אסיה מסחר
צילום: Getty images Israel

מגמה מעורבת באסיה אחרי נתוני התמ"ג בסין, יציבות בחוזים העתידיים

השווקים באסיה פותחים את היום בעליות קלות, לאחר שצמיחת התמ"ג בסין ברבעון השני הפתיעה לטובה והגיעה ל-5.2%, מעל התחזיות, אך עם סימני חולשה פנימיים

תמיר חכמוף |

השווקים באסיה מתנהלים ברובם במגמה חיובית, לאחר שהצמיחה ברבעון השני בסין הפתיעה מעט לטובה ועמדה על 5.2%. זה מגיע ברקע המשך המתיחות מול ארה"ב והאטה בביקושים הפנימיים. בשווקים ממשיכים לעקוב גם אחרי גל הדוחות בוול סטריט ופרסום נתוני האינפלציה בארה"ב בהמשך השבוע, כמו גם אחרי מגמת התקדמות השיחות בין ארה"ב לסין לקראת ה-12 באוגוסט.

כלכלת סין צמחה ברבעון השני בקצב של 5.2% לעומת השנה שעברה, מעט מעל תחזיות הכלכלנים שציפו ל-5.1%, אך האטה לעומת הצמיחה של 5.4% ברבעון הראשון. בכך, היא כבר חצתה את היעד השנתי הרשמי של ממשלת סין (5%) ועשויה להפחית את הלחץ על הממשל להוסיף תמריצים בטווח המיידי. עם זאת, חלק מהנתונים הפנימיים היו פחות מעודדים: המכירות הקמעונאיות ביוני עלו ב-4.8% בלבד מול תחזית ל-5.4%, השקעות הנכסים הקבועים גדלו ב-2.8% בלבד במחצית השנה, הרבה מתחת לציפיות, בעוד ההשקעות בנדל"ן צנחו ב-11.2%.

בצד החיובי, הייצור התעשייתי הפתיע לטובה עם זינוק של 6.8% בקצב שנתי, מה שמדגיש את עמידות מגזר התעשייה למרות המתח מול ארה"ב. בנוסף, האבטלה נשארה יציבה על 5%. כלכלנים בסין מעריכים כי הממשלה לא תמהר להשיק חבילת תמריצים נוספת לפני ספטמבר, אלא אם כן המומנטום ייחלש משמעותית. במקביל, נמשכת עבודת המו"מ מול ארה"ב להשגת להסכם קבוע שירכך את מגבלות הסחר והמכסים לקראת הדד ליין בחודש הבא.

המסחר באסיה

אוסטרליה: מדד ה-ASX 200 עולה ב-0.55% לרמה של 8,617 נקודות, בהמשך למגמה חיובית בשוק המקומי שעדיין מקבל רוח גבית ממניות המשאבים.

יפן: הניקיי מוסיף 0.06% ונסחר סביב 39,485 נקודות, תוך עיכול נתוני צמיחה חלשים בהזמנות ציוד בחודש מאי אך עלייה מתונה בתשואות האג"ח.

הודו: הניפטי 50 מטפס ב-0.18% ל-25,128 נקודות, כאשר השוק ההודי ממשיך ליהנות מתזרים פנימה של השקעות זרות.

הונג קונג: ההאנג סנג עולה 0.19% לרמה של 24,248 נקודות, על רקע עליות בבנקים ובחברות נדל"ן.

קיראו עוד ב"גלובל"

סין: יוצאת דופן היום עם ירידה של 0.93% במדד שנחאי ל-3,487 נקודות, כאשר המשקיעים מגלמים המשך חולשה בצריכה הפנימית ובתחום הנדל"ן על אף נתוני התמ"ג.

החוזים בוול סטריט

החוזים העתידיים על המדדים בארה"ב נסחרים הבוקר ביציבות יחסית עם נטייה קלה לעליות, לאחר שאתמול ננעלה וול סטריט בעליות קלות למרות איומי המכסים של טראמפ, שהודיע על כוונתו להטיל מכס של 30% על ייבוא מהאיחוד האירופי וממקסיקו החל מה-1 באוגוסט.

עם זאת, בשווקים כבר מכירים את תופעת ה-TACO כלומר טראמפ נוטה לאיים בקול רם אבל בסוף מוצא פתרונות שמרככים את הפגיעה, כדי לשמור על השווקים. עוד דוגמא לכך קיבלנו אתמול, כאשר אנבידיה הודיעה שהממשל אישר לה לחזור ולמכור את השבבים שלה בסין, צעד שמראה שטראמפ מבין את החשיבות של תמיכה בעסקים האמריקאים הגדולים למרות הקו הלאומני שהוא מוביל נגד סין. הדבר תומך במניות הטכנולוגיה ומוסיף אופטימיות לוול סטריט.

ברקע המשקיעים ימשיכו להתמקד בשני דברים עיקריים:

עונת הדוחות לרבעון השני, שנפתחת רשמית השבוע עם תוצאות ענקיות הבנקים: היום צפויים לפרסם ג'י פי מורגן, וולס פארגו וסיטיגרופ, ומחר יתפרסמו דוחות של בנק אוף אמריקה, גולדמן זאקס ומורגן סטנלי. הציפיות נמוכות יחסית, עם תחזית לצמיחת רווחים ממוצעת במדד S&P 500 של 4.3% בלבד לעומת שנה שעברה, הקצב החלש ביותר מאז סוף 2023.

נתוני האינפלציה בארה"ב, שיתפרסמו מאוחר יותר היום (מדד המחירים לצרכן לחודש יוני), וצפויים להציג עלייה חודשית של 0.3% ושיעור שנתי של 2.6% במדד הכללי, לצד 3% במדד הליבה. מדובר בנתון ראשון שעשוי להראות אם למכסים החדשים של טראמפ יש כבר השפעה על המחירים לצרכן, אם כי עדיין רואים מלאים גדולים בחלק מהעסקים.

אנבידיה מקבלת אישור למכור שבבים בסין אנבידיה מקבלת את האישור מוושינגטון לחזור למכור בסין ומשיקה גרסה מוחלשת של ה-H20 שתעמוד במגבלות הייצוא; המהלך אמור להחזיר לה מיליארדים שאיבדה בהכנסות פוטנציאליות ולמנוע מהלקוחות בסין לעבור ליריבות המקומיות

חברה חדשה ב-SP500 טרייד דסק מזנקת בכ-15% במסחר המאוחר, רובינהוד ואפלובין שוב נותרו בחוץ, אך המניות כמעט לא מגיבות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה