אנומליה בת"א? מריל לינץ' מסבירים איך להרוויח 17% במניות התקשורת
חברות התקשורת ידועות בתור חברות דפנסיביות יחסית ולראיה יש לנו את השנה הקודמת בה נפלו המדדים המובילים בבורסה בעשרות אחוזים בעקבות משבר האשראי הגלובלי בעוד מניות הטלקום הישראליות איבדו הרבה פחות. עם זאת, השקעה בחברות אלו לו דווקא מעניינת עקב התשואה ההונית על מחיר המנייה אלא בזכות כמות הדיבידנדים הגדולה.
"העולם עובר יותר ויותר לדיבידנדים עקב הריביות הנמוכות מסביב לעולם", אומר בשיחה עם Bizportal חיים ישראל, ראש מחלקת המחקר במריל לינץ' בישראל. בסקירה עדכנית למניות התקשורות הישראליות מצביעים במריל על האנומליה שנוצרה בשוק ברקע לכך שעלויות המימון נמצאות כיום סביב 6%-7% (בעקבות הריביות הנמוכות מסביב לעולם) בעוד שלוש החברות הישראליות צפויות לחלק דיבידנדים בסך של 7.5 מיליארד שקלים המשקפים תשואה של 17%.
"כלומר ניתן לקבל תשואה בשיעור של כ-10% על השקעה ממונפת שהיא קרובה לחסרת סיכון", אומר ישראל כאשר ומדגיש כי זאת בהנחה שמחיר מניות הטלקום לא ירד. "מדובר במצב לא נורמלי בו תשואת הדיבידנד בישראל פחות עלויות מימון נמצאת בשיא היסטורי".
לשם השוואה, לפני מספר שנים כאשר הבנקים נאלצו למכור את קופות הגמל בעקבות ועדת בכר הם חילקו שיעור שיא של דיבידנדים. אז עמדה התשואה על 10% ועלויות המימון על 12%.
האלמנט החשוב בסיפור: הסיכון הנמוך
בסקירה מדגישים במריל לינץ' את האלמנט החשוב בכל הסיפור - הסיכון הנמוך. במריל מציינים את הדירוג החוב הגבוה של בזק - דרגה אחת מתחת לדירוג מדינת ישראל. כמו כן, ברבעון הגרוע ביותר שחוו הצליחו חברות התקשורת הישראליות לצמוח בצורה יפה, אז בשנה הקרובה הם צפויות לרשום ביצועים טובים יותר לאור כך שהמשק חוזר למסלול צמיחה. נקודה נוספת למחשבה היא שורת ההוצאות - כל החברות נמצאות לקראת סיום ההשקעות הגדולות שלהן ולכן ההוצאות הולכות לרדת משמעותית.
אבל כמה בטוחים הדיבידנדים הצפויים לשלוש חברות הטלקום הישראליות? 80% מתוך 7.5 המיליארד כבר בטוחים. מדוע, כיוון שבבזק כבר הכריזו על חלוקת דיבידנדים גדולה וזה לא כולל את הרווחים אותם הם צפויים לחלקי. כמו כן, בעל המניות החדש בפרטנר, אילן בן דב, הינו בניגוד לקודם ממונף ולכן יש לו אינטרס עליון לשמור על מבנה הון בהתאם לשוק. מצד אחד לא להיכנס למלחמות ולהרפתקאות ולשמור על נתח שוק ומצד שני לחלק דיבידנד גבוה כדי להוריד את המינוף. נציין, כי במידה ופרטנר תבקש הפחתת הון (דבר שצריך לקבל אישור של בית משפט) - חלוקת הדיבידנדים תוביל את הדרך לתשואת דיבידנד של 26% במנייה.
בשורה התחתונה במריל לינץ' עדכנו את המודלים למניות הישראליות והעלו את מחירי היעד. בזק קיבלה מחיר יעד של 10 שקלים בהמלצת "קנייה", סלקום ? מחיר יעד של 130 שקלים בהמלצת "קנייה" ופרטנר מחיר יעד של 78 שקלים בהמלצת "ניטרלי".
בנוסף לכך, בזק התווספה הבוקר לרשימת EEMEA1 של מריל לינץ'. מדובר ברשימה של 20 המניות האטרקטיביות ביותר להשקעה בשווקים המתפתחים. נציין, כי בזק שהינה המנייה הישראלית היחידה הנמצאת שם צפויה ליהנות מכך, לאור זאת שהרבה מאוד כסף בעולם עוקב אחרי הרשימה הזאת המכובדת.