ניתוח תיק: אלה הן מניות השורה השניה בת"א - שהמוסדיים החליטו לרכוש השנה
מי הן המניות שעניינו את הגופים המוסדיים בשנת 2014? לא מעט משקיעים אוהבים לעקוב אחר ההשקעות של הגופים המוסדיים בבורסה. בדר"כ המשקיעים נחשפים להעדפות המוסדיים באמצעות המלצות שיוצאות לתקשורת, חשוב יותר לראות איפה המוסדיים שמים את הכסף. "אם הם קונים את המניה - הם בטוח יודעים משהו", זאת הטענה הרווחת של הסוחרים. אז , אתר Bizportal ריכז עבורכם את המניות שבהן הפכו הגופים המוסדיים לבעלי עניין בשנה האחרונה.
אז בכדי לבדוק מיהן המניות האהובות על המוסדיים בשנה החולפת, סרקנו את אתר המאיה בכדי לאתר את כל הניירות שבהן הפכו הגופים המוסדיים לבעלי עניין. בדקנו כי נכון להיום, אותם הגופים ממשיכים להיות בעלי עניין - והנה התוצאות. הכתבה הראשונה בסדרה תעסוק במניות הנמצאות במדד ת"א 75 שבהם תפסו המוסדיים פוזיציה.
מבדיקת Bizportal עולה כי מתחילת 2014 המוסדיים תפסו פוזיציה ב-12 מניות ממדד ת"א 75 שהפכו אותם לבעל ענין. הנתון המעניין הוא שמחצית מהניירות האלו הם של מניות דואליות. מבין המניות שנסחרות רק בת"א: שלוש הן מתחום הנדל"ן, אחת מתחום התקשורת ואחת מתחום הביגוד. המניה האחרונה היא המניה החביבה ביותר על המשקיעים הזרים בשנה האחרונה - חברת פרוטרום.
1. פרוטרום - פסגות ומגדל
מניית פרוטרום היא אולי המניה החמה ביותר בבורסה בשנה החולפת. המניה הניבה תשואה חיובית של 33% והשווי שלה ממקם אותה במקום ה-21 מבחינת שווי השוק בבורסה. גורמים בשוק מסרו ל-Bizportal כי ההתעניינות במניה היא לא רק של הגופים המוסדיים בארץ אלא גם של משקיעים זרים שאוהבים מאוד את המניה.
- קרנות החוב הטובות והחלשות - ומה התשואה שתקבלו בקרנות כאלו?
- ליברמן קורא למוסדיים להשקיע בהייטק הישראלי: האם זה מהלך נכון?
בחודש אפריל הפך בית ההשקעות פסגות לבעל עניין בחברת תמציות הטעם והריח כשרכש מניות בבורסה במחיר של 91 שקלים למניה. בחודש אוגוסט גם חברת מגדל הפכה לבעלת עניין בחברה כשרכשה מניות בשוק במחיר של 84 שקלים למניה. היום נסחרת המניה במחיר של יותר מ-96 שקלים למניה - ולעת עתה ניתן להעריך כי בבתי ההשקעות מאוד מרוצים מההשקעה.
2. פוקס - ילין לפידות ומגדל
חברת פוקס הוכיחה בשנים האחרונות כי היא יודעת לצמוח גם בתנאי השוק המקומי. החברה שבשליטת הראל ויזל הצליחה בשנים האחרונות לכבוש נתח שוק בזכות זכיונות למותגים נוספים אותם ייבאה לארץ ורכישות והשקעות שבוצעו.
בתחילת השנה, ניצל איש העסקים לב לבייב את הגאות בשווקים כדי לחסל את האחזקות שלו. הגופים המוסדיים בארץ רכשו מניות בכמויות. בינואר ביצעה לבייב את ההפצה הראשונה ובמגדל רכשו מניות לפי מחיר של 96.5 שקלים למניה. באפריל בוצעה הפצה נוספת של יתרת המניות של לבייב וילין לפידות רכשו חבילה לפי מחיר של 98.3 שקלים למניה.
- מה יהיה מחר בבורסה?
- הבנקים מרוויחים, הלקוחות פחות: מה הריבית שהבנקים מציעים לכם בפיקדונות?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מבצע 'צוק איתן' והחשש מהאטה במשק גרמו לירידות במניית החברה שנסחרת סביב רמה של 83 שקלים למניה. ניתן להעריך בזהירות כי המוסדיים אשר רכשו את המניות מידי לבייב מצטערים בטווח הקצר על העסקה - אך ככל הנראה הראייה שלהם היא ארוכת טווח ואם הראל ויזל ימשיך לצמוח כפי שעשה עד כה - סביר להניח שהמניה תחזור לרמות גבוהות יותר.
3. איתוראן - מגדל ומיטב דש
מנייה נוספת שהייתה חביבה על המוסדיים בשנה החולפת היא איתוראן. בשנה החולפת הפכו מגדל ומיטב דש לבעלי עניין בחברה. מגדל תפסה פוזיציה בנייר בחודש אפריל ובמיטב דש עשו זאת בחודש ספטמבר. עם זאת, לגבי מיטב דש נסייג את דברינו מאחר ופוזיציה מהותית בחברה מחזיקות תעודות סל בשיעור של כ-3%. האחזקות שבידי הקרנות והקופות גמל היא יחסית נמוכה.
4. איזיצ'יפ - מגדל
השקעה מהותית נוספת של חברת הביטוח מגדל בוצעה בחברת איזיצ'יפ. ההפיכה של מגדל לבעלי עניין בחברת ההייטק בוצעה לפני פחות מחודש. קופות הגמל וקרנות הנאמנות תפסו פוזיציה בחברה. בחודש שחולף מניית החברה לא זזה - ולכן עדיין מוקדם מדי לבחון האם מדובר בעסקה טובה עבור מגדל או שלא.
5. אבוג'ן - הראל
מניית מדד ת"א 75 נוספת שעלתה על הרדאר של המוסדיים היא אבוג'ן. בחודש יולי האחרון קבוצת הראל הפכה לבעלת עניין בחברה כאשר את הפוזיציה תופסות קופות הגמל. בדומה לאיזי'ציפ - ככל הנראה בהראל לא ימהרו למכור את האחזקה שלהם ויעדיפו להמתין להתפתחויות עסקיות בחברה והתקדמות בפיתוח המוצרים. אם כי דברים עלולים להשתנות מן הסתם.
6. אפריקה נכסים - פסגות
בפסגות מאוד אוהבים את קבוצת אפריקה. בחודש מאי בית ההשקעות תפס פוזיציה במנייה לפי מחיר של 47 שקלים למניה. היום המניה נסחרת ב-56 שקלים והמניה עדיין נסחרת עמוק מתחת להון העצמי של החברה. השווי של החברה כיום הוא 1.6 מיליארד שקל כאשר ההון העצמי הוא סביב 2.6 מיליארד שקל. ייתכן - וזאת הסיבה המרכזית מדוע בפסגות תפסו פוזיציה בנייר.
7. מזור רובוטיקה - מגדל
שוב פעם מגדל - אך הפעם הפוזיציה היא בחברת הביומד מזור רובוטיקה. בחודש יולי תפסה חברת הביטוח פוזיציה במניה. מניית מזור איבדה מאז כ-10% מערכה - אך לעת עתה במגדל לא ממהרים למכור את האחזקות שלהם. האם העסקה תשתלם לחברת הביטוח בטווח הארוך? ימים יגידו.
8. נובה - ילין לפידות
בילין לפידות החליטו בחודש יוני לתפוס פוזיציה בחברת ההייטק נובה באמצעות רכישת מניות בשוק. עד כה, קשה לדעת האם הפוזיציה רווחית או לא, אך מאחר ונובה פועלת בשוק מחזורי (תקופות של עליות ושל ירידות בביקושים) ככל הנראה בילין לפידות מעריכים כי החברה תשכיל ולצמוח מעל צמיחת השוק. דוחות הרבעון השלישי שפרסמה נובה בהחלט מאותתים כי זה הכיוון.
9. נצבא - פסגות
השקעות נוספת שביצע בית ההשקעות פסגות היא בחברת הנדל"ן מניב נצבא. בחודש יולי הפך פסגות לבעל עניין בחברה. ההפיכה של פסגות לבעל עניין הינה חלק מהמעבר של קופות עמיתי חבר לידי פסגות. בית ההשקעות קיבל את האחזקות של עמיתי ח.ב.ר והפך לבעל עניין בחברה. לכן - ניתן להניח כי ההפיכה הזאת היא טכנית מיסודה ולא מעידה על שינוי בפוזיציה של בית ההשקעות על החברה.
10. סיליקום - הראל
מניית הייטק נוספת שעמדה בשנה החולפת על רדאר המשקיעים היא סיליקום. בחודש ספטמבר הראל הפכו לבעלי עניין בחברה. לאחר שהמניה נסחרה ברמה של 70 דולר למניה ואיבדה כשני שליש מערכה בחודש יולי החלה מגמת שינוי במניה ששוב מתחילה לדשדש אט אט כלפי מעלה. האם הראל זיהו את התחתית של המניה? ימים יגידו.
11. ריט 1 - מגדל
בגופים המוסדיים אוהבים לעתים לקחת פוזיציה ארוכת טווח - בייחוד בחברות אשר מניבות דיבידנדים שוטפים למשקיעים. אחת מהמניות שבה תפסה חברת הביטוח מגדל פוזיציה היא חברת הנדל"ן מניב ריט 1 אשר מחלקת למשקיעים את מלוא הרווחים כדיבידנד. ההשקעה בוצעה בחודש אוגוסט לפי מחיר של 932 אגורות.
12. חלל תקשורת - הפניקס
בחודש ספטמבר הפכה הפניקס לבעלת עניין בחברת חלל תקשורת. העסקה בוצעה במחיר מניה ממוצע של 49 שקלים למניה. מניית חלל נסחרה במהלך השנה במחירים של 70 שקלים למניה - אך איבדה גובה במהירות בעקבות מחלוקת לגבי מתווה העסקה למכירת החברה. האם בחברת הפניקס צופים עסקה חדשה למכירת החברה?
*זה המקום לציין - הטענה על פי "המוסדיים יודעים איזה מניות לקנות" - לא תמיד מתבררת כנכונה. מנהלי ההשקעות, מכל בית השקעות עשו, עושים ויעשו טעויות בהשקעות שלהם. הם ישקיעו גם במניות הטובות שיעשו מאות אחוזים - אך יחזיקו גם בפוזיציות גרועות שיניבו הפסדים לעמיתים שלהם.
- 9.שרון 09/11/2014 23:09הגב לתגובה זוחייבת לעלות
- חייבת לעלות ? זה מתוך משאלות לב (ל"ת)22 11/11/2014 08:46הגב לתגובה זו
- 8.מושון 09/11/2014 16:11הגב לתגובה זועד סוף שנה ב5000
- 7.חוץ מפרוטרום בכל המניות המוסדים הפסידו המון,אל תאמינו ל (ל"ת)יובי 09/11/2014 16:04הגב לתגובה זו
- 6.והם מופסדים בפועלים,באידיבי,דסקש ובזן (ל"ת)שרון 09/11/2014 15:22הגב לתגובה זו
- 5.אתם מבינים לנו אנט רק בהפסדים (ל"ת)אמיר 09/11/2014 15:21הגב לתגובה זו
- 4.שימי 09/11/2014 14:57הגב לתגובה זונכנסים ביוקר מוכרים בזול
- 3.רציו זה הסיפור האמיתי (ל"ת)חי 09/11/2014 14:54הגב לתגובה זו
- 2.אליהו 09/11/2014 14:36הגב לתגובה זוככל שנמשיך לתוך 2015-2016 טאואר תמשיך לצבור תאוצה בתחומה ותמשיך לייצר שיתופי פעולה אסטרטגיים ותמשיך לשפר את יחס ההון החוזר שלה וזה כמובן יתבטא במחיר המניה שלעניות דעתי שווי המניה כיום צריך לעמוד סביב 55-60 ש"ח למניה.
- shayael 09/11/2014 14:48הגב לתגובה זואיך אתה מגיע לשווי הזה?
- 1.טאואר 2015 לרשום ולגזור ולזכור איפה קראנו על זה (ל"ת)אנליסט 09/11/2014 14:23הגב לתגובה זו