בארקליס על הבורסה: "הסיבה שאין פה ריצה כמו בחו"ל היא הדפנסיביות"
שוק ההון הישראלי אומנם פתח את שנת 2009 בסערה והצליח להניב תשואת יתר על פני רוב השווקים בעולם כאשר הוא רושם את אחת התשואות הטובות ביותר, אך מאז מהשפל האחרון שנרשם בשווקים הגלובליים ובייחוד בארה"ב רשמו המדדים המובילים בתל אביב תשואת חסר.
במחלקת המחקר של ברקליס קפיטל ישראל, שלוחה של ענק הבנקאות הבריטי, החליטו לנתח את הנתונים וטוענים, כי "עמידותה של הכלכלה הישראלית, אשר הוכיחה את עצמה בזמן עופרת יצוקה והבחירות הכלליות, מחזקת את הדעה כי התהליכים בשוק הישראלי מכוונים לטווח הארוך".
גו'זף וולף ודיוויד קפלן, אנליסטים במחלקת המחקר גורסים בסקירה על השוק הישראלי, כי העובדה שלא הורגשה בשוק ההון הישראלי השפעה מכך שממשלת נתניהו עדיין לא הוקמה, מחזקת את הדעה כי השוק המקומי נוטה להסתכל מעבר לאירועים פוליטיים וגיאופוליטיים ולהתרכז בכלכלה. בסקירתם הם מציינים את הפעולות שביצע בנק ישראל ומשרד האוצר הישראלי ואומרים כי המשקיעים רואים בהם כחיובים.
שני האנליסטים חזרו לאחרונה מסבב משקיעים בצפון אמריקה ואומרים, כי "המשקיעים הזרים תומכים ברובם בהמלצת היתר על השוק הישראלי ועוסקים יותר במציאת מניות טובות מאשר במצב הגיאופוליטי השורר במדינה". המשקיעים ממשיכים להעדיף את מניות טבע וכימיקלים לישראל ומתעניינים במניית בזק לאור מיצובה כמנייה דפנסיבית המחלקת דיבידנדים.
בסקירתם מקצים בברקליס גם פרק לאגרות החוב, תחת הכותרת האם "שוק האג"ח משתחרר?" ומתייחסים בכובד ראש לביקושי היתר שהתקבלו בהנפקת האג"ח של מכתשים אגן. "בהתחשב בסנטימנט הכללי ששרר בשוק עד כה, אשר מאופיין בהורדות דירוג לאגרות חוב קיימות של חברות ישראליות, נראה הוגן לתהות האם ההנפקה של מכתשים היא סימן לכך שהשוק משתחרר ומוכן לקחת יותר סיכון. אנחנו מאמינים כי עדיין מוקדם מידי כדי לדעת, אבל הסתכלות על שוק האג"ח הקונצרני יכולה בסבירות גבוהה, לספק תובנות על שיפור בסנטימנט עבור חברות ספציפיות בשוק".
וולף וקפלן מסכמים ואומרים, כי הם מצפים שהשוק הישראלי ימשיך להיות שחקן דפנסיבי ולכן ישראל עשויה להניב תשואת חסר מול יתר השווקים המתעוררים במידה ו"המעבר לסיכון" שנרשם בשבועות האחרונים יימשך. כמו כן הם מציינים את ארבע המניות המומלצות שלהם כעמידות בפני מיתון: טבע, בזק, פרוטרום, כיל ומזרחי טפחות.