעת שלל סיבות להמשיך את התחזקותו". האירו מתחזק 0.14% לרמה של 5.62 שקל
יוסי פינק |

מטבע הדולר פתח את המסחר בירידה של 0.26% לרמה של 4.117 שקל, רמת שפל מאז תחילת חודש יוני. האירו פתח בעליה של 0.14% לרמה של 5.62 שקל.

מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי בהתאם לציפיות, השטר הישראלי צובר תאוצה וממשיך במרץ את מסע התחזקותו כנגד הדולר כשהוא מכוון לרמה של 4 שקלים לדולר.

"לשקל יש שלל סיבות להמשיך את התחזקותו; נתוני המשק מצביעים על האצה בצמיחה לצד ירידה באבטלה ומכשירים את הקרקע לכניסתם של משקיעים זרים, בנוסף לכך העליות בוול סטריט עשויות למשוך גם את המדדים בארץ לעליות ולהוות זרז נוסף לכניסתו של מטבע חוץ למשק הישראלי ולהתגברות כוחו של השקל, יש לזכור כי חוסר היציבות בעולם מפריע מעט למרוצו של השקל ולכן צפויים גם תיקונים בדרך" כך נמסר מפינוטק.

בעולם

הדולר שומר על כוחו כנגד העיקריים, זאת כשברקע נמשכת תנודתיות גבוהה בשערי החליפין. הערפל סביב מדיניותו העתידית של הבנק המרכזי בארה"ב נמשך כל העת, במצב הנוכחי הספקולנטים מושכים בחוטים ומתדלקים את השווקים בתנודתיות גבוהה מהרגיל. כעת הדולר נסחר סביב הרמות של 1.3655 אל מול האירו, סביב הרמות של 115.30 אל מול היין וסביב הרמות של 2.0150 אל מול הסטרלינג.

גוברות ההערכות כי ה- FED יפעל להורדת ריבית של 0.25% בהחלטת הריבית הקרובה ב- 18.9, וכן עפ"י ניתוח החוזים העתידיים עולה כי קיימים 44% סיכויים להורדת ריבית חדה יותר עד לרמה של 4.75%. התחזקות הערכות אלה מחלישה את הדולר ותומכת בצביעתה של הבורסה האמריקאית בירוק.

התנודתיות הגבוהה בשערי המטבעות נמשכת בדגש על המטבע היפני שאינו מצליח לבחור כיוון. ניתן במיוחד לראות זאת בצמדי המטבעות ניו זילנדי/יין ואוסטרלי/יין, זאת בשל פערי הריביות הגבוהים.

היום קיימת דריכות גבוהה בשווקים כאשר עיני המשקיעים נשואות אל כיוונה של ארה"ב, שם יתפרסמו התוני התוצר לרבעון 2 וכן נתוני ההוצאה לצריכה פרטית, היום צפוי להתפזר הערפל סביב כיוונו של השטר הירוק ונוכל לקבל רמזים ממשיים על חוסנה של הכלכלה האמריקאית.

זהב: אמש עלה באופן מתון מחירה של המתכת היקרה, זאת על רקע העליות במדדים המובילים בארה"ב. העליות בבורסה מרגיעות את המשקיעים שמאמינים שזהו איתו חיובי לעליית כוחם של הסחורות. יש לציין גם את התייקרותו של הנפט שמושכת אף היא את הזהב לכיוון מעלה וכמובן את חולשתו של הדולר שלרוב נע בכיוון הפוך לזהב. לסיכום, לזהב יש את כל הסיבות לחזור ולנסות לפרוץ את הרמה של 670 דולר ביומיים הקרובים. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 668.00 דולר לאונקיה.

נפט: מחירי הנפט מאמירים בכ- 2% לאחר שפורסם אמש על ירידה תלולה של 3.5 מליון חביות בספירת המלאי השבועי בארה"ב. כמובן שירידה כה חדה במלאי בניגוד לצפי מחדירה חששות בקרב הסוחרים כי קצב האספקה אינו עונה על הביקוש מצד צרכנית הנפט מס' 1 בעולם. בנוסף לכך יש לציין גם את הירידות החדות במלאי הבנזין וזאת עם פתיחת עונת ההוריקנים בארה"ב שזורעת אי שקט בקרב המשקיעים. "הנפט נכנס לעליות ואנו עשויים לראות את המחיר מטפס לכיוון 75 דולר בימים הקרובים",כך נמסר ע"י טריידר בכיר מטוקיו. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב רמות של 73.60 דולר לחבית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה