וול סטריט
צילום: תמר מצפי

לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

בין המדווחות הגדולות של השבוע - מיקרוסופט, גוגל, מטא, אפל, אמזון, בואינג ופורד; המניות הסיניות יספגו ירידות על רקע בחירת שי לקדנציה נוספת וכוונתו להפעיל לחץ על חברות הטכנולוגיה 
דור עצמון | (3)

שבוע המסחר החולף בוול סטריט הסתיים במגמה חיובית עם עלייה של מעל 2% במדדים המובילים אך הנאסד"ק וה-S&P 500 עדיין נמצאים בירידה תלולה מתחילת השנה של 31% ו-22% בהתאמה. למרות כמה ימים טובים יחסית בשווקים צריך לזכור כי שוק המניות עדיין מעורער ואין כל סימנים לרגיעה - להיפך, האינפלציה עדיין גבוהה וסביר שהפד' האמריקאי ימשיך להעלות את הריבית בהחלטתו ביום רביעי הבא.

ולמרות הקושי בשוק המניות, בטווח הארוך הן עדיין שם המשחק. הירידות הופכות את שוק המניות לאטרקטיבי. בשעה שאגרות החוב מספקות ל-10 שנים 4% ולשנתיים קרוב ל-4.5% זה לא ממש אטרקטיבי, במיוחד לאור החששות מירידה בצמיחה. ירידה בצמיחה, משמע ירידה בגידול בהכנסות ובקצב הרווחים, עלולה להיות אפילו חזקה כל כך עד כדי שתהיה ירידה ברווחים ובהכנסות. לא בכל השוק, אבל בסקטורים מסוימים זה יקרה.

עונת הדוחות בין החברות שדיווחו על תוצאותיהן בשבוע החולף ראינו את טסלה TESLA INC , סנאפצ'ט SNAP INC , AT&T AT&T INC , אמריקן איירליינס AMERICAN AIRLINES , IBM INTERNATIONAL BUSINESS MACHINES , יונייטד איירליינס UNITED AIRLINES , ASML ASML HOLDING NV NY REG ובנק אוף אמריקה BANK OF AMERICA .

אלו החברות המרכזיות שתפרסמנה השבוע את דוחותיהן: מחר (יום שני) - פיליפס ROYAL PHILIPS ELEC ADR ולוג'יטק LOGITECH INT S.A. . ביום שלישי - מיקרוסופט MICROSOFT , גוגל GOOGLE , UPS UNITED PARCEL SERVICE , קוקה-קולה COCA COLA , ויזה VISA וספוטיפיי SPOTIFY TECHNOLOGY . יום רביעי - מטא META PLATFORMS , בואינג BOEING , פורד FORD MOTOR וטלדוק TELADOCINC . יום חמישי - אפל APPLE , אמזון AMAZON , מקדונלדס MCDONALDS , אינטל INTEL CORPORATION , מאסטרקארד MASTERCARD INCORPORATED ושופיפיי SHOPIFY INC . יום שישי - אקסון מובייל EXXON MOBIL ושברון CHEVRON CORP .

הכלכלן הראשי בבית ההשקעות מיטב, אלכס זבז'ינסקי, אומר כי "האירוע המרכזי של השבוע האחרון בשווקים המשיך להיות העלייה החדה בתשואות האג"ח. התשואה ל-10 שנים של אג"ח ממשלת ארה"ב עלתה בשבוע שעבר בכ-0.2% והשלימה עלייה של 12 שבועות רצופים, 1.6% במצטבר מתחילת אוגוסט. מדובר באירוע היסטורי. בפעם האחרונות שהתשואה עלתה 12 שבועות ברצף הייתה בחודשים מרץ-מאי 1984. העלייה המצטברת בתשואה של 1.6% מאוד נדירה. התנהגות של שוק האג"ח בחודש אוקטובר יכולה להעיד גם על עליית חששות המשקיעים לגבי יכולת הפד' לרסן אינפלציה. כמו כן, מעבר לשיקולים הכלכליים, מספר שחקנים בשוק נאלצים למכור אג"ח לא רק משיקולים כלכליים, אלא משיקולי נזילות ואחרים".

יוני פנינג, האסטרטג הראשי של בנק מזרחי טפחות, אומר כי "בהמשך למגמה בחודשיים האחרונים, וביתר שאת, מחירי האנרגיה באירופה המשיכו להתמתן בשבוע האחרון. על רקע הגידול בפיתוח מקורות חליפיים, מחירי הגז הטבעי באירופה )חוזים לנובמבר( רשמו התמתנו מסביבת 45 דולר ל-MMBtu אל 34 דולר. באופן שצפוי לדעתנו להשפיע על עלויות חברת החשמל בישראל, בייחוד אם המגמה תמשך, הפחם נסחר בסביבת 260 דולר לטון, לאחר שסיים את השבוע שעבר בסביבת 275 דולר".

במקביל הוא מתייחס למצב באירופה: "האינפלציה בגוש האירו טיפסה מרמת 9.1% באוגוסט ל-9.9% בספטמבר, על פי דיווחי ה-Eurostat. למרות העדכון הניכר, נזכיר כי מדובר למעשה בחודש של מחירי אנרגיה חריגים. בפרט, רמות השיא של כ-90 דולר ל-MMBtu של גז טבעי נרשמו בסביבת ה-25/8. עלייה זו מיתרגמת לסעיף אנרגיה כולל שמהווה כעת כמחצית מהאינפלציה ביבשת (4.9% מתוך 9.9%, לעומת 4.5% בחודש שעבר). גם בסעיפי המזון ניכרת עלייה, ואלה מוספים כעת כ-2.6% לנתון הכולל. מאידך התרומה מסעיפי השירותים (כולל דיור) והסחורות הנוספות רשמו עדכונים מינוריים יחסית, של כ-0.1% כל אחד, נתון שמעיד לתפיסתנו על יציבות מוניטרית ב-Eurozone ,בייחוד אם נתחשב בפיחות של האירו מול הדולר בחודשים האחרונים".

קיראו עוד ב"גלובל"

גם אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של פסגות בית השקעות, אומר בהתייחס לאפשרות של מיתון בדרך כי "כל מה שנותר זה רק לנסות ולהעריך את הסיכויים שבפד' אכן ישתכנעו בקרוב שניתן לשנות כיוון. בעוד שהאינפלציה עדיין גבוהה מאוד ושוק העבודה הדוק, ניתן בהחלט לראות סימנים לכך שהתרחיש שאנו מציירים כבר תקופה ארוכה בו הלחצים האינפלציוניים ילכו ויתמתנו כבר בתחילת השנה הבאה קורם עור וגידים. המטרה של העלאות הריבית של הפד הן לגרום להאטה יזומה ואף מיתון בכלכלה האמריקאית, מה שיצנן את שוק העבודה ואת לחצי השכר. לכן, הסימנים לכך שהמיתון אכן בדרך צריכים להפיח במשקיעים דווקא רוח של תקווה שכן כל עוד אנו מדברים על מיתון יזום שאינו מתדרדר לכדי משבר פיננסי (ורוב הסימנים מראים שאכן זה התרחיש) הרי שמדובר על התרופה היחידה שיש בנמצא לבעיית האינפלציה. מעבר לכך, בצד המוצרים אין בכלל ספק שהלחצים האינפלציוניים שהיו עד עכשיו יהפכו בשנה הבאה ללחצים דפלציוניים, מה שיוריד את האינפלציה הכללית באופן חד".

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    סמי כבאי 24/10/2022 07:08
    הגב לתגובה זו
    על מנת להציל את קרן הפנסיה וקרנות ההשתלמות, מעבירים אותם למסלול השקלי.
  • 2.
    Roobin Hood 24/10/2022 00:43
    הגב לתגובה זו
    הרי השרלטן בשם אורי גרינפלד רק לפני שנה טען שאינפלציה תגיע ל 5% גג תתחיל לרדת מעצמה מבלי שפד יצטרך להעלות רבית . ובעוד שנה כלומר עכשין אימץנפלציה תחזור ל 2%. ואתם ממשיכים לראיין אותו עם פנים רציניות כאילן הוא יודע מה יהי בעתיד אין לו מושג ירוק מה יהיה.
  • 1.
    שמשון הגיבור 23/10/2022 19:05
    הגב לתגובה זו
    המגמה מתהפכת מול עיניינו לריקרברי מלהיב