
מאז ניצחון טראמפ: הונו של מאסק זינק ב-70 מיליארד, מי המיליארדרים שדווקא הפסידו?
מנכ"ל טסלה מונה ליועץ התייעלות בממשל טראמפ החדש; מניית טסלה זינקה ב-32% מאז הבחירות בזמן שמניות מטא ואנבידיה צנחו
ניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב מסתמן כמתנה מושלמת עבור אלון מאסק, שלא רק ראה את הונו מזנק בעשרות מיליארדי דולרים, אלא גם קיבל תפקיד חדש בממשל הנכנס. המיליארדר, שהפך לבן ברית מרכזי של הנשיא הנבחר במהלך הקמפיין, התמנה לראש המחלקה החדשה להתייעלות ממשלתית, או בקיצור DOGE - רמז למטבע הקריפטו האהוב עליו.
בשלושת השבועות שחלפו מאז הבחירות, הונו של מאסק זינק ב-70 מיליארד דולר - סכום השווה לשווי השוק של ענקית השילוח פדקס FEDEX או התאגיד התעשייתי 3M 3M COMPANY . נכון לסגירת המסחר ביום רביעי, הונו של מאסק עמד על 334 מיליארד דולר, לאחר שהגיע לשיא חדש של 348 מיליארד דולר בסוף השבוע שעבר.
החלק הארי בהונו של מאסק, כ-137 מיליארד דולר, נובע ממניות טסלה TESLA INC , שזינקו ב-32% מאז יום הבחירות. הזינוק במניית יצרנית הרכב החשמלית משקף את האמון המחודש של המשקיעים בחברה, במיוחד לאור הקשרים ההדוקים של מאסק עם הממשל החדש. אבל בזמן שמאסק חוגג, לא כל המיליארדרים נהנים מאותה הצלחה.
מארק צוקרברג, האיש השלישי בעושרו בעולם, דווקא איבד כסף מאז הבחירות. הונו של מייסד פייסבוק ירד ממיליארד דולר, מ-203 מיליארד ל-202 מיליארד דולר, בעיקר בגלל ירידה של 0.6% במניית מטא META PLATFORMS . גם ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה NVIDIA CORP , ראה את הונו מצטמק מאז יום הבחירות. שווי נכסיו ירד מ-122 מיליארד ל-118 מיליארד דולר, בעיקר בעקבות נפילה של 7% במניית החברה מאז פרסום הדוחות ב-20 בנובמבר. האיומים של טראמפ להטיל מכסים על סין לא ממש עזרו למצב.
לארי פייג', ממייסדי גוגל, שמר על יציבות יחסית עם הון של 153 מיליארד דולר - זהה למה שהיה לו ביום הבחירות. אמנם הונו צמח ל-163 מיליארד דולר שבוע לאחר ניצחון טראמפ, אך מניות אלפאבית צנחו בעקבות דרישת משרד המשפטים למכור את דפדפן Chrome.
המינוי של מאסק
מינויו של מאסק לתפקיד יועץ ההתייעלות מסמן שינוי משמעותי בגישת הממשל החדש לניהול המגזר הציבורי. השם שנבחר למחלקה החדשה - DOGE - משקף את הגישה המשחקית והלא שגרתית של מאסק, שידוע בחיבתו למטבע הקריפטו דוג'קוין. הצלחתו של מאסק מדגימה את השפעת הפוליטיקה על עושרם של אנשי העסקים המובילים. בעוד שבעבר ניסו מיליארדרים להתרחק מפוליטיקה, נראה שכיום קרבה לממשל יכולה להניב תשואה משמעותית - לפחות עבור אלה שבחרו בצד הנכון.מבחינת שוק ההון, התמונה הכללית מורכבת יותר. בעוד שחברות מסוימות, כמו טסלה, נהנות מהאופטימיות סביב הממשל החדש, אחרות, במיוחד בתחום הטכנולוגיה, מתמודדות עם אי-ודאות לגבי מדיניות הסחר העתידית ורגולציה מוגברת.
ואם כבר מדברים על שיאים, שווי השוק המצרפי של החברות בשליטת חמשת המיליארדרים המובילים עדיין עומד על יותר מטריליון דולר - עדות לריכוזיות ההולכת וגוברת של העושר בכלכלה האמריקאית.
- 1.רגולציה מוגברת בממשל טראמפ? הפוך גוטה הפוך (ל"ת)אלון 29/11/2024 08:19הגב לתגובה זו