רכבים חשמליים גנרל מוטורס
צילום: פייסבוק

איגוד עובדי הרכב אישר שביתה נגד פורד וג'נרל מוטורס

נראה כי למשא ומתן ולשביתות אין השפעה גדולה בטווח הארוך על המניות. יחסי עבודה, כמובן, חשובים לכל חברה ושביתות מביאות לתנודתיות. בכל זאת, המשקיעים צריכים לצפות לחוזה חדש בו שכר העובדים יהיה גבוה יותר
אדיר בן עמי | (1)

בצעד שלא אמור להפתיע אף אחד, חברי איגוד עובדי הרכב (UAW) הצביעו ברוב מכריע על אישור שביתה נגד יצרניות הרכב בדטרויט. הסכם התעסוקה הנוכחי מסתיים באמצע ספטמבר והמשא ומתן עדיין מתנהל. 

"חברי האיגוד מאסו מחיים ממשכורת למשכורת בעוד האליטה התאגידית והמיליארדרים ממשיכים להתקדם כמו שודדים", אמר נשיא האיגוד שון פיין. "שלושת החברות הגדולות (ג'נרל מוטורס, פורד וסטלנטיס (חברת האם של קרייזלר)) ממשיכות להרוויח בעוד אנחנו שוברים את הגב". זוהי הצהרה נועזת, אבל המשקיעים עדיין לא צריכים להתרגש. לא היה סיכוי שחברי ה-UAW לא היו מאשרים שביתה. איום בשביתה היא הדרך העיקרית של כל איגוד ללחוץ על החברות על מנת שיסכימו לדרישות.

"פורד גאה לבנות יותר כלי רכב באמריקה ולהעסיק יותר עובדים שעתיים המיוצגים על ידי UAW באמריקה מכל יצרנית רכב אחרת", אמרה החברה. "אנו מצפים לעבוד עם ה-UAW על פתרונות יצירתיים בתקופה שהתעשייה משתנה באופן דרמטי והיא זקוקה לכוח עבודה מיומן ותחרותי יותר מתמיד".

"אנחנו ממשיכים לעבוד קשה יחד עם ה-UAW מדי יום ומתמקחים בתום לב כדי להבטיח שאנחנו עושים הסכם שהוא נכון עבור חברי הצוות שלנו, הלקוחות שלנו, הספקים שלנו, הקהילה והעסק", אמרו מ-GM. בסטלנטיס אמרו כי "הדיונים בין החברה לצוות המיקוח של ה-UAW ממשיכים להיות בונים ובשיתוף פעולה עם התמקדות בהגעה להסכם חדש שמאזן את הדאגות של 43 אלף העובדים שלנו עם החזון שלנו לעתיד".

לא נראה בנתיים שהמשקיעים מתרגשים. מניית GM GENERAL MOTORS עולה בכמעט 1%, פורד FORD MOTOR עולה בכמעט 2% וסטלנטיס STELLANTIS N.V עולה ב-2%. מניות של יצרניות רכבים נוטות לסבול מביצועים חלשים בזמן משא ומתן מול איגודי העובדים ולהתאושש בחודשים שלאחר הגעה לעסקה. זה מה שקרה גם ב-GM ב-2019. מניית החברה ירדה ב-10% בשלושה חודשים סביב המשא ומתן והשביתה של איגוד העובדים. לאחר שהצדדים הגיעו להסכמה, מניות GM חזרו לרמות של לפני השביתה תוך כמה שבועות. 

נראה כי למשא ומתן ולשביתות אין השפעה גדולה בטווח הארוך על המניות. יחסי עבודה, כמובן, חשובים לכל חברה ושביתות מביאות לתנודתיות. בכל זאת, המשקיעים צריכים לצפות לחוזה חדש בו שכר העובדים יהיה גבוה יותר. החוזים האחרונים שנחתמו מול UPS וספיריט כללו העלאות שכר של בין 5%-6% בשנה בממוצע. השכר עולה מהר יותר מבעבר על מנת לקזז את האינפלציה הגבוהה. שביתה, או איום בשביתה, הוא רק אחד מהדברים המשפיעים על מניות הרכב. המשקיעים נאלצים להתמודד גם עם ירידת מחירי הרכב ועליית הריבית, דברים שמשפיעים על הביקוש למכוניות ועל שולי הרווח של יצרניות הרכב.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    ג'וני 27/08/2023 18:54
    הגב לתגובה זו
    המשקיעים צריכים לזכור, מי שמעלה את ערך החברה אלו העובדים ולא אחרת, מספיק לנצל את כולם ולעשות רווחים מטורפים על הגב של העובדים.